۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵
کد خبر: ۲۵۰۵۵۹

جلسه نقد پیش از چاپ کتاب «جامعه شناسی جنسیت» برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ جلسه نقد پیش از چاپ کتاب «جامعه شناختی جنسیت» در سالن همایش‌های مرکز تحقیقات زن و خانواده در شهر قم برگزار شد.
جلسه نقد پيش از چاپ کتاب «جامعه شناسي جنسيت»

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جلسه نقد پیش از چاپ کتاب «جامعه شناختی جنسیت» پیش از ظهر امروز با حضور حجت الاسلام حسین بستان، نویسنده کتاب و مدیر گروه جامعه‌شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، علی انتظاری، عضو هیأت علمی و مدیر گروه پژوهشگری اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و محمدتقی کرمی، عضو هیأت علمی گروه مطالعات زنان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه طباطبایی از سوی مرکز تحقیقات زن و خانواده با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سالن همایش‌های مرکز تحقیقات زن و خانواده در شهر قم برگزار شد.

 

حجت الاسلام بستان در ابتدای این نشست به بیان محتوا و عناوین فصل‌های کتاب «جامعه شناسی جنسیت» پرداخت و گفت: در این کتاب مبحث جامعه شناختی جنسیتی با رویکرد اسلامی بررسی شده است.

 

نویسنده این  کتاب افزود: این کتاب با رویکردی توصیفی، تبیینی و انتقادی به بررسی چگونگی و چرایی بروز جنسیت در عرصه‌های گوناگون زندگی اجتماعی پرداخته است و در تحلیل‌های خود به دو دسته از منابع، یعنی منابع اسلامی به‌ویژه متون اصلی اسلام، یعنی قرآن کریم و احادیث معصومان علیهم‌السلام و منابع علوم اجتماعی به‌ویژه متون جامعه‌شناسی جنسیت، استناد می‌کند.

  

کرمی در ادامه این نشست گفت: نویسنده 6 کتاب و مقالات متعددی در حوزه مطالعات زنان و بانوان نوشته است و این کتاب در 12 فصل تدوین شده و در میان کتاب‌های نگاشته شده در این موضوع، بهترین نظریه و دیدگاه را بیان کرده است.

 

وی بیان کرد: قلم نویسنده روان و خوش‌خوان است، برای نوشتن این کتاب از منابع مختلف پرمحتوا استفاده کرده است و این کتاب با هدف تدریس در دانشگاه‌ها تدوین شده است.

 

انتظاری در ادامه این نشست به اهمیت و نقش مادر خانواده و اجتماع اشاره کرد و گفت: متأسفانه در جامعه نقش مادری تضعیف می‌شد و بسیاری بانوان ایرانی سعی دارند، حداقل مدرک دانشگاهی و تحصیلی را کسب کنند، در حالی که کتابی را  درباره تأثیر نقش مادر در خانواده و اجتماع مطالعه نمی‌کنند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ابراز کرد: در جامعه‌ای که می‌خواهد آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی در آن اجرا شود باید بالاترین نقش تأثیرگذاری و حمایتی را برای مادران قائل شوند.

 

انتظاری اظهار داشت: بیان و ترویج نقش مادران در جامعه و خانواده می‌تواند پاسخی روشن به شبهات فمینیسم‌ها درباره بانوان باشد./998/پ202/ق

ارسال نظرات
captcha