تشکیل کمیته پیشگیری از جرایم سایبری در استان قم
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین علی مظفری از تشکیل کمیته پیشگیری از جرایم سایبری در سطح این استان خبر داد و گفت: این کمیته با محوریت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم و با هدف تقلیل و کنترل آسیبهای فضای مجازی که از زمره جرایم نوظهور است، فعالیت خواهد کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط حاکم بر نظام آموزشی در سال تحصیلی جدید، ضرورت دارد اعضای این کمیته تدابیر و تمهیدات لازم را در خصوص مصون ماندن کاربران خود بهخصوص دانشجویان و دانش آموزان از جرایم و آسیبهای پیش رو در دستور کار قرار دهند.
وی از متولیان نظام آموزشی استان در سطوح حوزوی، دانشگاهی و آموزش و پروش درخواست کرد که ضمن ارسال نظرات و پیشنهادها خود به دبیرخانه کمیته، مصوبات این کمیته را به جدیت مدنظر قرار داده و تمهیدات لازم را برای عملیاتی شدن آنها بهکارگیرند.
مظفری خاطرنشان کرد: اکثر جرایم در فضای مجازی مربوط به بداخلاقیهای اقتصادی و جرایم غیراخلاقی است و مسلما ارتقاء آگاهیهای عمومی نقش به سزایی در پیشگیری از وقوع این جرایم دارد.
وی تاکید کرد: از ویژگیهای مشترک این جرایم، پنهان بودن هویت واقعی مجرمان است که با پوششهای مختلف متقلبانه، اقدام به تطمیع و اغفال قربانیان خود مینمایند؛ ازاینرو لازم است ارتقا بخشی آگاهیهای عمومی و افزایش سواد رسانهای شهروندان با استفاده از ظرفیت کارشناسان و رسانههای استانی موردتوجه جدی واقعشده و در دستور کار دستگاههای مرتبط قرار گیرد.
آموزش بیش از ۴۰۰ نفر در طرح مصلحین
وی همچنین گفت: بیش از۴۰۰ نفر از افراد منتخب سران ایل و طایفه، منتخبان صنف و محیط کار، ریشسفیدان فامیل، عشیره و معتمدان محله از جمله ائمه جماعات، بزرگان و بسیجیان در طرح ویژه مصلحین استان قم آموزش دریافت کردهاند.
رئیس کل دادگستری قم افزود: امروزه طلاق بهعنوان یکی از مهمترین مسایل اجتماعی در سطح کشور محسوب شده و با توجه به آسیبهای آن در حوزههای مختلف فردی و اجتماعی، طرح آموزش مصلحین بهمنظور کنترل و کاهش طلاق در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قرارگرفته است.
وی با اشاره به اینکه این افراد در قالب ۲۱ کارگاه آموزشی از مجموع ۳۶ کارگاه در دست اقدام، طی ۱۲۲ جلسه با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی آموزشدیدهاند، افزود: آشنایی با خانواده و الگوی زندگی مطلوب خانوادگی، مهارتهای روابط همسری و خانوادگی، شیوههای حل اختلاف و تعارض در خانواده، اصول و شیوههای میانجیگری برای حل اختلاف و تعارض، نکتهها و ملاحظات لازم برای حل اختلاف و آشنایی با تجارب موفق در زمینه میانجیگری از موضوعات مطرحشده در این کارگاههای آموزشی بوده است.
وی اظهار داشت: از ویژگیهایی که برگزاری این دورهها را نسبت به سایر استانها متمایز ساخته، مسجد محور بودن آن و توجه ویژه به مناطق کم برخوردار و حاشیهای در سطح استان بوده است.
مظفری با بیان اینکه خانواده از مهمترین نهادهای اجتماعی است و تغییر و تحولات آن بر اجتماع نیز تاثیرگذار است، هدف از اجرای این طرح را حل اختلاف خانوادهها و ایجاد سازش در میان آنان، ارتقاء سرمایه اجتماعی خانوادهها، استفاده از ظرفیت بزرگان فامیل و خویشاوندان در حل منازعات خانوادگی، آموزش مهارتهای حل تعارض در خانوادهها، ایجاد و توسعه شبکه اجتماعی از حلقههای حل تعارض و کاهش طلاق، احیاء و ترویج سنتها و آیینهای حل اختلاف در بین خانوادهها دانست.