گزارشی از حضور خبرگزاری رسا استان فارس در نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، چهارمین نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه فارس در حاشیه همایش ملی«حوزه انقلابی حوزه منتظر» در حرم مطهر احمد ابن موسی(ع) برگزار شد.
خبرگزاری رسا استان فارس به عنوان یک رسانه تخصصی حوزوی با شعار« صدای رسای حوزه انقلابی» در این نمایشگاه با برپایی میز گفت و گو پیرامون حوزه انقلابی میزبان شخصیت های حوزوی بود.
نظریه پردازی حوزه علمیه فارس در ایجاد تمدن نوین اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین دژکام نماینده ولی فقیه در فارس در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه فارس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس گفت: نمایشگاه دستاورد های حوزه علمیه و همایش حوزه انقلابی در عین حالی که یک رخداد پژوهشی است اما در کنار خود جشنواره های هنری و فرهنگی و به نوعی تولیدات هنری طلاب را در عرصه مسائل انقلابی و وظایف حوزه علمیه معرفی می کند و این کاری جدید است.
وی افزود: مدارس علمیه و مراکز حوزوی فارس در برگزاری این همایش مشارکت دارند و مسئولیت دبیر علمی سالانه به حوزه های علمیه مختلف گردش دارد و تمامی امکانات حوزه علمیه فارس را پای کار آورده شده است.
امام جمعه شیراز یادآور شد: شخصیت های بزرگی در حوزه علمیه فارس پروش یافته اند که در عرصه های انقلابی و علمی و پژوهشی فعالیت دارند و این ظرفیت وجود دارد که حوزه فارس در ساختن تمدن نوین اسلامی نیز میدانداری کند و در شیراز این حرکت آغاز شده است.
رشد تولید علم در حوزه علمیه مقدمه تمدن اسلامی است
حجت الاسلام والمسلمین محمودی مدیر حوزه علمیه فارس در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه فارس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس گفت: حوزه علمیه برادران و خواهران فارس با اقدامات مشترک تلاش دارند که موجبات اعتلا و رشد فضای تولید علمی را که مقدمه تمدن اسلامی است فراهم کنند.
وی ادامه: این اقدامات در راستای تبیین بیانیه مقام معظم رهبری در صدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم قرار دارد تا از ظرفیت های حوزه علمیه استان برای تبیین این منشور به عنوان چشم انداز آینده استفاده شود.
حجت الاسلام والمسلمین محمودی خاطرنشان کرد: باید با کار رسانه ای فرهنگ تحقیق و پژوهش را به بیش از رونق بخشید تا حوزه علمیه استان فارس جایگاه شایسته خودش را احراز کند.
وی افزود: حوزه علمیه باید طلابی را پرورش دهد که در تولید علم پیشرو باشند و هجومی عمل کنند نه اینکه در موضع دفاع و انفعال قرار بگیریم و این با تجمیع ظرفیت ها و تشریک مساعی همه خدمتگزاران حوزه حاصل می شود.
عضو شورای عالی حوزه فارس یادآور شد: برجسته ترین انتظاری که از حوزه علمی می رود زمینه سازی برای استقرار تمدن اسلامی است و نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه فارس مقدمه این حرکت خواهد بود.
حوزه ها طلبه تراز انقلاب اسلامی پرورش دهند
حجت الاسلام محمدرضا خادم امام جمعه گویم در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه در همایش حوزه انقلابی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: حوزه علمیه فارس در زمینه های مختلف پیشرفت نموده است که نمود آن را در این نمایشگاه شاهد هستیم.
وی ادامه داد: در زمان آیت الله ایمانی حرکت های ارزشمندی شروع شد و امروز نیز با عنایت نماینده ولی فقیه در فارس این اقدامات ادامه دارد و ما شاهد مراکز تخصصی و موسسات حوزوی در علوم مختلف حوزوی از فقه و اصول تا تبلیغ بین الملل هستیم که باید این دستاوردها منعکس شود.
