۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۶۵۰۷۱۲
نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی:

مواسات و کمک مؤمنانه آزمون الهی است

مواسات و کمک مؤمنانه آزمون الهی است
نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی با تأکید بر مشارکت همگانی در رزمایش همدردی و کمک مؤمنانه مواسات، گفت: همان‌طور که فقر آزمایش و مایه تعالی است، مواسات هم آزمون الهی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی و امام‌جمعه بجنورد، امروز در آیین توزیع اقلام معیشتی رزمایش مواسات در بجنورد، بر مشارکت همگانی در اجرای این رزمایش تأکید کرد.

وی افزود: همهٔ مردم باید اهل مواسات باشند؛ اما مواسات بر خواص، نخبگان، ثروتمندان و به‌خصوص مسؤولین بعضی‌ها واجب‌تر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گفت: امیرالمؤمنین (ع) می‌فرماید: «أَ أَقْنَعُ مِنْ نَفْسِی بِأَنْ یقَالَ هَذَا أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ وَ لاأُشَارِکهُمْ فِی مَکارِهِ الدَّهْرِ»؛ یعنی آیا دلم را خوش کنم به این که اسم من مدیر است در مشکلات شریک همراه مردم نباشم.

وی خاطرنشان کرد: ما که نمی‌توانیم امیرالمؤمنین (ع) باشیم. در همین نامه 45 خود حضرت فرمودند: «اِنَّکُم لا تَقدِرونَ عَلی ذلِک»، ما این توان روحی و ظرفیت را نداریم، ولی می‌توانیم به اندازه وسع پیشگام باشید.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی افزود: اینکه مسؤولین عزیزی پیش‌قدم شدند و در ایامی که با شیوع بیماری کرونا اقشاری از جامعه تحت فشار هستند، ۲۰ درصد حقوقشان را در راه خدا انفاق کردند، هم مواسات است و هم فرهنگ‌سازی است، لذا ان شاء الله اجرشان مضاعف است.

وی تصریح کرد: مراقب باشیم همان‌طور که فقر برای فقرا آزمایش و مایه تعالی بخشی است: «أوَّلُ مَن یدخُلُ الجَنّةَ مِن خَلقِ اللّهِ الفُقَراءُ»، مواسات هم آزمون الهی است: «تَقَرَّبُوا إِلَی اللَّهِ تَعَالَی بِمُوَاسَاةِ إِخْوَانِکمْ».

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی خاطرنشان کرد: باید به پیامدهای مواسات و احسان به خلق خدا توجه کنیم. پیامد مهمش این است که هر اقدام خیری به خودمان برمی‌گردد. در قرآن داریم: «إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِکمْ».

وی افزود: پیامبر اسلام یک شتر یا گوسفندی را ذبح کرده بودند و گوشت‌هایش را تکه‌تکه می‌کردند و به فقرا می‌دادند. همسر ایشان که ناظر بود، همین‌طور می‌دید که از گوشت‌ها کم می‌شود، مثلاً رانش رفت، دستش رفت و در آخر یک مقدار کمی پیامبر (ص) برای خودشان نگه داشتند. همسرشان گفتند: همین مقدار برای ما ماند؟ پیامبر پاسخ دادند همان‌هایی که بخشیدیم برایمان ماند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گفت: یعنی پیامبر هم به منافع خودش توجه دارد و تفاوت در نوع نگرش است. پس انفاق و احسان، نیکی به خود است چنان‌که گناه و بخل و... ظلم به خود است: «وَ مَا ظَلَمُونَا وَلَکنْ کانُوا أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ»؛ انفاق سبب مغفرت خدای متعال و کفاره گناه می‌شود و یک توبهٔ عملی است./9314/پ310/ب1

هادی رحیمی
ارسال نظرات