موانع حرکت به سمت اهداف و احکام اجتماعی در حوزه و دانشگاه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدصادق حیدری، استاد حوزه و دانشگاه امشب در مراسمی که با حضور طلاب و دانشجویان به مناسبت ۱۶ آذر در مدرسه فیضیه برگزار شد، با بیان اینکه قبل از انقلاب رابطه حوزه و دانشگاه بر پایه تنافر و دوری حکمرفرما بود، اظهار داشت: یکی از برکات انقلاب اسلامی نزدیکی و وحدت حوزه و دانشگاه بود که مقدمه شکل گیری آرمانهای انقلاب اسلامی است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر دو قشر حوزه و دانشگاه از هم فاصله بگیرند، آرمانهای نظام آسیب دیده و تحقق آن با مانع و مشکل مواجه خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه پیوند حوزه و دانشگاه بر محور سخنان حضرت امام در مبارزه با رژیم کفر شکل گرفته است، گفت: این دو قشر در کنار یکدیگر در قسمتهای مختلفی همچون نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، نمازجمعه، نیروهای مسلح و بخشهای عقیدتی و سیاسی ادارات، در کنار یکدیگر برای تشکیل حکومت، پیروزی قیام، تداوم و مدیریت نظام همکاری کرده و در جهت حفظ اصل نظام قدم برداشتهاند.
حجت الاسلام حیدری افزود: اگر قشر نخبگان با هم همراه نبودند، حتما تشتت و پراکندگی در فرهنگ مردم ما جاری میشد، حال وحدت سیاسی بین حوزه و دانشگاه با پشتیبانی دینی از شعارهای انقلاب، بسیج مردمی و تخصصهای دانشگاهی حاصل شده است.
وی با اشاره به دوران تثبیت انقلاب اسلامی بیان کرد: در این دوران با چالشهای جدیدی روبرو هستیم که از انقلاب سیاسی به وحدت سیاسی رسیده و باید به انقلاب فرهنگی رسیده و وحدت علمی ایجاد کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر بخواهید استکبارستیزی و ایجاد آرمانهای انقلابی را در جامعه ایجاد کنید، نیازمند انگیزههای مکتبی و علمی دارد و فهم از دین ارتباط با کارآمدی و عینیت دارد.
وی با بیان اینکه هویت دو نهاد علمی حوزه و دانشگاه به سواد، تخصص و دانش است، گفت: تخصص حوزوی در فهم از دین بوده و نتیجه آن در جامعه احکام، اخلاق و اعتقادات فردی است، از طرف نتیجه دانش و تخصص در دانشگاه هماهنگی دانشهای راهبردی و کاربردی بر محور توسعه پایدار است.
حجت الاسلام حیدری افزود: اگر تناسب بین دو نهاد علمی حوزه و دانشگاه محقق نشود، نمیتوان توقع اجرای جریان دین و عینیت آن در جامعه را داشته باشیم، هرچند دیگر عناصر نقشهایی دارند، اما مسأله این است که شما بر مسند حاکمیت نشسته و مسئول آرمانهای مکتب هستید.
این فعال فرهنگی در حوزه و دانشگاه بیان کرد: مسأله مهم امروز بسیج دانشجویی و طلبه این است که چه عناصری در هویت علمی حوزه است که به سمت اهداف و احکام اجتماعی حرکت نمیکند و چه عناصر هویتی در هویت علمی دانشگاه که از ادبیات توسعه پایدار دانشگاه دست برنمیدارد./876/پ۲۰۲/ج