۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۶
کد خبر: ۷۴۸۳۹۴
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست:

نیازمند گفتمان سازی در حوزه زن و خانواده در کشور هستیم

نیازمند گفتمان سازی در حوزه زن و خانواده در کشور هستیم
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست گفت: گفتمان سازی در موضوع زن و خانواده، می تواند سرآغاز فصل جدیدی در مدیریت راهبردی کشور باشد

به گزارش گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، نجمه کمالی، مشاور امور بانوان سازمان گفت: زندگی کارمندی و در عین حال مادر بودن سختی های زیادی دارد که اگر علاقمندی و انگیزه به هدف داشته باشید خیلی از مشکلات برای شما هموار می شود. 

وی لازمه یک زندگی موفق کارمندی را همراهی تک‌تک اعضای خانواده با یکدیگر دانست و افزود:  در این مدت خانواده من خیلی همراه من بودند همچنین تعهدکاری و ارتباط‌گیری با تک تک همکاران به من کمک کرد تا بتوانم در نقش های گوناگونی که من سپرده شده، موثر باشم.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست ارتباط با رسانه ها ، فعالیت در تولید محتوا و اطلاع رسانی و کار در روابط عمومی سازمان را عرصه ای برای بروز عشق و علاقه به کار عنوان کرد و گفت: این فعالیت ها خاطرات تلخ و شیرینی برای من رقم زد و وقتی برخی از خاطرات را ورق می زنم، خاطرات تلخ هم برایم پر از تجربه و شیرینی است. 

کمالی اضافه کرد: فرزندانم همواره انگیزه بسیار مهمی برای من بودند و هستند و به داشتن آنها افتخار می کنم و تمام آرزوی من موفقیت و سربلندی آنها است و امیداوارم فرد موثری برای کشورم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشم.

وی ادامه داد: بانوان اگر ساعتی را به خود اختصاص ندهند، نمی توانند در برابر شرایط کاری و خانواده تاب آوری داشته باشند به همین دلیل احساس رضایتمندی از کار و فعالیت در اجتماع یکی از عواملی است که می تواند در پیشرفت و ارتقای شغلی نقش موثری داشته باشد.
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه خدمات جمهوری اسلامی به زنان مقوله‌ای مهم و فراموش‌نشدنی است، اظهار کرد: مدیران در سطوح عالی می بایست در تقویت حس رضایمندی سرمایه های انسانی سازمان نقش آفرینی داشته باشند.

او تصریح کرد: پیش از انقلاب، زنان فرزانه، دانشمند و اهل تحقیق انگشت‌شمار بودند اما انقلاب موجب رویش انبوه زنان فرهیخته شد به نحوی که دانشجویان دختر از پسر در برخی سالها پیشی گرفته و تعداد بسیار زیادی از زنان در شاخه‌های مختلف علم و فناوری مشغول کار هستند.

کمالی تاکید کرد: در سازمان حفاظت محیط زیست نزدیک به ۱۴۰۰ بانوی فرهیخته مشغول خدمت هستند که ۳۰ در صد کل نیروی انسانی سازمان را شامل می شوند که نقش مهمی در تصمیم سازی های حوزه محیط زیست دارند و اکثر آن ها در بخش های تخصصی سازمان مشغول خدمت هستند همچنین ۲۴۵ بانوی مدیر در پست های میانی و پایه مشغول خدمت هستند و این یکی از عرصه های است که نظام جمهوری اسلامی به زنان اهمیت داده است.

وی عنوان داشت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از زنان فرهیخته، دانشمند، فرزانه و مجرّب در رده‌های گوناگون تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور و همچنین بخشنامه سازمان مبنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت بانوان سازمان برای پست های مدیریت، این مهم در سازمان محیط زیست ارتقا یابد و از ظرفیت بیشتری از زنان متخصص در پست های مدیریتی سازمان بهره برده شود.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست افزود: کشور همواره به حضور زنان در مجموعه حضور ملی، نیازمند است بر همین اساس باید برای حفظ ظرفیت بانوان در جامعه و نقش آفرینی آنان تلاش شود.

