رهبری حجت را بر همگان تمام کردند/ کم کاری در عرصه فرهنگ پذیرفتنی نیست
حجتالاسلام والمسلمین محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به نامگذاری سال 93 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی»، گفت: رهبری در سالهای گذشته نیز به مسأله فرهنگ توجه داشتند و فرمودند که فرهنگ در این سالها مظلوم واقع شده است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مقصود از فرهنگ را فرهنگ اسلامی و انقلابی دانستند، ابراز کرد: البته چیزهایی که امروز به عنوان فرهنگ مطرح است و هزینههای زیادی نیز برای آن صرف میشود و به فرهنگ نظام و انقلاب ربطی ندارد، مورد اشاره نیست.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی با تأکید بر این که رهبری بر روی اقتصاد مقاومتی تأکید فراوان داشته و وظایف مسؤولان و مردم در قبال این مسأله را بیان کردهاند، افزود: اگر مردم، مسؤولان و کسانی که در حوزه اقتصاد فعالیت دارند رهنمودهای مشخص، دقیق و شفاف رهبری را تبدیل به یک راهکار و راهبرد کنند و مبنای حرکت خود در سال جاری قرار دهند مطمئنا ما در حوزه اقتصاد جهشی متناسب با نیازهای روز جامعه خواهیم داشت و تهدیدهای دشمنان را تبدیل به فرصت میکنیم.
نگاه ما باید به داخل و اعتماد ما به نیروهای مخلص و وفادار به انقلاب باشد
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به فرموده رهبری مبنی بر اینکه مردم از تولید داخلی حمایت کنند، سراغ اجناس خارجی نروند، اظهار کرد: مسؤولان نیز باید مصوبات و قوانین مناسبی در جهت آسان سازی مراحل فعالیتهای اقتصادی در عرصه داخلی را انجام دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر این که نگاه ما باید به داخل و اعتماد ما به نیروهای مخلص و وفادار انقلاب باشد، ابراز کرد: در سایه توجه به این مسأله میتوانیم اقتصاد مقاومتی را محقق کرده و راه حلی برای حل مشکلات کشور انجام دهیم.
برای ارتقای فرهنگی عزم ملی نیاز است
وی در ادامه با اشاره به اهمیت مسأله فرهنگ در جامعه، بیان کرد: مسأله فرهنگ بسیار مهم است و همانگونه که رهبری فرمودند در این مسأله عزم ملی نیاز است و همه باید به میدان بیایند.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی ادامه داد: هر فردی در هر موقعیتی که قرار دارد باید ببیند در حوزه فرهنگ چه مسؤولیتی بر دوش دارد و چه کاری در جهت بهبود وضعیت فرهنگی کشور میتواند انجام دهد.
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: اگر کشور از فرهنگ اسلامی و انقلابی که نظام ما به آن وابسته است استفاده کند، مطمئنا جامعه ما از نظر فرهنگی و اقتصادی می تواند به وضعیت مطلوب دست پیدا کرده و در عرصه بینالملل میتواند فرهنگ خود را به اقصی نقاط جهان صادر کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه امروز ابعاد مختلفی از انقلاب به جهان ارسال شده و ملتها از آن الگو گرفتهاند، گفت: اگر به صورت مطلوب در عرصه فرهنگ سرمایه گذاری کرده و آنرا عرضه کنیم قطعا تحولی در عرصه جهانی صورت خواهد گرفت.
وی وظیفه مسؤولان در قبال فرهنگ را سنگین ارزیابی کرد و اظهار داشت: وظایفی که در قانون به دوش مسؤولان گذاشته شده باید مورد توجه قرار گیرد و اگر مسأله فرهنگ و سبک زندگی در خود دولت و سازمان های دولتی پیاده شود اثر گذاری آن در توده مردم بیشتر خواهد شد، اما اگر مردم ببینند در دستگاههای اجرایی به مسأله فرهنگ توجه نمیشود سبب سلب اعتماد مردم خواهد شد.
فرهنگ باید از مظلومیت خارج شود
حجتالاسلام والمسلمین رجبی با تأکید بر اینکه نسبت به بودجه فرهنگی در سالهای گذشته بی مهری صورت گرفته است، ابراز کرد: اگر بخواهیم فرهنگ را از مظلومیت بیرون بیاوریم باید دولت سرمایه گذاری جدی و جهت دهی درستی در این زمینه انجام دهد.
وی با بیان اینکه بودجههای تصویب شده فرهنگی باید در مسیر تقویت فرهنگ دینی و انقلابی باشد، تصریح کرد: چیزهایی که با فرهنگ اسلام و انقلاب سازگاری ندارد یا بی اثر است نباید نسبت به فرهنگ انقلاب خرج کرد.
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) یکی از عناصر بسیار مؤثر در عرصه فرهنگ را انتخاب مسؤولان صالح و دلسوز برای فرهنگ انقلاب دانست و اظهار کرد: با مسؤولانی که انگیزه قوی برای کار داشته باشند کارها به خوبی انجام میشود اما اگر کسانی بدون انگیزه یا بی تفاوت نسبت به مسائل فرهنگی باشند به جایی نخواهیم رسید.
مردم منتظر تصمیم دولت نباشند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه دولت و قوای دیگر نقش اساسی در تحقق، ترویج، توسعه و ارتقای فرهنگ اسلامی میتوانند داشته باشند، افزود: مردم نیز در این میان نقش مهمی دارند و نباید در این گونه مسائل منتظر دولت بنشینند و اگر دولت نیز در این عرصه کوتاهیهایی داشته باشد مردم باید به میدان بیایند.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی با بیان اینکه رهبری از نیروهای جوان و مردمی که در عرصههای فرهنگی فعالیتهایی را آغاز کرده تقدیر کردند، گفت: در عرصه فرهنگ همه باید به میدان بیایند و از همه توان خود در این راه استفاده کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه با هم افزایی، همدلی و همفکری در زمینه فرهنگ میتوانیم شاهد جهش در این عرصه باشیم و کمبودهای گذشته را جبران کنیم، افزود: همانگونه که در مسائل علمی به موفقیتهایی دست پیدا کردهایم با تلاش و همکاری در حوزه فرهنگ که مهم تر از حوزههای دیگر است نیز میتوانیم به موفقیت دست پیدا کنیم.
وی موفقیت در عرصه فرهنگی را نیازمند مدیریت صحیح و کمک گرفتن از نیروهای مردمی خواند ابراز داشت: اینکه گفته شود اگر حرکتها تودهای و مردمی باشد سبب تشتت میشود درست نیست و با مدیریت بهینه و استفاده از نیروهای مردمی و ارزشی میتوان به توسعه فرهنگی رسید.
رهبری حجت را بر همگان تمام کردند
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه امروز کم کاری در حوزه فرهنگ قابل قبول نیست، افزود: حجت برای توده مردم، دولتمردان و سایر قوا تمام است و همه باید با همدلی و همکاری با بخشهای دیگر در جهت تقویت و توسعه فرهنگ دینی برآیند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عزم ملی را در تحقق شعار سال امری مهم دانست و گفت: در چنین صورتی قطعا امدادهای غیبی نیز به کمک آمده و شگفتی هایی به وجود خواهد آمد که نمونههای آن در طول دوران انقلاب اسلامی قابل مشاهده بوده است./927/ت301/ج