این استاد حوزه با تاکید بر ادامه برگزاری نمایشگاه حوزه علمیه فارس در مناسب های مختلف اظهارکرد: امروز حتی بسیاری از طلاب ما از این پیشرفت ها آگاه نیستند و اگر بخواهیم جوانان مستعد جذب حوزه شوند باید به آنان نشان داد که در حوزه علمیه چه دستاوردهایی وجود دارد.
وی با اشاره به ضرورت کیفی گزینی در حوزه های علمیه گفت: روند جذب حوزه علمیه باید به سمت جذب کیفی برود چراکه جوانانی که مستعد و توانمند هستند می توانند در آینده حوزه نقش بسیار مهمی ایفا کنند.
حجت الاسلام خادم با تاکید بر رسانه ای شدن دستاوردهای حوزه اظهارکرد: این ضرورت وجود دارد که کارهای تخصصی که در حوزه علمیه در سطوح مختلف علمی صورت می گیرد انعکاس یابد تا هم طلاب بهتر این ظرفیت ها بشناسند و هم با مراکز دانشگاهی هم افزایی صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت تبیین حوزه انقلابی اشاره کرد و گفت: آنچه که که میتواند در انقلاب ما تاثیر بگذارد جایگاه حوزه انقلابی است پس ضرورت دارد ما شاخصهای حوزه انقلابی را درست تبیین کنیم تا کسانی که وارد حوزه علمیه می شوند خود را یک طلبه تراز انقلاب اسلامی بدانند و در نهایت نیز یک حوزه تراز انقلاب اسلامی شکل بدهند.
حجت الاسلام خادم خاطرنشان کرد: در حوزه انقلابی طلاب باید بتوانند افکار خود در دنیا اشاعه دهند چراکه انقلاب ما یک انقلاب جهانی بود پس ضرورت دارد شاخصه های حوزه انقلابی تبیین شود.
اهمیت حوزه انقلابی به اندازه خود انقلاب اسلامی است
حجت الاسلام هاشمی مدیر مدرسه علمیه مرکزی شیراز در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه در همایش حوزه انقلابی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: شاهد رشد کمی و کیفی دستاوردهای حوزه علمیه در عرصه های مختلف به ویژه علمی و پژوهشی هستیم و این نشان از استقبال طلاب از برنامه های پژوهشی در حوزه است.
وی ادامه داد: نمایشگاه دستاوردهای حوزه فضای خوبی را ایجاد نمود که ظرفیت های حوزه علمیه فارس ظهور پیداکند و علاقه مندان بتوانند با بخش های علمی و پژوهشی حوزه آشنایی بیشتری پیدا کنند
حجت الاسلام هاشمی به ضرورت تبیین حوزه انقلابی اشاره کرد و گفت: اهمیت حوزه انقلابی به اندازه خود انقلاب اسلامی است و باید انقلابی بودن حوزه نسبت به مسائل مختلف به ویژه مسائل بین الملل و تحولات دنیا خود را نشان دهد.
وی ضمن تاکید بر حفظ روحیه انقلابی در طلاب و اساتید اظهارکرد: اندیشه های امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری در حوزه های علمیه اشاعه یابد تا بتوانند اهداف انقلاب که همان اهداف دین هست را جلو ببرد.
مدیر مدرسه علمیه مرکزی شیراز اظهارداشت: حوزه انقلابی باید طلاب را در صحنه نگه دارد و یکی از ضروریات خاص زمان ما محسوب می شود و اگر انقلابی بودن در حوزه ها سست شود و یا کارآمدی خود را از دست بدهد این موجب می شود که نتواند پاسخگوی اهداف انقلاب باشد.
در مقابل جریان تجدد و مدرنیته باید انقلابی بمانیم
حجت الاسلام امین شمشیری پژوهشگر برتر همایش ملی «حوزه انقلابی حوزه منتظر» در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاورد های حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس گفت: کسی که دغدغه دین و اسلام را داشته باشد باید در فضای گفتمان انقلاب اسلامی حرکت کند.
