اسلامی بودن نظام وابسته به اسلامی بودن علوم است
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علی مصباح یزدی عضو هیئت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در اولین پیش همایش استاد فکر از چهارمین کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی قدسسره که در دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به ایام سیزده آبان و مبارزه با استکبار جهانی، اظهار داشت: بسیار بجاست که توجه شود این مبارزه برای تحقق اهداف اسلامی است و هرچند در این راه دچار خسارت های بزرگی شدیم این خسارت ها قابل توجیه است و باید توجه داشته باشیم شهادت اهل بیت علیهم السلام برای تحقق اهداف اسلام بود.
عضو هیئت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) انقلاب اسلامی را مقدمه تمدن اسلامی حضرت مهدی(عج) دانست و اظهار داشت: تمدن ها نگاه به هستی دارند و تمدن مسلط بر جهان امروز مادی گرایانه است که باور دارد انسان در تاریخی به دنیا می آید و روزی از دنیا می رود و باید در این مدت لذت ببرد.
حجتالاسلام مصباح یزدی جایگزینی تمدن اسلامی با تمدن مخالف را با معارضات و مخالفت هایی رو به رو دانست و تصریح کرد: اگر کسی مخالف تعارض دو تمدن اسلامی و غیر اسلامی نباشد حتما این دو تمدن را نشناخته است.
وی با تاکید براینکه تمدن ها نیازها و روابط را به گونه ای هدایت می کنند که ارزش های خود را محقق کنند، گفت: هدف در نظام اقتصاد لیبرال غربی رسیدن به سود مادی است و تمدن ها در قالب علوم انسانی محقق می شوند و انقلاب اسلامی برای تمدن نوین ایجاد شده است.
عضو هیئت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با تاکید بر این نکته که در صورتی تمدن شکل می گیرد که هدف اجرایی احکام اسلام باشد، تصریح کرد: تولید علوم انسانی اسلامی برای انقلابی که داعیه تمدن سازی دارد غیر قابل اجتناب است؛ ما دو دسته از آموزه ها را داریم که یک دسته علوم توصیفی و دسته دیگر علوم دستوری است و برای تحقق تمدن اسلامی به منابع و روش های معرفت نیاز داریم؛ امتیازی که جهان بینی اسلامی دارد این است که ما را به منبع آموزه های وحیانی متصل می کند.
حجتالاسلام مصباح یزدی با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی براینکه برای ایجاد انقلاب فرهنگی باید حوزه علمیه علوم انسانی اسلامی را تدوین کرد، اظهار داشت: اولین کسی که این کار را برعهده گرفتند علامه مصباح بود؛ اسلامی بودن نظام وابسته به اسلامی بودن علوم است و باید در این راه همت به خرج دهیم.