۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۷۷۳۷۳۱
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی:

برخی متولیان مساجد با تندخویی موجب دوری نوجوانان از مسجد می شوند

برخی متولیان مساجد با تندخویی موجب دوری نوجوانان از مسجد می شوند
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد گفت: برخی از ما که در مساجد و کانون‌های بسیج فعالیت می‌کنیم، گاهی به دلیل تندخویی و تنداخلاقی باعث دوری نوجوان و جوان از دین می‌شویم.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سعید روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در افتتاحیه اردوی آموزشی زیارتی فعالان فرهنگی جنوب شرق کرمان در قم ضمن گرامیداشت ایام شهادت امام هادی علیه السلام به یادگارهای ارزشمند آن امام همام اشاره کرد: زیارت غدیریه و زیارت جامعه کبیره را می توان به عنوان دو میراث مهم امام هادی (ع) برای شیعه برشمرد.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تاکید کرد: زیارت جامعه کبیره شناسنامه اعتقاد شیعه به امام معصوم است و باید برای ارتقا معرفت نسبت به امام این زیارت‌نامه را بخوانیم. این زیارت نامه نگاهی متعالی به امام معصوم داشته و اهل بیت علیهم السلام را واسط هر خیری که از خدا نازل می‌شود می داند. و این نگاه به امام، فراتر از امور ظاهری و احکام نماز است. زیارت جامعه کبیره باید خط به خط خوانده شود تا اعتقاد و معرفت نسبت به امام تکمیل شود و هر کسی که بخواهد اعتقادش را نسبت به امام روشن کند باید این زیارت‌نامه را بخواند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به اصل کانون تشیع اشاره کرد و بیان داشت: انتخاب امام به دست مردم نیست. امام باید توسط خدای متعال معین شود و مردم حق ندارند امام را برای خودشان انتخاب کنند. جایگاه و شأن امام به گونه‌ای است که باید توسط خداوند تعیین شود. تفاوت‌های اساسی بین شیعه و سنی و نگاه متعالی به امام از منظر شیعه در این مورد است.

وی در بخش دیگر از سخنرانی خود به تبیین نقش پیامبر اکرم (ص) در ابلاغ و تبیین وحی پرداخت و بیان کرد: پیامبر اکرم (ص) دو شأن دارد: یکی ابلاغ وحی و دیگری تبیین و رفع اختلافات دینی. این وظیفه پس از پیامبر نیز باید ادامه پیدا کند و تنها کسی که می‌تواند این کار را انجام دهد، امام معصوم است. امام باید مانند پیامبر اکرم (ص) معصوم باشد، علم لدنی و دانش الهی داشته باشد و سابقه‌ای نیکو داشته باشد. این تفاوت اساسی شیعه با اهل سنت است.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد به مفهوم امام غائب اشاره کرد و گفت: امام زمان (عج) غائب نیست بلکه او حی و حاضر است و ما را می‌بیند. با توجه به آیه ۱۰۵ سوره توبه «وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَی اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ»، خدای متعال، پیامبر و مومنین ناظر بر اعمال ما هستند. منظور از مومنین در این آیه مذکور طبق روایات، اهل بیت (ع) هستند که بر اعمال ما نظارت دارند.

این استاد حوزه علمیه در ادامه مطالب خود به طول مدت امامت امام هادی (ع) اشاره کرد و بیان داشت: امام هادی (ع) یکی از ائمه‌ای است که طول مدت امامت ایشان قابل توجه بوده و ۳۴ سال به امامت مشغول بودند. ایشان حدود ۱۳ سال در مدینه و ۲۰ سال در عراق و سامرا امامت کردند. امام هادی (ع) در مدت امامت خود تأثیر زیادی بر مردم داشتند و گزارش‌های مکرری به خلفای عباسی می‌رسید که امام هادی (ع) در حال تسخیر قلوب مردم و جلب علاقه آنان است. به همین دلیل خلفای عباسی امام را به سامرا احضار کردند، جایی که حالت پادگان مانندی داشت و جدا از شهر بغداد بود.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: به امام هادی (ع) و امام عسکری (ع) به دلیل حضورشان در محله نظامی نشین سامرا، عسکریین می‌گویند. با اینکه این ائمه در سامرا محصور بودند، اما در درون کاخ متوکل و خلفای عباسی نفوذ داشتند و واقعه نذر مادر متوکل برای سلامتی فرزندش و ادای نذر به امام هادی علیه السلام نشان از تأثیر معنوی امام در آن مکان دارد.

