۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۱
کد خبر: ۴۸۷۰۹۵
رییس مجلس شورای اسلامی:

مشکل اقتصاد مقاومتی در اجرا است

لاریجانی درباره تأثیر اقتصاد مقاومتی در بهبود معیشت مردم، گفت:در این زمینه خلاء قانونی نداریم و قوانین بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید به اجرای اقتصاد مقاومتی خیلی کمک می کرد و مشکل در مقام اجرا است.
لاریجانی رییس مجلس

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری پایانی سال 95 عصر امروز دوشنبه 23 اسفند خود در محل خانه مشروطه پس از ارائه آمار درباره عملکرد مجلس در بحث برنامه ششم و لایحه بودجه،گفت: در بخش رسیدگی به موضوعات شاخص در کشور طرح های زیادی در دست بود که به علت رسیدگی به برنامه ششم توسعه و مواد دائمی آن نتوانستیم به آنها رسیدگی کنیم مثل لایحه هوای پاک که هنوز در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین ادامه داد: البته قانون استاندارد تصویب شد و مراحل نهایی آن بین ما و شورای نگهبان در حال رسیدگی است  همچنین در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت، اقداماتی در دست است و بنا داریم ظرفیت کشور را افزایش دهیم که در سال آینده به آن رسیدگی می کنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ بخ سوال خبرنگاری مبنی بر مغایرت تعمیم فعلی مجلس با تصمیم سابق آن درباره طرح کاداستر، تاکید کرد: در حال حاضر ضرر این مسئله چندان روشن نیست. ایجاد فضای سبز برای شهرها، احیای جنگل ها و احیای مراتع با یکدیگر می تواند مسئله محیط زیست را حل کند ازطرفی برای حل مشکل گردوغبار بودجه در نظر گرفته شد و به بحث کنترل جنگل ها و مراتع نیز پرداختیم، بنابراین در مجلس رأی گرفته شد تا راه حلی برای این مسائل پیدا شود که در حال پیگیری هستیم.

لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سازوکار انتخاباتی اصولگرایان و  سکوت سیاسی علی لاریجانی، ناطق نوری و ولایتی گفت:من جلسه ای ندارم مسائل کشور در حوزه اقتصادی به قدری پیچیده شده که باید برای آن وقت بگذاریم.

وی ادامه داد: من بعد نماز صبح که به مجلس می آیم، تا آخر شب مشغول مسائل مجلس هستم و اولویت ما این مسائل نیست و افراد دیگری به آن می پردازند. به عنوان رئیس قوه مقننه مصلحت نمی بینم به این مسائل ورود کنم. البته برای تشکیل این جبهه خبری هم ندادند که تشکر هم می کنم و اگر خبر می دادند هم نمی رسیدم.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چه میزان از انتقادات رهبر معظم انقلاب نسبت به تحقق اقتصاد مقاومتی دغدغه مجلس است، گفت: گزارش اقدامات مجلس درباره تحقق اقتصاد مقاومتی روز گذشته در صحن علنی ارائه شد مرکز پژوهش های مجلس در چارچوب برنامه ششم توسعه بودجه سال 96 و سیاست های کلی برنامه ششم با اعداد و ارقام اقدامات مجلس را ارائه کرد؛ بنابراین کاری که از دست مجلس بر می آمده ارائه شده و دولت نیز گام های موثری در این خصوص برداشته است همچنین ستادی در دولت تشکیل شده که در حال انجام اقدامات لازم است و باید از آنها حمایت شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آینده روابط ایران و مصر نیز و این که آیا ایران سیگنال هایی از سوی مصر در این خصوص دریافت کرده است؟، تاکید کرد: ایران و مصر دو کشور با سابقه تمدنی هستند که همکاری های قوی و مهمی داشته اند و از رشد یافتگی در جهات مختلف برخوردارند و توجه بر این است که روابط ایران و مصر حسنه شود.

لاریجانی ادامه داد: بعد از قرارداد کمپ دیوید در روابط دچار نقص شدیم؛ اما ایران از هر اقدامی که منجر به روابط عادی و دوستانه با مصر شود استقبال می کند و مصر کشور مهمی در حل مسائل منطقه ای است اما گام های منتج به ارتباط هنوز عمیق نشده است.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی از تأثیر اقتصاد مقاومتی در بهبود معیشت مردم گفت:در این زمینه خلاء قانونی زیادی نداریم و قوانین بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید به اجرای اقتصاد مقاومتی خیلی کمک می کرد و مشکل در مقام اجراست.

