بازتاب نخستین تست انسانی واکسن ایرانی کرونا در رسانههای جهان
به گزارش خبرگزاری رسا، روز گذشته اولین تست انسانی واکسن ایرانی با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی ریاست جمهوری، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و تیم تحقیقاتی مربوطه انجام شد.
گام بلند ایران در ساخت واکسن داخلی علیرغم فشار تحریمها و انجام نخستین تست انسانی آن که ثمره تلاش شبانهروزی جوانان دانشمند و مستعد ایران اسلامی است در مرکز توجه رسانههای مختلف جهان قرار گرفت و اغلب آنها این رویداد را با انتشار تصاویری از مراسم انجام تست انسانی گزارش دادند. آزمایشی که ایران را علیرغم فشارهای تحریمی آمریکا و مشکلات ناشی از آن برای تامین نیازهای دارویی و بهداشتی، در زمره معدود کشورهایی قرار داد که خود برای تولید واکسن اقدام کرده و تا این مرحله پیش رفتهاند.
خبرگزاری «رویترز» در بازتاب این رویداد با تیتر «ایران آزمایش انسانی اولین واکسن کووید-۱۹ داخلی را آغاز کرد» در گزارشی به جزئیات مراسم آزمایش واکسن ایرانی بر روی داوطلبان پرداخت.
این خبرگزاری با انتشار تصویری از دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که نخستین داوطلب این آزمایش بود، نوشت: در تلاش برای افزایش اعتماد عمومی به واکسن، اولین داوطلبان دریافت واکسن مقامات این نهاد و دختر رئیس آن بودند.
شبکه خبری «الجزیره» هم ضمن بازتاب خبری انجام نخستین آزمایش انسانی واکسن کرونا در ایران، نوشت این آزمایش در حالی انجام شد که ایران توانسته شمار فوتیهای ناشی از کرونا را به کمترین میزان در سه ماه برساند و همچنین در حالی بوده که این کشور با مشکلات واردات میزان کافی واکسن به دلیل تحریمهای آمریکا روبروست.
«علی هاشم» خبرنگار الجزیره انگلیسی و ستوننویس پایگاه خبری المانیتور آمریکا در پیامی در توییتر به آغاز آزمایش بالینی انسانی واکسن کرونای ساخت ایران اشاره کرد.
وی در این پیام توییتری نوشت: «احترام به دانشمندان ایرانی که با وجود تحریمها و فشارها قادر به آغاز آزمایشهای انسانی واکسن کویید-۱۹ خود هستند. تنها چند کشور در سراسر جهان به چنین مرحلهای رسیدند. مهم نیست که آنها موفق شوند یا شکست بخورند، این شهامت ادامه دادن است که مهم است.»
خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد پرس» هم به گزارش خصوصیات این واکسن پرداخت و نوشت این واکسن با نام «کووایران» اصطلاحاً واکسن غیرفعال شده است به این معنا که از ویروس کرونایی ساخته شده که با مواد شیمیایی ضعیف یا کشته شده است، مشابه نحوه ایمنسازی در مقابل فلج اطفال.
آسوشیتد پرس افزود مقامات ایرانی انتظار دارند این واکسن تا اواخر بهار ۲۰۲۱ در دسترس عموم قرار بگیرد.
پایگاه اینترنتی شبکه روسی «آرتی» هم نوشت داوطلبان در ایران اولین دوزهای واکسن تولید داخلی را روز سهشنبه دریافت کردند.
شبکه «ایبیسی نیوز» در این خصوص گزارش داد اولین مطالعه درباره ایمنی و اثربخشی واکسن کرونا در ایران آغاز شد و دهها نفر قرار است این واکسن تولید داخلی را دریافت کنند.
«خبرگزاری فرانسه» ضمن بازتاب این رویداد، با بیان جزئیاتی نوشت: تلویزیون دولتی ایران تصاویری از آزمایش واکسن بر روی دو مرد و یک زن در حضور وزیر بهداشت و معاون علمی رئیسجمهور این کشور را پخش کرد.
این خبرگزاری در ادامه به نقل از رسانههای ایرانی گزارش داد این واکسن قرار است به ۵۶ داوطلب دیگر هم در دو نوبت به فاصله دو هفته تزریق شود و نتیجه ۲۸ روز بعد از تزریق دوم اعلام خواهد شد.
خبرگزاری رسمی دولتی چین «شینهوا» هم از ورود واکسن ایرانی کرونا به فاز آزمایش انسانی خبر داد.
چندی پیش «سعید نمکی» وزیر بهداشت اعلام کرد سه روش را برای تهیه و تأمین واکسن مورد نیاز مردم در پیش گرفته: اول برنامه «کواکس» سازمان بهداشت جهانی، دوم خرید از کمپانیهای معروف واکسنساز بینالمللی و روش سوم تهیه واکسن با اتکا به توان دانشمندان ایرانی.
وزیر بهداشت دیروز در حاشیه مراسم آغاز تست انسانی واکسن کرونای ایرانی گفت: امروز یکی از روزهای بسیار امیدوارکننده برای ملت ایران است و روزی است که ما بعد از مدتها تلاش و پیگیری همکاران و دانشمندان برجسته کشور در حوزه تکنولوژی و داروهای بایوتک، واکسن کووید ۱۹ را بعد از طی مراحل مختلفی، اعم از مطالعات و مدلهای حیوانی، تولید کردیم و خوشبختانه توانستیم اولین تزریق را بر روی انسان انجام دهیم.