تجلیل رضایی از شخصیت آیت الله رفسنجانی/ مراقب باشیم گفتار و رفتار ما آسیبی به انقلاب وارد نکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محسن رضایی در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آيتالله اکبر هاشمي رفسنجاني که با حضور نمازگزاران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران برگزار شد، گفت: با رحلت رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام، ما یکی از ارکان انقلاب را از دست دادیم.
وی افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی از ابتدای نهضت همراه امام بودند و تا آخرین لحظه با رهبر بزرگوار انقلاب همراهی کردند، مشاور ایشان و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بودند که نظرات کارشناسان را می گرفتند، بحث می کردند و خدمت امام و مقتدای مان ارائه می دادند.
رضایی در ادامه از طرف خود و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از مردم تهران و شهرستانها که در مراسم تشییع جنازه این یار دیرین حضرت امام (ره) شرکت کردند به ویژه از پیام محبت آمیز رهبر معظم انقلاب و تأکید بر فداکاری های آقای هاشمی و سابقه طولانی رفاقت ایشان و عنایت صمیمانه ای که به این رفیق قدیمی آوردند صمیمانه تشکر کرد.
وی پیام تشییع جنازه باشکوه آیت الله هاشمی رفسنجانی را که از سوی ملت بزرگوار ایران صورت گرفت دارای معانی بسیار زیادی در شرایط کنونی کشور ارزیابی کرد و گفت: پیام این تشییع جنازه باشکوه از یک طرف قدرشناسی و از طرف دیگر تأکید بر وحدت، محوریت رهبری، ولایت و ارزش های انقلاب و قدرشناسی از این شخصیت بزرگوار بود.
عدم سازش با دشمنان و عشق به دوستان پیام رهبر معظم انقلاب
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در پیام خود به مناسبت رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی ثابت کردند که اشدا علی الکفار رحماء بینهم به همین صورت است، یعنی همانطور که نسبت به دشمنان هیچ سازشی نمی کنیم نسبت به رفقا و دوستان عشق و صمیمیتی دارند که بسیار مهم است.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به فعالیت های آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران پیش از انقلاب، اظهار داشت: از سال 1357 که آیت الله هاشمی رفسنجانی برای کمک به اعتصاب کنندگان شرکت نفت به امر امام راحل به شهرستان اهواز آمدند تا اعتصاب شکسته نشود، ایشان را می شناسم.
رضایی افزود: نظر امام این بود که اگر اعتصاب شکسته شود آمریکا و صهیونیسم می فهمند که شاه هنوز قدرت دارد اما اگر اعتصاب ادامه پیدا کند، حامیان شاه هم خواهند فهمید شاهی در کار نیست و قدرت شاه تمام شده است.
وی با بیان اینکه آیت الله هاشمی (ره) و شهید رجایی بیشترین شکنجه ها را در دوران ستم شاهی تحمل کردند اما از مسیر خود خارج نشدند، ابراز کرد: وقتی انقلاب پیروز شد و احساس کردیم یاران انقلاب را یکی پس از دیگری شهید می کنند، یک تشکیلات اطلاعاتی را در داخل سپاه ایجاد کردیم و گزارش های آن را به آیت الله بهشتی، آیت الله خامنه ای و آیت الله هاشمی ارائه می کردیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در دوره ای که دولت همکاری نمی کرد و بعد بنی صدر هم آن درگیری ها را ایجاد کرد، شهید بزرگوار آیت الله بهشتی، مقام معظم رهبری و آیت الله هاشمی کانون انقلاب شده بودند و جلساتی را تحت عنوان اقتصاد اسلامی برگزار می کردند.
وی با اشاره به زمان مجروحیت مقام معظم رهبری که در بیمارستان بستری بودند و حادثه هفتم تیر و شهادت آیت الله بهشتی پیش آمد، بنی صدر از کشور فرار کرده بود و رییس قوه مجریه نداشتیم، گفت: در اتاق شهید بهشتی جلسه ای گذاشتیم و مهم ترین نکته این بود که خبر شهادت آیت الله بهشتی را به آقا ندهیم تا در وضعیت مجروحیت سبب نگرانی ایشان نشود.
فلسفه و مفهوم قدرشناسی ملت ایران از آیت الله هاشمی
رضایی ادامه داد: در آن جلسه آیت الله هاشمی رفسنجانی، شهید رجایی و شهید باهنر حضور داشتند و بحث شد در این شرایط که انقلاب از همه جا تحت فشار است چطور باید کشور را اداره کنیم که انصافا آیت الله هاشمی تا زمانی که آیت الله خامنه ای بهبود یافته و به ریاست جمهوری انتخاب شدند محور اداره کشور بود.