وی با انتقاد از جریان سکولار در بعضی از حوزه های علمیه اذعان کرد: متاسفانه در بین روحانیون هستند کسانی که توجهی به مسائل انقلاب و جامعه ندارند و در فضای درون گرا و منزوی خود قرار دارند و حتی اگر معنویتی را ارائه می دهند یک معنویت برون گرا نخواهد بود.
این نویسنده کتاب در اخلاق و عرفان اسلامی گفت: با توجه به تقابلی که دوران تجدد و سنت داریم که مدرنیته با تمام هیمنه خود پیش آمده است ما باید انقلابی بمانیم و اگر بخواهیم در این تقابل پیروز شویم و عقاید مردم مدرنیته نشود باید انقلابی بودن حوزه ها تقویت شود.
وی اظهارکرد: در حوزه علمیه فارس رشد مناسبی در زمینه پژوهش ایجاد شده است و موسسات ارزشمندی در حوزه فارس تولید علم می کنند که البته این کافی نیست و باید برای نقطه مطلوب باید تلاش کرد.
حوزه علمیه انقلابی؛ حوزه پویا و آرمانی است
حجت الاسلام صبور مدیر موسسه تخصصی حوزوی سراج منیر توحید در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه فارس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس گفت: در معرفی حوزه انقلابی چیزی که اهمیت دارد این است که تبیین شود حوزه انقلابی هدفش چیست و چرا حوزه را منتسب کردیم به انقلابی بودن مگر خود حوزه چه اشکالی داشت که ما قید انقلابی رو به آن اضافه کردیم.
وی ادامه داد: دشمنان اسلام و غربی ها اتاق فکرهای رو تشکیل دادند که حوزه علمیه را به سمتی ببرند که نگاه سیاسی در حوزه وجود نباشد نبوده و صرفاً یک نگاه دینی باشد و بیشتر از این نباشد یعنی حوزه فقط به این موضوع بپردازد که حلال و حرام چیست و یک سری احکامی را بیان کند که در حوزه سیاست و حاکمیت کاملاً خنثی باشد.
حجت الاسلام صبور با تاکید بر مقابله با جریان سکولارسازی حوزه علمیه گفت:از این به بعد باید کاری بکنیم که حوزه های ما تبدیل به حوزه سکولار نشود که ما فقط کار به مسائل احکام حلال و حرام مردم داشته باشیم و در بحثهای سیاسی و حکومتی و حاکمیتی هیچگونه ورودی نداشته باشیم.
وی با هشدار نسبت جریان نفوذ برای سکولارسازی حوزه های علمیه گفت: اهمیت حوزه انقلابی از همین جا روشن میشود که اگر ما نتوانیم در این عرصه قدمهای مثبتی برداریم ممکن است حوزه ما هم دچار آسیب سکولار شدن بشود.
حجت الاسلام صبور اظهار کرد: آن چیزی که از کلام و از مبانی امامین انقلاب متوجه میشویم این است که حوزه بر اساس فقه جواهری یعنی فقهی که مبتنی است بر مسائل سیاسی حکومتی و غیر مسائل اینها بتوانیم در جامعه به نحو احسن مسائل دین و مسائل سیاسی و حکومت را برای جامعه تبیین کنیم.
وی افزود: وظیفه حوزه علمیه و حوزه انقلابی این است که ما بتوانیم جهاد تبیینی داشته باشیم که اگر دشمن بخواهد مردم را از مسیر خارج بشوند و کاری کند که دین رو منهای سیاست کند با تبیین ما از این مسیر منحرف نشوند و در مسیری که مبانی امام خمینی(ره) در کتابهای خود از همان ابتدا پایهگذاری کردند و این مسیر را همان گونه که رهبر انقلاب فرمودند ادامه بدهیم.
حجت الاسلام صبور یادآور شد: مهمترین وظیفه طلاب حوزه انقلابی این است که ما در مسیر همان مبانی انقلاب که در واقع مبانی برگرفته از کتاب و سنت است در در حوزه سیاست هم فراهم کنیم که در نهایت مردم را برای ظهور امام زمان(عج) آماده کنیم.