وی بیان داشت: دعاهایی که از ائمه(ع) نقل شده‌ به گونه‌ای هستند که غیر از امام معصوم نمی‌تواند آن‌ها را بگوید. بهترین کار و خدمت برای اهل بیت (ع) نه تنها دعوا و اختلاف و بدگویی نبوده بلکه انتشار معارف، اخلاق و کرامت اهل بیت است که می تواند نقش بسزایی در شناساندن آن بزرگواران به مردم را داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد در بخش دیگری از سخنان خود به ماه مبارک رجب اشاره کرد و در بیان اهمیت این ماه اظهار داشت: ماه رجب اولین ماه از سه ماه با فضیلت است که در روایات اسلامی بسیار مورد تأکید و سفارش قرار گرفته است. رجب به معنای ریزش رحمت الهی، مغفرت و رضوان الهی و برکات خداوند است و این ماه به عنوان ورودی به مهمانی خدا در ماه رمضان محسوب می‌شود. مناسب است از فرصت این ماه تا حد ممکن استفاده کنیم و از برکات آن بهره‌مند شویم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: در روز قیامت ندا می‌شود: "عین الرجبیون؟" یعنی اهالی رجب کجا هستند؟ طبق روایات اهالی رجب کسانی هستند که این ماه را از سایر ماه‌ها متمایز می‌کنند، گاهی روزه می‌گیرند، مناجات می‌کنند و نماز شب می‌خوانند. ماه رجب فرصتی است که خداوند مقدر کرده تا انسان‌ها به خودشان برسند، وضعیت خود، زبان، چشم و قلبشان را بررسی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد به دعاهای ماه مبارک رجب و اهمیت آن‌ها اشاره کرد و گفت: دعاهایی بسیار ارزشمند و مؤثر چون "یا من ارجوه" بعد از نماز های واجب و دعای "خاب الوافدون علی غیرک" از دعاهای مستحبی این ماه هستند. و بهترین راه برای هدایت مردم به سمت صلاح و جلوگیری از فساد، توجه به مقام امام زمان (عج) و ترویج دعاها و قرائت قرآن است.