وی در ادامه به بیان فلسفه و مفهوم قدرشناسی ملت بزرگوار ایران از آیت الله هاشمی رفسنجانی پرداخت و با اشاره به گذشت نزدیک چهل سال از انقلاب و مشکلات اقتصادی و فشارهای بین المللی، حضورهای باشکوه مردم در 22 بهمن، راهپیمایی قدس و تشییع جنازه بزرگان را دارای معانی بسیار دانست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقدام بزرگ مردم در مقاطع مختلف و دستاوردهای انقلاب در تاریخ سیاسی ملت ها شبیه یک معجزه است، گفت: نه تنها تاریخ ملت ایران بلکه تاریخ جوامع دیگر پدیده ای مانند انقلاب اسلامی و پیامدهای سیاسی فرهنگی اقتصادی آن را به خود ندیده است.
وی تصریح کرد: ملت ایران از دوران مشروطه تا ملی شدن صنعت نفت و 15 خرداد 1342، هفتاد سال مبارزه می کرد اما موفق نمی شد و در این زمینه بن بستی ایجاد شده بود که امام آمدند نه تنها این بن بست را شکاندند، بلکه از آن عبور کردند.
رضایی با بیان اینکه امام با انقلاب اسلامی، ملت ایران را از همه فشارهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و تحقیر کشورهای دیگر نجات دادند و جمهوری اسلامی را در ایران مستقر کردند، گفت: تا قبل از 22 بهمن علما در صحنه مبارزه و انقلاب شرکت می کردند و بعد کنار می کشیدند، اما امام با تغییر این مدل و الگو هم انقلاب کرد و هم بعد از انقلاب دین و سیاست را وارد عرصه اداره کشور کرد.
تبیین نقش یاران امام در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقش یاران امام در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: یاران امام دور ایشان را گرفتند و پیام امام را به جامعه و نسل های اول و دوم انقلاب رساندند، مفسر نظر امام شدند و این فلسفه و تفکر جدید را تبیین کردند.
وی با بیان اینکه وقتی ملت ایران این پیام های الهی را می شنید به خروش می آمد و بیدار می شد و حرکت می کرد، گفت: امام با یارانش و ملت بزرگوار ما توانست این اقدام بزرگ را انجام دهد.
رضایی با اشاره به نظر گورباچف رهبر اتحادیه شوروی سابق درباره نامه امام (ره)، ابراز کرد: وی 10 سال پیش در مصاحبه ای اذعان کرد که وقتی پیام امام را دریافت کردم دانستم آن شخصی که این پیام را نوشته متفکر و دلسوز برای همه جهان است و استباط کردم که برای جهان نگران است و مایل است من انقلاب اسلامی را بشناسیم ودرک کنم که متأسفانه آن زمان به نصایح امام گوش نکردم و الآن می فهمم چه اشتباه بزرگی کرده ام.
وی با بیان اینکه دشمنان تلاش کردند تا این انقلاب را سرکوب کرده و از بین ببرند اما نتوانستند، اظهار داشت: بعد از امام فردی به رهبری نظام اسلامی ایران برگزیده شد که نخستین رهبری بعد از امام راحل بود که در انقلاب های مختلف از دوران امامان معصوم (ع) همان مسیر و راه را ادامه می داد.
وی تصریح کرد: آقای هاشمی در مجلس خبرگان رهبری درباره رهبری حضرت آیت الله خامنه ای واقعیات را مطرح کردند و گفتند که وقتی درباره رهبر بعد از امام ابراز نگرانی کردیم و گفتیم مرجعی را نمی شناسیم، ایشان رهبر معظم انقلاب را معرفی کردند و فرمودند چه فردی بهتر از ایشان.
جهانی شدن پیان انقلاب اسلامی ایران
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بعد از امام با سختی های فراوان، راه امام حفظ و از انحرافات جلوگیری شد و سیطره انقلاب از مرزها عبور کرد، افزود: امروز ایران اسلامی لنگرگاه منطقه است و در حقیقت صلح در منطقه وابسته به ایران است. نه تنها راه امام متوقف و منحرف نشد بلکه پیام های انقلاب اسلامی از مرزها بیرون رفته است.
وی خاطرنشان کرد: روزی تکفیریها نزدیک دمشق و پنجاه کیلومتری بغداد رسیده بودند و از طرفی به چهل کیلومتری مرز ایران نزدیک شده بودند و می گفتند سوریه و عراق که سقوط کند به طرف ایران می روند و کار ایران تمام می شود. امروز تکفیریها، وهابی ها، آمریکایی ها و صهیونیست ها به همه تلاش وخرج میلیاردها دلار کاری از پیش نبردند، حلب آزاد شد، موصل کاملا محاصره شده و همه دنبال این هستند که داعشی ها که فرار می کنند به اروپا نروند.
