۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۱:۲۶
کد خبر: ۸۳۹۸۹
بخش نخست / آیت الله مصباح یزدی:

خطبه حضرت زهرا سند حقانیت شیعه است

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه ‌آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، خطبه فدکیه را سند حقانیت شیعه دانست و تاکید کرد: کاری که حضرت زهرا(س) در آن شرایط انجام داد و خطبه هایی که ایراد کرد به اندازه قرن ها خدمت به اسلام بود و هیچ کس مثل ایشان نمی توانست این حقایق را برملا کند.
آيت الله مصباح يزدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، رییس مؤسسه ‌آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم و عضو مجلس خبرگان رهبری، دوشنبه شب، در ادامه بحث تفسیر خطبه فدکیه، در دفتر مقام معظم رهبری در قم، خطبه حضرت زهرا(س) را از غنی ترین مبانی اسلام و سند حقانیت شیعه دانست.

وی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به این خطبه گرانبها ابراز داشت: بیان حضرت زهرا(س) باعث شده است که بسیاری از حقایق برای آیندگان روشن شود و اگر بگوییم این بیانات ضامن بقای تشیع شده است، مطلبی به گزاف بیان نکرده ایم.

این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: خطبه حضرت زهرا(س) از مفاخر اسلام و از جمله اسناد متقنی است که تا روز قیامت، حقانیت شیعه و مکتب اهل بیت(ع) را اثبات می کند و این خطبه در بسیاری از کتب مخالفین و اهل تسنن نیز ثبت و ضبط شده است.

آیت الله مصباح یزدی در ادامه با اشاره به داستان فدک و اتفاقاتی که در آن دوران افتاده است بیان داشت: فدک نام سرزمینی است که قلعه ای داشته است و اطراف آن نیز مزرعه بود، فدک بخشی از اراضی بنی النضیر بود که حدود صد کیلومتر با مدینه فاصله دارد.

وی با بیان اینکه فدک سرزمینی حاصلخیز بود گفت: وقتی که این اراضی در اختیار حضرت پیامبر(ص) قرار گرفت، آیاتی بر پیامبر نازل شد که اختیار این زمین با شماست و ذوی القربی در آن حقی دارند.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به روایتی، مقصود از ذوی القربی را حضرت زهرا(س) دانست و ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام، فدک را به حضرت زهرا(س) بخشید و در زمان حیات شان، سرپرستی را برای اداره این مزرعه معین کردند و درآمد این سرزمین به عنوان هدیه حضرت صدیقه طاهره(س) بین نیازمندان و محرومان تقسیم می شد.

وی تاکید کرد: تا زمانی که پیامبر گرامی اسلامی در قید حیات بودند، هیچ یک ازمسلمانان در این که فدک ملک حضرت زهرا(س) است، شکی نداشتند، اما با ارتحال حضرت محمد(ص) اوضاع دگرگون شد.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: با ارتحال حضرت خاتم(ص)، ظرف مدت چند روز، تحولات بسیار زیادی در امت اسلام اتفاق افتاد که هیچ کس تصور آن را نمی کرد و با گذشت تنها 20 روز از فوت پیامبر(ص) جریاناتی رخ داد که دل ها را خون می کند.

این اندیشمند برجسته جهان اسلام گفت: بعد از گذشت چند روز از این اتفاقات، خلیفه وقت، مباشر حضرت زهرا(س) را از فدک بیرون و شخص دیگری را جایگزی وی کرد.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم ابراز داشت: خلیفه وقت با این استناد که در زمان پیامبر(ص) درآمد فدک صرف محرومان می شد و ما نیز اکنون درآمدهای این سرزمین را صرف محرومان می کنیم، فدک و درآمدهای آن را مصادره کردند.

آیت الله مصباح یزدی افزود: در مساله فدک، نکاتی است که باید به صورت دقیق به آن توجه کرد، یکی از این موضوعات، تصوری بود که برخی از افراد در آن زمان داشتند و آن این بود که فدک مالی متعلق به حضرت فاطمه(س) بود و دیگران آن را تصرف کردند.

وی خاطرنشان ساخت: این افراد تصور می کردند که آنچه حضرت زهرا(س) را رنج می داد، گرفتن اموال ایشان بود و متاسفانه در حال حاضر نیز بعضا این تصور دیده و شنیده می شود.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: این تصور از بزرگ ترین ظلم هایی است که ما شیعیان در حق اهل بیت(ع) می کنیم، کسانی که تمام ثروت های عالم در برابرشان، تلی از خاک بیش نیست؛ آیا واقعا این گریه ها و ناله ها و دادخواهی های حضرت زهرا(س) برای یک مزرعه و درآمدهای حاصل از آن بود؟

آیت‌الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: چنین تصوراتی بسیار خام، بی جا و نابخردانه است و نباید چنین جفایی را در حق اهل بیت(ع) و حضرت زهرای مرضیه(س) مرتکب شد.

وی یادآور شد: آشنایی با مضامین و مفاهیم این خطبه شریف نشان می دهد که اگر صرف این مسائل در میان بود، این همه مقدمات و مؤخرات به هیچ وجه لازم نبود؛ این مساله بهانه ای شد که حضرت زهرا(س) حقایقی را افشا کند که تا قیامت آشکار باشد.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: جز حضرت زهرای مرضیه(س)، هیچ کس نمی توانست با این صراحت، شجاعت و قاطعیت این حقایق را بیان کند و حتی حضرت علی(ع) نیز نمی توانست چنین کاری را انجام دهد.

وی افزود: امروز هم کسی جرات نمی کند با این لحن صریح و شجاعانه درباره آن اشخاص صحبت کند و این موضوع تنها کاری بود که در آن شرایط تنها از حضرت فاطمه(س) ساخته بود.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز داشت: کاری که حضرت زهرا(س) در آن شرایط انجام داد، به اندازه قرن ها و سال های متمادی به اسلام خدمت شد و اگر این جریان و دادخواهی ایشان و ایراد آن خطبه نبود، معلوم نبود امروز چه بر سر اسلام و مسلمانان و شیعه آمده بود. /924/پ202/ج

ارسال نظرات