او با اشاره به اینکه تمرکز دشمنان بر مقوله زن به عنوان یکی از مبانی هجوم سیاسی-تبلیغاتی به نظام اسلامی است، بیان کرد: با روشنگری در افکار عمومی مردم جهان، اجازه ندهیم اهداف سیاستگذاران و برنامه ریزان غربی در «حمله به مبانی اسلام در قبال زن» محقق شود.

کمالی الگوی زن مسلمان را حضرت فاطمه (س) دانست و گفت: ایشان مطابق فرمایش مقام معظم رهبری تجسم نقشه ی جامع هویت زن در منطق اسلام است؛ مادر خوب، همسر خوب، مجاهد فی سبیل الله، در عین حال کدبانو، مدیر خانه و در عین حال عابد و بنده ی خدای متعال هستند.

وی تصریح کرد: نگاه رهبر انقلاب در تبیین نقش زن در خانواده که آن را به گل و عطر خوشبو و هوای تنفس در فضای خانه تشبیه کردند، بسیار مدبرانه بوده است. ایشان البته برخی کارهای اجتماعی را فریضه‌هایی برتر از هر کار دیگری دانستند و گفتند: گاهی اهمیت یک فریضه حتی از حفظ جان فرزند، همسر و پدر و مادر هم بالاتر است.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: جامعه امروز ما نیاز به زنان آگاه و فعال دارد، با بررسی کوچکی که از جایگاه زنان در ایران باستان انجام شده در می یابیم که این تمدن کهن با مردمان متمدنش تا چه حدی برای زنان جامعه خود ارزش قائل بودند.حتی روزی را اختصاص به زن داده و برای او جشن می گرفتند و به او هدیه می دادند و به زن آنچنان اراده ای می دادند که می توانست در اجتماع به هر قدرتی که بخواهد برسد.بنابراین زنان امروزی نیز باید از اجداد خود درس بیاموزند و به آنها افتخار کنند.

او عنوان کرد: گفتمان سازی در موضوع زن و خانواده می تواند سرآغاز فصل جدیدی در مدیریت راهبردی کشور باشد و در این راستا همزمان با ولادت با سعادت حضرت زهرا (س) مراسم بزرگداشت مقام زن در ستاد و ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها برگزار می شود.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: با توجه به نقش زنان در تربيت و پرورش نسل محيط زيستي كشور، ويژه برنامه اي با رويكرد خانواده محوري و آموزش و فرهنگسازي در راستاي اصلاح الگوي مصرف و استفاده صحيح از منابع زيستي و ترويج سبك زندگي محيط زيستي- ايراني و اسلامي با كمك نهادهاي همكار نظير تشكل هاي مردم نهاد محيط زيستي، واحدهاي بسيج خواهران و ستاد امر به معروف و نهي از منكر در خانه هاي محيط زيست، اجرا خواهد شد. 

او گفت: بانوان موفق و تاثیر گذار ایرانی که در عرصه هاى فرهنگ و هنر، تعلیم و تربیت، گفتمان سازی و رسانه، فعالیتهای اجتماعی، اقتصاد و کارآفرینی، علم پژوهش و فن آوری، سیاست گذاری و حکمرانی و ورزش،علاوه بر نقش آفرینی موثر در ارتقاء هويت و اصالت خانواده و ساير فعاليتهاى ارزشمند ، موثر هستند و هیچ گاه دست از تلاش برنمی دارند، اطلاع رسانی های خوبی برای شناسایی و معرفی بانوان تاثیرگذار در حوزه محیط زیست صورت گرفته است که همه بانوان کشور می توانند از طریق سایت http://www.banooiran.ir در این کنگره شرکت کنند.