وی ادامه داد: ستاد اقتصاد مقاومتی دولت گام های خوبی را آغاز کرده و پروژه های مهمی در این زمینه در حال فعالیت است؛ اما چند سال مستمرا باید در این زمینه اقدام شود و برخی بخش های دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی خوب عمل کرده اند برخی کارخانه ها فعال شده و تحرک هایی برای خروج از رکود دیده می شود و هنوز جای کار دارد.

رییس قوه مقننه همچنین تاکید کرد: در سال 91 و 92 تشنجات اقتصادی شدید داشتیم. 40 درصد نرخ تورم در جامعه بود که اکنون وجود ندارد رشد تورم کاملا کنترل شده و بسیاری از کارخانجات تعطیل شده راه افتاده اند اما تمرکز حکمرانان همچنان بایدبه اجرای اقتصاد مقاومتی باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی از نقش مناطق آزاد در توسعه اقتصادی گفت:لایحه دولت برای مناطق آزاد ارائه شد و در کمیسیون مطرح و از جمله موضوعاتی است که در دستور کار سال آینده مجلس خواهد بود. مناطق آزاد وجوه مثبت و منفی داشته است، اصل ایجاد مناطق آزاد برای این بود که سکویی برای صادرات باشد؛ ولی مطابق انتظار نبوده است.

وی ادامه داد: البته خدماتی در زمان هایی داشته و در این زمینه با آقای ترکان صحبت کرده ام، ایشان نیز قبول داشت که این مسیر باید آرام آرام عوض شود. اگر مناطق آزاد وجهه صادراتی به خود بگیرد، مجلس نیز از آن حمایت می کند.

لاریجانی همچنین در پاسخ سوالی، مبنی بر اینکه چرا مجلس شورای اسلامی موضوع قاطعی درخصوص عدم انتخاب سفیر در کشورهایی مانند سوریه، یمن و عمان اتخاذ نمی کند؟ تصریح کرد: باید این موضوع را پیگیری کرد و زودتر عملی شود. در برخی از این کشورها مشکل انتخاب سفیر نیست و به اندازه کافی ارتباطات وجود دارد. آقای امیرعبداللهیان نیز این موضوع را پیگیری می کند.

وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا درخصوص حضور حجت الاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری بین مواضع جبهه مردمی نیروهای انقلاب و دفتر ایشان تناقض وجود دارد؟ گفت: من در این موضوع بی تقصیرم و ایشان مشکلی از نظر استعفا برای حضور در انتخابات ندارند و تحلیل خاصی از این حضور ندارم.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه هیات مقررات زدایی و تسهیلات کسب و کار به وظایف خود برای حذف قوانین زاید عمل نکرده و چرا مجلس به نقش نظارتی خود در طرح سوال استیضاح از وزیر اقتصاد عمل نمی کند، گفت: قبول دارم که در این عرصه هنوز به صورت کامل به وظایف عمل نشده البته ابتدا این هیات به خوبی عمل کرد اما این روند باید به صورت جدی ادامه پیدا می کرد .

وی ادامه داد: مطابق قانون کمیته ای برای مقررات زدایی تشکیل شد که حال در این عرصه باید تلاش و فشار بیشتری آورد زیرا مسئله حذف مقررات زاید بسیار مهم است در شرایط کنونی سرمایه گذاران با مقررات دست و پاگیر روبرو هستند که این مسئله وقت افراد را می گیرد از این رو این موضوع باید در اولویت قرار گیرد و در کمیسیون ویژه ای که روز گذشته برای تشکیل آن تصمیم گرفته شد قطعا باید پیگیری شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر نارضایتی  رهبر معظم انقلاب از روند اجرا و  تحقق اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد:این موضوع را باید با بخش های مختلف تفکیک کرد زیرا به طور مثال دولت در حوزه کشاورزی خوب عمل کرد و روند خودکفایی و اجرای طرح های دامپروری، کشاورزی، حوزه آبزیان و مسئله خودکفایی گندم روند  رشد خوبی داشته است از طرفی دیگر در حوزه نفت و گاز نیز گام های خوبی از سوی دولت برداشته شد زیرا برنامه ریزی در این حوزه برای افزایش فروش نفت و سرمایه گذاری در پارس جنوبی بود که در این حوزه خوشبختانه با پیشرفت های خوبی روبرو بودیم .

رییس قوه مقننه در این خصوص تاکید کرد: در بحث حوزه سلامت و عملکرد وزارت بهداشت کارها و  اقدامات خوبی صورت گرفت البته باید بخش های مختلف اقتصاد مقاومتی تفکیک شده و در نقاطی که ضعیف عمل شده تقویت شود.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تلاش برخی کشورها در شرایط کنونی نسبت به عادی شدن روابط با رژیم صهیونیستی، گفت:شاید در نظر برخی کشورها چنین مسئله و موضوعی مطرح باشد؛ اما بعید می دانم که در این حوزه موفق شوند اگر به صحبت های اخیر نتانیاهو در دیدار با رئیس جمهور روسیه توجه کنیم می بینیم که ایشان حرف های مهمی را مطرح کرده که کشورهای اسلامی باید به آن توجه خاصی داشته باشند.