وی در ادامه به اهمیت مهر، محبت و عطوفت نسبت به مردم و به ویژه نوجوانان و جوانان تاکید کرد و اظهار داشت: برخی از ما که در مساجد و کانون‌های بسیج فعالیت می‌کنیم، گاهی به دلیل تندخویی و تنداخلاقی باعث دوری نوجوان و جوان از دین می‌شویم. توصیه قرآن به مهر، محبت و عطوفت نسبت به مردم باید مورد توجه قرار بگیرد و با رفتار محبت‌آمیز و عطوفانه باعث جذب افراد به دین و انقلاب شویم.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با استناد به آیه‌ ۱۵۹ سوره آل عمران «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ» بیان داشت: خدای متعال به پیامبر اکرم (ص) رحمت عطا کرد تا نسبت به مردم نرم باشد و نرمی و عطوفت را پیشه کند. مفهوم "لنت لهم" در قرآن به معنای نرم بودن در مقابل خشونت، سفتی و زمختی است. پیامبر اکرم (ص) نرم و عطوف بود و این ویژگی باعث جذب مردم به دین اسلام می‌شد. ما نیز باید مواظب باشیم که رفتار ما باعث رنجیده شدن کسی نشود و همواره با محبت و نرمی با دیگران برخورد کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد افزود: با توجه به آیه ۳۴ سوره فصلت «ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَبَیْنَهُ عَدَاوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ»، خداوند به مومنین دستور می دهد که اگر کسی در مورد شما بدی کرد، آن را با خوبی جواب بدهید. این عمل باعث می‌شود همان فردی که با او دشمنی دارد، به مرور زمان به دوست و همراه تبدیل شود. این رویکرد نشان‌دهنده اهمیت اخلاق نیکو و رفتار محبت‌آمیز در تعاملات انسانی است و بر تاثیر مثبت آن بر کاهش دشمنی و افزایش دوستی تاکید دارد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به اهمیت رحمت الهی و تأثیر آن بر رفتار انسان‌ها اشاره کرد و گفت: با تدبر در متون دینی و دعاهای منقول از اهل بیت (علیهم السلام) در می یابیم که رحمت الهی همواره قبل از غضب خداوند قرار دارد و رحمت خداوند بیش از غضب اوست. انسانی که در مسیر الهی قرار می‌گیرد نیز باید رحمت و محبتش بیش از غضبش باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: تلاش برای هدایت دیگران و نشان دادن راه درست، موجب می شود وی به اهل بیت، پیامبر و امیرالمومنین (علیهم السلام) نزدیک‌تر شود. اگر انسان نسبت به دیگران بی‌تفاوت باشد و کمتر تلاش و فعالیت نماید، به همان میزان از اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) دورتر خواهد شد.

وی در بخش پایانی سخنان خود به موضوع مقاومت و راهبردهای امام خمینی (ره) و رهبری پرداخت و اظهار داشت: برخی فکر می‌کنند با اتفاقاتی که برای سوریه و حزب‌الله افتاده، راهبرد مقاومت شکست خورده است. اما واقعیت این است که اینگونه نیست. حتی پیامبر نیز در برخی جنگ‌ها مانند جنگ احد شکست می‌خوردند و این شکست‌ها مقدمه‌ای برای پیروزی‌های بعدی بود.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: در جریان کربلا امام حسین (علیه السلام) در ظاهر شکست خورد، اما در تاریخ و در بلندمدت پیروز شد. شکست‌های ظاهری می‌توانند مقدمه‌ای برای پیروزی‌های بزرگتر و ماندگارتر باشند.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد به تغییرات در مواضع بین‌المللی نسبت به یهود و صهیونیست‌ها اشاره کرد و افزود: تا چند سال پیش، کوچکترین اهانتی به یهود و صهیونیست‌ها با واکنش شدید مواجه می‌شد، اما اکنون دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو را صادر کرده و کشورهایی که قبلاً از او حمایت می‌کردند، اعلام کرده‌اند که در صورت ورود به کشورشان، او را بازداشت خواهند کرد. این تغییرات به برکت خون شهدا و استقامت مردم حاصل شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به انتقادات داخلی و خارجی نسبت به هزینه‌های صرف شده در سوریه اشاره کرد و بیان داشت: این انتقادات یا از جهل ناشی می‌شوند یا از غرض‌ورزی. با توجه به سخنان مقام معظم رهبری، اگر ایران در سوریه حضور نداشت، اکنون نه سوریه، نه عراق و نه ایران را داشتیم. آمریکا خود اعتراف کرده که داعش را پدید آورده و هدف اصلی آن‌ها تضعیف ایران و ضربه زدن به این کشور بوده است.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: روایت دشمنان از شکست جمهوری اسلامی کاملاً دروغ و غیرواقعی است و با واقعیت‌های میدانی سازگار نیست. در طول تاریخ انبیا الهی نیز گاهی ضربه خورده‌اند، اما راه پایدار است. انسان در برخی مواقع ضربه می‌خورد و در مواقع دیگر ضربه می‌زند اما این به معنای شکست نهایی نیست، باید به این نکات توجه داشته باشیم و این روایت‌های نادرست را باور نکنیم.

ارسال نظرات