وی افزود: نمایشگاه دستاوردهای کشور در حوزه زنان و خانواده در حاشیه برگزاری کنگره برگزار خواهد شد که سازمان حفاظت محیط زیست با رویکرد آموزشی  در این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

کمالی عنوان داشت: ایران یکی از منحصر به فردترین کشورهای جهان از حیث آب و هواست و جزء کشورهای چهار فصل بشمار می‌رود که ذخائر ژنتیکی جانوری و گیاهی آن قابل قیمت گذاری نیست کشور ما به دلیل تنوع جغرافیایی و وجود جنگل‌ها، بیابان‌ها، کوهستان‌ها، دریاها و دریاچه‌ها و رودخانه‌های متعدد، زیستگاه گونه‌های متنوع جانوری است و شاید به جرات بتوان گفت که با داشتن حدود ۱هزار و ۱۳۰ گونه جانوری، رتبه نخست را در جهان به خود اختصاص داده است.

مشاور امور زنان وخانواده سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اقداماتی مانند ارزش‌گذاری اقتصادی بر روی محیط‌زیست، اصلاح الگوی مصرف، تغییر سبک زندگی به سبک زندگی پایدار و سبز و... اقداماتی هستند که تا حد زیادی مانع هدررفت منابع زیستی ارزشمند کشور می‌شوند و در تمامی اینها زنان به عنوان مدیران خانه نقش مهمی دارند.

کمالی ادامه داد: در همین راستا نهاد خانواده در جامعه به عنوان اولین و مهمترین نهاد اجتماعی تربیت و پرورش منابع انسانی، نقش کلیدی در تغییر نگرش و رفتار، استفاده صحیح از منابع‌زیستی سرزمین و ترویج سبک زندگی پایدار و سبز دارد. همچنین جایگاه تاریخی و خانوادگی زن در نهاد خانواده و نیز تمایلات فطری زنان سبب گردیده که به نقش برجسته او درمسائل زیست‌محیطی توجه ویژه‌ای شده و جامعه خواستار مشارکت وی در ارتقا فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست و منابع‌طبیعی باشد. نقش زنان در ترویج سبک زندگی پایدار و سبز، نقشی کلیدی است و این زنان هستنـد که می‌توانند نقطه شروع یک الگو مناسب و فـراگیر در جامعه برای پایداری سرزمین باشند.

او تشریح کرد: در زمينه نقش زنان در حفاظت از محيط‌زيست و منابع‌طبیعی، نظريه‌هاي گوناگوني مطرح شده است. برخي از نگرش ‌آفرينان كه مي‌توان آنان را پيرو نظريه برتري زنان در حفاظت محيط‌زيست دانست، معتقدند كه زنان به دليل زن بودن، بهتر از مردان، از محيط‌زيست خود محافظت مي‌كنند. اما گروه ديگري كه با اين نظر موافق نيستند، مي‌گويند زنان نه به عنوان زن بودن، بلكه به علت تجربه‌هايي كه در زمينه استفاده از منابع‌طبيعي و مديريت مربوط به آن دارند، بيش از مردان در حفظ محيط‌زيست نقش داشته‌اند. 

وی اضافه کرد: افراد ديگري مي‌گويند كه زنان و مردان در مسير زندگي اجتماعي خود داراي نقش‌ها و نيازهاي متفاوتي هستند كه بايد آنها را شناخت و برنامه هاي توسعه را بر مبناي اين نقش‌ها و نيازها تنظيم كرد. سرانجام برخي از نظريه‌پردازان عقيده دارند كه زنان علاوه بر نقش‌هاي موجود، خود داراي نيروهايي هستند كه هنوز كشف و مشخص نشده است و از اين رو لازم است برنامه‌ريزان توسعه، براي شكوفايي چنين نيروهاي بالقوه‌اي بستر مناسب فراهم نمايند. 

