هنوز از زمانی که سیاست های جمعیتی در ایران به اجرا درآمد زمان زیادی نگذشته و امروز شاهد آن هستیم که این سیاست ها در آمارهای جمعیت و فرزندآوری به خوبی خود را نشان داده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به فعالان حوزه جمعیت بیان داشتند که، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و چارهجوئی برای نجات کشور از آیندهی هولناک پیری جمعیت، یکی از سیاست های حیاتی و از ضروریترین فرائض است.
حال رصد تحولات جمعیتی در ایران که با بازنگری جامع سیاستهای جمعیتی کشور در سالهای اخیر در قالب سیاستهای کلی جمعیت، از اهمیت ویژهای برخوردار شده و ضرورت شناخت صحیح، دقیق و جامع از تغییرات و حرکات جمعیتی و عوامل مؤثر بر آن بسیار ضروری به نظر می رسد.
در این بین سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا در ضمن پرونده ای با نام «ایران جوان» در قالب یادداشت، مصاحبه، گفت و گو و خبر به بررسی وضعیت جمعیت و فرزندآوری و راهکارهای مبارزه با پیری جمعیت پرداخته است.
متخصص بیماریهای زنان و زایمان گفت: هر آنچه در درمان ناباروری در دنیا انجام میشود در ایران نیز انجام میشود و حتی در برخی روشهای درمانی، ایران پیشرو است.
با وضعیت رشد جمعیتی که امروزه داریم و نرخ رشد جمعیتی که بسیارکمتر از نرخ جانشینی ۲/۱ است، در آینده نه چندان دور، شاهد جمعیتی پیر و از کار افتاده خواهیم بود.
استادحوزه علمیه خواهران با انتقاد از طرحهای تشویقی فرزندآوری گفت: موانع فرزندآوری صرفاً اقتصادی نیست و چه بسا در شهرهای کوچک و روستاها اصلاً کارایی نداشته باشد.
جوام گفت: آمار ۱۵ تا ۲۰ درصد زوج های نابارور در ایران نشان میدهد که تعداد این دسته از زوج ها که نیاز به حمایت دارند از میانگین جهانی هم بالاتر رفته است.
در اسلام خانواده به عنوان مهمترین رکن اجتماعی محسوب می شود از این رو همواره در تعالیم اسلامی به هرچه گرم شدن و مستحکم شدن خانواده تاکید فراوان شده است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: برای تقویت جوانی جمعیت و ترغیب خانوادهها به فرزندآوری، مانورهای رسانهها میتواند بسیار موثر باشد.
حجت الاسلام حقجو گفت: مشوقهای فرزندآوری دولت می تواند ترغیب کننده باشد؛ اما این مشوق ها کافی نیست و باید از مدل هایی نو برای جبران کسری جمعیت استفاده کرد.
حجت الاسلام نهاوندی گفت: اگر به میزان فعالیت شبکه های معاند، رسانه های انقلابی همخوانی و هم افزایی در حوزه افزایش جمعیت داشتند شاهد موفقیت های بیشتری بودیم.
جمعیت به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای توسعه و قدرت ملی به حساب میآید که اگر سیاستهای درستی در این راستا اتخاذ نشود، به یک بحران حل نشدنی تبدیل میشود.
اصفهان – حجت الاسلام تراشیون یکی از ابزارهای مدیریت خانواده را خوش اخلاق بودن مرد در خانواده دانست و گفت: کلام، اخلاق و رفتار خوب پایه و اساس استحکام خانواده است.
رییس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: تجربه حکم میکند که امروزه کشور قدرتمندی در جهان وجود ندارد مگر اینکه جمعیت داشته باشد.
دوری پدر و مادر از یکدیگر یک وضعیت پیشآمده دفعی و ناگهانی و مقطعی نیست؛ از این رو، درهمه مراحل زندگی فرزندان، اثرات زیانبار و ناخوشایندی را بر جای خواهد گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمین رضوی مهر گفت: حوزه علمیه برای تقویت بنیان خانواده باید با تمام قوا به میدان بیاید چرا که همه ما مسؤول رشد و ترقی بنیاد خانواده و ازدیاد نسل هستیم.
برگزاری پویش همیار جمعیت، مستندسازی از خانواده های موفق و پرجمعیت برگزاری نشست های علمی در صبح روزهای هفته جمعیت از برنامه های جامعة الزهرا در هفته جمعیت امسال است.
رشد سریع تکنولوژی و بویژه پیشرفت روزافزون در حوزه های ارتباطی، از جمله اینترنت باعث تحولات پرشتاب در جوامع بشری گردیده و آثار مثبت و منفی فراوانی در پی داشته است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به جنگ نرم در عصر جدید ابراز امیدواری کرد در دوره جدید موسسه تبیان شاهد قدرتمند تر شدن این موسسه در جهت خدمت رسانی به خانواده هستیم.
رئیس اداره نشر دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: کتاب «راهکارهای رهایی از دروغگویی، دورویی و پیمان شکنی در خانواده» منتشر و در دسترس عموم علاقه مندان قرار گرفته است.