۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۲
کد خبر: ۲۷۰۹۳۱
آیت الله مصباح یزدی:

عظمت شب قدر به دلیل نزول قرآن است

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که نعمت ماه مبارک رمضان و شب قدر بهانه ای برای توجه به نعمت های الهی است، تأکید کرد: انسان باید قدر این فرصت ها را بداند.
 آيت الله مصباح

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) دوشنبه شب در ادامه سلسله دروس اخلاق ماه مبارک رمضان با موضوع شرح دعای 45 صحیفه سجادیه با عنوان دعای وداع رمضان که در دفتر رهبر معظم انقلاب در قم برگزارشد، گفت: قرآن کریم انسان ها را به قیام و تهجد در شب سفارش کرده است.


وی افزود: تهجد برای رسول اکرم(ص) از واجبات اختصاصی بود و این مسأله برای سایران واجب نیست اما تأکید بسیاری برای آن شده است، همچنین آیات و روایات بسیاری در اهمیت این موضوع وجود دارد؛ خداوند در مورد مؤمنانی که به درجات عالیه رسیدند می فرماید این افراد به دلیل تهجد شبانه به چنین مقامی دست پیدا کردند.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که در ماه مبارک رمضان بر تهجد و شب زنده داری به ویژه در شب قدر بسیار تأکید شده است، اظهار داشت: درباره ماه مبارک رمضان سؤال می شود که آیا این ماه صرف نظر از تشریعات موجود مانند روزه یا مسأله نزول قرآن به خودی خود این زمان فضلیت دارد یا فضیلت آن به سبب مقارنات و حوادث خیر موجود در آن پدید آمده است.


وی ادامه داد: بدون شک آنچه در روایات بدان تصریح شده این است که ماه مبارک رمضان به دلیل نزول قرآن شرافت پیدا کرده است، شرافت ماه مبارک رمضان به دلیل مقارنات و وجود خیر در این ماه است.


نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که ممکن است اشیا در عالم به سبب ارتباطاتی وضعیت خاصی را برای زمان خاصی پدید آورند، ابراز داشت: ارتباطات در این عالم بی اثر نیست،
خداوند خانه خود را در جایی قرار داد که فی حد نفسه کسی رغبت برای حضور در آن ندارد، کار خداوند بی حکمت نیست؛ بدون شک حکمتی داشته که خانه خداوند در جایی بی آب و علف باشد.


آیت الله مصباح یزدی با اشاره به مفهوم نزول قرآن خاطرنشان کرد: این گونه نبوده که قرآن همانند جسمی از بلندی به زمین و پایین آمده باشد بلکه بر قلب پیامبر نازل شده است.


وی اضافه کرد: تدریجا پس از درک امور غیر حسی از سوی انسان ها از همان الفاظ امور حسی به صورت مجاز در این موارد استفاده شد و این الفاظ افزون بر معنای حسی مفهوم غیر حسی نیز پیدا کرد؛ نزول از سوی خداوند به سوی بنده به معنای علو و بالایی مقام است.


رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اقوال نزول قرآن در ماه مبارک رمضان گفت: اهل سنت بر این عقیده هستند که نخستین آیه قرآن کریم در ماه مبارک رمضان نازل شده است اما شیعیان بر این عقیده هستند که نخستین آیه در 27 رجب نازل شده است.


وی افزود: برخی نیز می گویند بخش اعظم قرآن در این ماه نازل شده که ادعایی بی دلیل است، در روایاتی از امام صادق(ع) آمده است در ماه مبارک رمضان قرآن از لوح محفوظ به بیت المأمور نازل شده و در طول 23 سال بر پیامبر نازل شده است.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که بیت المأمور خانه ای در آسمان موازی با کعبه است، اظهار داشت: علامه در المیزان بحث وسیعی درباره این موضوع کرده است، به سبب آیه سوره دخان مشخص می شود قرآن در یک شب که لیلة القدر بوده نازل شده است.


وی ادامه داد: ماه رمضان بر ماه های دیگر برتری داشته و شب قدر بهتر از شب های دیگر است که به اندازه 80 سال است، این برتری بدان معنا است که اگر عبادتی در شب قدر انجام شود همانند 80 سال عبادت کردن انسان است، در روایات تصریح شده که ماه رمضان و شب قدر اختصاص به اسلام دارد.


نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که نعمت ماه مبارک رمضان و شب قدر بهانه ای برای توجه به نعمت های الهی است، ابراز داشت: انسان باید قدر این فرصت ها را بداند، عظمت شب قدر به دلیل نزول قرآن است.


وی با تأکید بر ضرورت انس انسان با قرآن عنوان کرد: قرآن کلام خدا، تجسم علم الهی و وسیله سعادت انسان ها تا ابد است، یک سخن قرآن مرده را زنده می کند از همین رو نباید این کتاب الهی سبک شمرده شده و در کنار دیگرکتاب ها قرار گیرد./1323/پ201/ج

ارسال نظرات