۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۳
کد خبر: ۷۳۶۲۷۰

اسم رمز مقاومت؛ چرا حاج‌قاسم برای ملت‌ها محبوب است؟

اسم رمز مقاومت؛ چرا حاج‌قاسم برای ملت‌ها محبوب است؟
حالا با این‌که بیشتر از سه سال از شهادت سردار دل‌ها می‌گذرد، یاد و خاطره او از همیشه زنده‌تر است.

فرقی ندارد تهران باشی یا کاراکاس در قلب آمریکای لاتین. نام سردار دل‌ها،  قهرمان ایرانیان بر سر زبان‌هاست. روایت اول مربوط به تمجید حاج‌قاسم توسط رئیس‌جمهور ونزوئلا بود. بعد از این‌که رئیسی از سیمون بولیوار تمجید کرد و از حاج‌قاسم گفت که نماد مقاومت در مقابل نظام سلطه و چپاول اموال ملت‌ها بوده مادورو هم ضمن تایید سخنان رئیس‌جمهور کشورمان در مقابل به مسأله هک زیرساخت‌های ونزوئلا توسط آمریکا پرداخت و گفت: «من همواره به یاد ژنرال سلیمانی هستم و به او ادای احترام می‌کنم. در حمله وحشیانه‌ای که آمریکایی‌ها سال ۲۰۱۸ به زیرساخت‌های انرژی ما کردند او به اکیپی دستور داد تا حمله سایبری را کشف کنند و کمک زیادی به ما کرد.

خیلی‌ها در جریان نیستند. من هم ادای احترام می‌کنم و سردیس ایشان را در مقبره سیمون بولیوار نصب خواهیم کرد.» البته حاشیه حضور روسای‌جمهور ایران و ونزوئلا در اجتماع دانشجویان و جوانان ونزوئلایی هم جالب بود و دانشجویان عکس حاج‌قاسم سلیمانی را با خود به سالن تجمع آورده بودند. حتی دولت ونزوئلا به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار حاج‌قاسم سلیمانی «فرمانده فراموش نشدنی سپاه قدس» اعلام کرده بود که میراث جاودانه شهید سلیمانی برای همیشه منبع الهام مردمی خواهد بود که در برابر اقدامات غیرانسانی امپریالیسم از حق تعیین سرنوشت خود دفاع می‌کنند و برای آزادی خود می‌جنگند.

روایت دوم مربوط به دانیل اورتگا، رئیس‌جمهور نیکاراگوئه است، او که در میدان آزادی شهر «ماناگوآ» با استقبال گرم به پیشواز رئیسی رفت، با ادای احترام به شهید سلیمانی گفت: «زنده‌باد شهید ایران ژنرال قاسم سلیمانی، زنده‌باد ملت ایران.» اورتگا در این مراسم از شهید سپهبد سلیمانی تمجید و به احترام ایشان یک دقیقه سکوت اعلام کرد. حتی دولت نیکاراگوئه در دی ماه سال ۹۸ بعد شهادت سردار مانند سایر کشور‌ها بیانیه داد و ضمن ابراز همدردی با مردم ایران و عراق، جنایت واشنگتن علیه قاسم سلیمانی، قهرمان ملی ایران و مبارز بزرگ علیه تروریسم را محکوم کرده بود.

به هرحال با این‌که سه سال از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی می‌گذرد، اما نفوذ بین‌المللی این اسطوره مقاومت به حدی موجب نگرانی آمریکا شده که حضور نماد‌های سردار و حضور هیات ایرانی در ونزوئلا و سایر کشور‌های آمریکای لاتین، عبور از «خط قرمز» واشنگتن است به نوعی که تهدیدی جدی برای منافع آمریکا و کابوسی آزاردهنده برای مقامات کاخ سفید تلقی می‌شود. درحالی که الگوی ضدهژمونیک در آمریکای لاتین که به عنوان «حیاط خلوت» آمریکا شناخته می‌شود، این منطقه را با وجود فاصله جغرافیایی نزدیک از منظر ایدئولوژیک از مواضع آمریکا دور می‌کند. ظرفیت‌های عمیق عدالت‌خواهانه و استکبارستیزی ملت‌ها و دولت‌های آمریکای لاتین به‌ویژه ونزوئلا، نه‌تنها زمینه‌ساز همسویی منطقه با مبانی مقاومت و اندیشه‌های ظلم‌ستیز شده، بلکه بستر مناسبی برای معرفی اسلام و اندیشه‌های انقلاب اسلامی با نماد شخصیت کاریزماتیکی مانند شهید سلیمانی است.

تصویر سردار سلیمانی در خیابان های ونزوئلا

تصویر سردار سلیمانی در خیابان های ونزوئلا

مثلا ونزوئلا یکی از قوی‌ترین پایگاه‌های حمایت از فلسطین هم هست و واکنش دولت و ملت ونزوئلا به حوادث دهه گذشته در سرزمین‌های اشغالی فلسطین گواه این واقعیت است. شهید سلیمانی در طول دوران فرماندهی خود با سازماندهی نیرو‌های مقاومت در منطقه غرب آسیا، محور مقاومت را در کشور‌های منطقه ایجاد کرد و به تقویت آن پرداخت، اما به‌راستی کدامین ویژگی شهید سلیمانی، عزتمندی و محبوبیت این سردار جان‌فدا را تا ابد تاریخ، جهانی ساخته است؟ کدامین پیام شهید سلیمانی سبب شد تا کیلومتر‌ها دورتر از خاورمیانه، رئیس دولت ونزوئلا خود را در خیمه مقاومت قرار دهد و تاکید کند که «ما بخشی از محور مقاومت هستیم؟» با توجه به اهمیت صدور انقلاب اسلامی و فرهنگ مقاومت، امروز جبهه مقاومت با محوریت ایران و با تکیه بر آرمان‌های اسلامی در منطقه توانسته مشروعیت نظام سلطه را به چالش بکشد و سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی اسطوره این مقاومت بوده است.

حضور این شهید بزرگوار در آمریکای لاتین نمونه عملی صدور ارزش‌های مقاومت و تقویت روحیه مبارزاتی در این کشور با تاریخ غنی مملو از مبارزه برای استقلال و مقاومت در برابر نظام سلطه است. آرمان سردار در گسترش و تقویت مقاومت در آینده و در سایر نقاط جهان از جمله کشور‌های آمریکای لاتین مانند ونزوئلا، نظام سلطه را بی‌تردید به پایان راه نزدیک خواهد کرد و حضور حاج‌قاسم سلیمانی در آمریکای مرکزی و جنوبی نشان داد که محور مقاومت با شکستن مرز‌های جغرافیایی، حدود معرفتی جدیدی را مشخص کرده است.

احسان قنبری نسب
ارسال نظرات