تشریح پشت پرده ماجراجویی رژیم صهیونیستی / مرور زمان شرایط غبارآلود منطقه را از بین می برد

رییس مجلس شورای اسلامی در این خصوص افزود: ایشان در این دیدار گفت که این رژیم نمی گذارد که صلح در منطقه محقق شود حال اگر کشورها به دنبال صلح هستند باید به شروط این رژیم عمل کنند که این اظهارات نشان می دهد که ماجراجویی آنها دارای پشت صحنه بوده است بنابراین در شرایط کنونی کشورهای منطقه باید به هوش باشند البته فکر می کنم که به مرور زمان شرایط غبارآلود در این عرصه رفع شود اما قطعا آنها نمی توانند در تحقق اهدافشان در این حوزه موفق شوند.

مجلس سیستم نظارتی خود در انتخابات شوراها را اجرا می کند و شبهه ای در این باره وجود ندارد

لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره تایید صلاحیت انتخابات شوراها و نظارت بر آن و شبهات مطرح شده در این خصوص، گفت : من ندیدم شبهه ای وجود داشته باشد. مجلس سیستم نظارتی خود را درخصوص این انتخابات اجرا می کند و ملاک حضور بیشتر افراد در انتخابات شوراها است. البته این افراد باید از صلاحیت برخوردار باشند، بنابراین مانع ورود سلایق مختلف نمی شویم و مجلس از ورود سلایق مختلف در شوراها استقبال می کند.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره ارسال نیروی نظامی به سوریه گفت: تحولاتی در حال وقوع است، ترامپ هم از ارسال این نیروها برای مبارزه با داعش یاد می کند؛ بنابراین امیدواریم اشتباهات گذشته را مرتکب نشود، چنانچه 6 هزار میلیارد دلار خسارت دیده اند و 5 هزار کشته داده اند.

همچنین دکترلاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره روابط ایران و آمریکا و مبهم بودن سیاست ترامپ و تناقض هایی در این خصوص گفت:صحنه منطقه به خاطر درگیری ها صحنه سختی است، از این رو کسانی که می خواهند وارد شوند پابرهنه نباشند، چرا که این ورود هزینه بر است. یکی از رقبای ترامپ گفته بود ما هزینه به وجود آمدن داعش را دادیم، حال ایشان زحمت بکشند داعش را از بین ببرند، امیدواریم رئیس جمهور جدید روش عقلایی در پیش بگیرد.

رییس قوه مقننه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پس از اجرای برجام کشورهای زیادی برای تعامل به ایران سفر کردند و تفاهم نامه هایی نوشته شد، اما خزانه داری آمریکا اما و اگرهایی بر سر راه اجرای این تفاهم نامه ها می آورد، گفت: رفتارها شیطنت آمیز است و آن طور که انتظار می رفت سرمایه گذاری کنند، نشد.

وی ادامه داد: اما بخشی از آن انجام شد و 9 میلیارد دلار تاکنون عملیاتی شده است، بنابراین باید زمینه داخلی برای سرمایه گذاری فراهم کنیم و دیپلماسی اقتصادی را مورد توجه قرار دهیم که سازوکارهایی نیز برای آن تعیین شده است. صحنه، صحنه شیطنت هاست و ما باید نگاه ملی را دنبال کرده و شرایط را مهیا کنیم. اخیرا پروژه خرید ایرباس را داشتیم که سرمایه آن در آینده از طریق فروش بلیط تامین می شود.

لاریجانی در پایان با اشاره به اتفاقات اخیر در ترکیه و منطقه، گفت: نمی‌توان تمنیت ترکیه را با شهرهای زیارتی عراق مقایسه کرد، زیرا در همه شهرهای ترکیه انفجار رخ می‌دهد و نمی‌توان مردم ایران را برای سفر به آنجا فرستاد، امروز علاوه بر نا امن بودن کشور ترکیه شاهد هستیم که مقامات ترک گزافه‌گویی می‌کنند و همچنان ایران با خویشتن‌داری برخورد می‌کند. در منطقه نیز شاهد هستیم که عربستان همچنان نسل‌کشی می‌کند و باید بر اساس رفتارهای سابق این کشور با آنها به ادامه ارتباط پرداخت./856/ 200/ص

 

 

ارسال نظرات