رضایی با بیان اینکه پنج سال پیش می گفتند تروریست ها را می فرستیم تهران اما الآن به دنبال آن هستند که کجا جایشان دهند، یادآور شد: ایران را در مذاکرات سوریه راه نمی دادند، اما بعد از گذشت دو سه سال دیدند نمی توانند ایران را راه ندهند و گفتند خب بیاید کنار قطر بنشیند اما دیدید به لطف پروردگار وقتی حلب آزاد شد، ایران، ترکیه و روسیه در مسکو نشستند و درباره آینده سوریه سخن گفتند.
وی عزت ایران اسلامی را از هدایت های حکیمانه رهبر معظم انقلاب دانست و تصریح کرد: آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان مشاور رهبری در این مدت بیست ساله ای که در مجمع با هم بودیم نقش مهمی ایفا کردند، مسائل کشور سیاست گذاری و این سیاست ها، خدمت رهبر معظم انقلاب پیشنهاد می شد که ساعت ها وقت می گذاشتند مطالعه و اصلاح می کردند و سیاست های کلی نظام را ابلاغ می کردند.
التزام عملی به راه امام نقطه مشترک همه مسؤولان
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه همه مسؤولان در التزام عملی به راه امام دارای نقطه مشترک هستند اما در برخی مسائل اختلاف نظر دارند، بر حفظ وحدت و انسجام بیشتر تأکید کرد و افزود: آیت الله هاشمی یک الگو، آیت الله مهدوی کنی یک الگو، آیت الله خزعلی و احمد آقا نیز یک الگو در راه امام اما با رفتارهای مختلف بودند و همه التزام عملی داشتند.
وی تأکید کرد: اگر ما بخواهیم نمادهای اطاعت از خدا و رسول خدا (ص) را در شرایط امروز بررسی کنیم با سه نماد برای اطاعت از دین خدا، پایبندی به ارزش های الهی، قوانین و اطاعت از فرامین رهبر انقلاب روبه رو می شویم که اگر کسی به این سه عمل کند در مسیر انقلاب بوده و از دین خدا اطاعت کرده است.
رضایی با بیان اینکه مدعیان راه ولایت باید التزام عملی به ارزشها، قوانین و فرامین رهبری داشته باشند، گفت: آنها که التزام عملی دارند حتی با دیدگاه متفاوت، فتنه به راه نمی اندازند، مردم را به خیابان ها نمی کشانند و اگر دادگاه حکمی ولو علیه خانواده مدعی ولایتمداری داد به حکم قاضی عمل می کنند.
وی تصریح کرد: آقای هاشمی رفسنجانی اینگونه بود و اگرچه با برخی اظهارنظرهای شورای نگهبان و قوه قضائیه برخورد داشت و شکایت هایش را نیز می گفت اما همواره تأکید می کرد و می گفت به هیچ وجه کاری نمی کنم که دشمنان و ضد انقلاب سوء استفاده کنند.
ضرورت افزایش بصیرت، عقلانیت و دقت در مسائل
وی گفت: نباید عده ای بیایند و بگویند چون آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهانظرهایی می کرده ما سخن های ایشان را دنبال می کنیم و براساس آن کارهایی را انجام می دهیم، آیت الله هاشمی رفسنجانی می گفتند من به رهبر معظم انقلاب عشق می ورزم تا از سوء استفاده دشمنان انقلاب جلوگیری شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما در کانون فشارهای داخلی و بین المللی قرار داریم، اظهار داشت: وقتی در جنگ نظامی نتوانستند وارد شوند امروز در زمینه های نرم با دروغ پردازی، فضاسازی علیه نظام و ارکان نظام وارد شده اند، باید بصیرت را افزایش دهیم از احساسات و عواطف کم کرده و عقلانیت و دقت خود را در مسائل بالا ببریم.
وی خواستار جلوگیری از سوء استفاده دشمنان شد و خاطرنشان کرد: گفتار نظر را از صاحب نظر جدا کنیم، اگر نظری خلاف انقلاب است برخورد کنیم اما لازم نیست به صاحب نظر که در مسیر انقلاب است و عمل می کند هجمه ای وارد کنیم.
رضایی گفت: بعضی ها با تکیه بر عقلانیت و برخی به عنوان انقلابی گری حرف های خلافی می زنند که رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه تذکر می دهند؛ باید مواظب باشیم صحبت ها و رفتارها و گفتارمان به نحوی باشد که این نظر آسیبی به انقلاب وارد نکند./920/پ201/ج