انتظار، رفتاری جهادی و توجه به اولویت ها است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام حسن ملایی، کارشناس مرکز مهدویت قم صبح امروز در چهارمین همایش مهدویت با محوریت سبک زندگی مهدوی که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه کوثر برگزار شد با اشاره به لزوم انتظار، گفت: یک عنصر مهم در اسلام است که متأسفانه حتی در حوزههای ما مورد توجه جدی قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: در کنار شروط صحت اعمال، شرط قبولی اعمال نیز وجود دارد و در کنار موحد بودن، پذیرش نبوت و ولایت، انتظار امام زمان نیز شرط مهم قبولی اعمال است و این امر مورد غفلت قرار گرفته است.
حجت الاسلام ملایی با تأکید بر اهمیت انتظار، ابراز داشت: اعمال ما بدون پذیرش انتظار و منتظرانه عمل کردن مورد قبول قرار نخواهد گرفت.
وی سپس با بیان معنای واقعی انتظار، عنوان کرد: البته یک بحران معنایی در مورد انتظار وجود دارد، برای حل این بحران لازم است انتظار در فرهنگ اهل بیت(ع) معنا شود، زیرا انتظار صرف خواندن دعا، برگزاری مراسم و یک حالت نیست، بلکه لازم است سبک زندگی ما منتظرانه باشد.
این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت قم در ادامه به بیان ملاک های انتظار در فرهنگ اهل بیت(ع) پرداخت و خاطرنشان کرد: ماهیت انتظار با توجه به دو روایت از اهل بیت(ع) قابل تعریف است، در روایات بیان شده که منتظر از تمام افراد برتر بوده و معادل با هزار شهید است، بنابراین نمیتوان صرف یک حالت منتظرانه داشتن و دعا را معادل با این معنا از منتظر دانست، البته این نکته نیز بخشی از پازل انتظار را تشکیل میدهد، اما تمام آن نیست.
وی سپس با بیان دو روایت از رسول اکرم(ص) به شرح ماهیت انتظار پرداخت: با توجه به دو روایت مبنی بر اینکه برترین اعمال امت من انتظار فرج است و برترین جهاد امت من انتظار فرج است؛ منتظر بودن یک رفتار و آن هم یک رفتار جهادی است، قید امت نیز بیانگر این نکته است که انتظار در سطح جامعه دینی مطرح بوده و مقولهیی اجتماعی است.
حجت الاسلام ملایی سپس با اشاره به ویژگی های رفتار جهادی، ابراز داشت: در رفتار جهادی قصد و انگیزه برای خدا است، همچنین جهاد به معنای تلاش در نهایت توان و رفتاری در مقابل دشمن است، با توجه به این ویژگی ها لازم است دشمن شناسی کرده و با توجه به اولویت ها و به روز بودن اقدام به عمل کرد.
وی در ادامه تأکید کرد: لازم است هجمههای دشمن را شناخت و راه مقابله با آن را به جامعه عرضه کرد، کار جهادی به معنای پرداختن به اولویت ها و مبارزه در قالب فرهنگ و علم است، با این نوع تفکر برای نمونه چادر به عنوان لباس مبارزه با دشمن به شمار میآید.
این کارشناس مهدویت در پایان گفت: حتی حوزههای علمیه لازم است در این جهت گام بردارند، زیرا برای سرباز امام زمان بودن باید عمل جهادی و متناسب با روز داشت نه اینکه فقط شعار داد./۹۵۵/۲۰۲/ب2