وی با اشاره به منشور اخیر رهبر انقلاب در ترسیم افق حوزه علمیه اظهارداشت: حوزه علمیه با آن نقطه آرمانی فاصله دارد چنانچه رهبر انقلاب هم فرمودند که ما برای رسیدن به قله باید تلاش بکنیم و فرمایشات اخیر رهبر انقلاب در واقع یک منشور جدیدی است برای حوزههای علمیه همین راه را برای ما تداعی میکند و این مسیر را نشان میدهد که به حوزه آرمانی برسیم.
حجت الاسلام صبور تاکید کرد: امروز حوزه انقلابی در مسیر درستی گام برمیداریم یعنی حوزهای که باید از لحاظ علمی قدرت و قوت لوازم را در زوایای مختلف داشته باشد حوزهای باشد که مبتنی بر نیاز روز مردم باشد و ما بتوانیم مسائل روز مردم را پاسخگو باشیم و بتونیم آن ها را بر اساس کتاب و سنت حل کنیم.
وی با اشاره به ضرورت ورود حوزه علمیه به مسائل مستحدثه گفت: اگر ما نتوانیم آن کتاب و سنت را بر اساس مسائل روز و مسائل مستحدثه تطبیق داده و جلو بیاوریم و حوزه دچار عقب افتادگی می شود و ما شاهد پویایی آن نخواهیم بود.
لزوم انعکاس دستاوردهای علمی پژوهشی حوزه علمیه فارس
حجت الاسلام امیری قائم مقام نهاد نماینده ولی فقیه در فارس در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه فارس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس گفت: تبلیغ و رسانه بار اصلی اعلام دین را بر دوش دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از کارهایی را که دین برای عموم جامعه توصیه کرده به رسانه تبلیغ و گفتگو نیاز است و باید تجهیزاتی ترتیب داده بشود که این پیامها منتقل بشود.
حجت الاسلام امیری اظهار داشت: این پيام ها میتواند در قالب یک همایش، نمایشگاه و در یک رسانه منتقل بشود یعنی یک نمایشگاه هم میتواند ابزار تبلیغ باشد مانند همین نمایشگاه که ما موظفیم دستورات الهی را به همه برسانیم.
وی برپایی نمایشگاه با محتوای دینی و تبلیغی را یکی از انواع تخصص های حوزوی دانست و گفت: تبلیغ در این قالب یکی وظیفه ای است که بر دوش کسانی است که در این زمینه تخصص پیدا کرده اند، گاهی طلاب در بیان احکام تخصص دارند و گاهی نیز طلاب ما در برپایی چنین نمایشگاهی وارد عرصه می شوند.
حجت الاسلام امیری نمایشگاه دستاوردهای حوزه علمیه را دارای محتوای عمیق دانست و گفت: نمایشگاهی که هم اکنون در حال برگزاری است کارهای خیلی عمیقی در آن ارائه شده و از اینکه یک نمایشگاه ظاهری و تشریفاتی باشد بیرون آمده و آثارهای علمی مکتوب و چاپ شده به سرانجام رسیدهاست.
وی افزود: آثار چاپ شده در ردههای اساتید و پژوهش و همچنین در سطح طلاب در این نمایشگاه ارائه شده که قدمهای مبارکی است که نشان از جایگاه پژوهشی طلاب و اساتید حوزه فارس است.
قائم مقام نهاد نماینده ولی فقیه در فارس در ادامه بر ضرورت کار رسانه ای و انعکاس ظرفیت های حوزه تاکید کرد و گفت: کاری که رسانه به صورت اختصاصی بر روی موضوع عام تبلیغ بر دوش دارد این است که پیام دین و همه حوزوی ها را به همگان برساند که این هم پدیده مبارکی است.
وی افزود: امیدواریم با تقویت زیرساختهای لازم در حوزه علمیه فارس بتوانیم همه این فعالیت هایی که در شعبات مختلف حوزه علمیه انجام میشود به جامعه رسانده بشود.