کمالی تاکید کرد: به هرحال آنچه مسلم است اين كه در طول تاريخ و در سراسر جهان به نقش‌ها، نيازها و نيروهاي زنان چنان كه شايسته است نگريسته نشده و به همين دليل هنگامي كه با موضوع حفظ محيط‌زيست روبه رو مي‌شويم، مي‌بينيم كه نيمي از جمعيت جهان كه در طول تاريخ بيش از نيمي ديگر به طبيعت نزديك بوده‌اند، به سبب مشكلاتي چون فقر، عدم دستيابي به آموزش و آگاهي‌هاي لازم علي رغم نيروي بي‌مانند خود نتوانسته اند نقش موثر خود را در اين زمينه ايفا كنند.

مشاور امور زنان وخانواده سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نظر به اينكه پرورش نسل نو و تربيت فرزندان بر عهده زنان است، چنانچه فرهنگ زيست‌محيطي در مادران رسوخ كند و زنان ما قانونمندي اكوسيستم را بشناسند، در آن صورت بخوبي مي توانند اين ميراث معنوي را به فرزندان خود منتقل كنند. به اين ترتيب در مي‌يابيم كه انتقال فرهنگ مناسب زيست‌محيطي علاوه بر فطرت و غريزه شخصي زنان، بستر و ابزاري نياز دارد كه بايد ضرورتاً در اختيارشان قرارگيرد. از طرفي زنان به دليل نقش مهمي كه در جامعه دارند مانند: اداره خانه و پرورش و تربيت كودكان، حضور موثر در محیط‌های کاری، فعالیت گسترده در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، ورزشی و...، طبعاً ارتقا فرهنگ و اصلاح رفتار زيست‌محيطي به وسيله زنان شكل مي‌گيرد.

وی تاکید کرد: چند مورد از مهمترین مولفه‌های محیط‌زیستی و موثر در پایداری سرزمین مانند مصرف: غذا، آب، انرژی و پلاستیک اغلب در محیط خانه یا محل کار اتفاق می‌افتد و اگر زنان نسبت به این مولفه‌ها حساس باشند و بتوانند آنها را خوب مدیریت کنند؛ می‌توانند علاوه بر کمک به حفظ محیط‌زیست، اثرگذاری زیادی در اقتصاد خانواده و کشور داشته باشند.

او افزود: لذا با ترویج و گسترش فرهنگ عمومی اصلاح الگوی مصرف و توسعه اقتصاد سبز که به معنی نهادینه کردن روش صحیح استفاده از منابع ارزشمند کشور است، می‌توان شاخص‌های حفظ و استفاده مسئولانه از محیط‌زیست و منابع‌طبیعی را بهبود بخشیده و از این طریق، گام‌های مؤثری را در جهت تحقق آینده‌ای پایدار سرزمین و حرکت در مسیر رشد و توسعه ایران پهناور اسلامی برداشت. در این مسیر، نقش خانواده‌ها به عنوان هسته اصلی نظام اجتماعی و به ویژه زنان در اجرایی شدن آن بسیار حائز اهمیت می‌باشد. در عصر امروز زنان معماران بنای خانواده و ناظران استحکام آن هستند که در این راستا با تربیت فرزندان و تعیین خط مشی در اکثر مقولات مرتبط با خانواده، نقشی بنیادین در شکل‌گیری و جهت‌گیری خانواده ایفا می‌کنند.

کمالی عنوان کرد:  بیش از یک دهه است که الگویی با عنوان «الگوی سوم زن» از سوی مقام معظم رهبری تعریف گردیده که مبنای فکری آن بانویی تمدن‌ساز است که از قلب خانه تا متن جامعه حضور دارد و در طبیعت الهی‌اش، آن چنان لطافت، زیبایی و گرمای محبتی وجود دارد که می‌تواند هم خود و هم محیط پیرامون خود را به طرف معنویت، پیشرفت و علو مقامات علمی و عملی سوق داده و پیش ببرد.

ارسال نظرات