۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۶
کد خبر: ۱۶۱۵۳۳
اداره یک شبکه آذربایجانی در سایه بریتیش پترولیوم؛

وقتی «بی بی سی» به پشت صحنه «سی بی سی» می‌آید

خبرگزاری رسا ـ شبکه تلویزیونی «آ.ت.و. اینترنشنال» جمهوری آذربایجان که در بخش فارسی و آذری خود به تبلیغات ضدایرانی مشغول است، با واگذاری به شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (از شرکای نفتی شرکت بی پی انگلیس در بهره برداری از نفت کشور آذربایجان) ، به شبکه «سی بی سی» Company “CBC” Caspian Broadcasting تغییر نام داد.
بي بي سي

به گزارش خبرگزاری رسا، شبکه تلویزیونی «آ.ت.و. اینترنشنال» جمهوری آذربایجان که در بخش فارسی و آذری خود به تبلیغات ضدایرانی مشغول است، با واگذاری به شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (از شرکای نفتی شرکت بی پی انگلیس در بهره برداری از نفت کشور آذربایجان) ، به شبکه «سی بی سی» Company “CBC” Caspian Broadcasting تغییر نام داد.


شبکه جهانی سحر گزارش داد: در کنفرانس خبری ای که روز چهارشنبه 10 آوریل برای اعلام این خبر در باکو تشکیل شد، وقار قاراداغلی رییس شبکه آ.ت.و. جمهوری آذربایجان اعلام کرد :" شبکه آ.ت.و. اینترنشنال که از سال 2009 در زمینه تبلیغ "هویت ملی" جمهوری آذربایجان و امور دیاسپورا فعالیت موفقی داشته است ، به علت اینکه ماهیت تجاری ندارد، با مشکلات مالی و فنی مواجه است و به همین علت به فروش گذاشته شد و شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان نیز آن را خریداری کرد."

 

معاون شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان با خودداری از اظهار نظر در خصوص بودجه شبکه "سی بی سی" گفت:" رهبری شرکت نفت تصمیم گرفته است که بودجه مورد نیاز این شبکه تامین شود و این شبکه به جدیدترین فناوری های روز تجهیز گردد. از این پس این شبکه به اولین شبکه منطقه تبدیل خواهد شد"!

 

در این کنفرانس خبری همچنین اعلام شده است شورای ملی رادیو و تلویزیون جمهوری آذربایجان مجوز شش ساله پخش از ماهواره را برای شبکه سی بی سی صادر کرده است.

 

در این خصوص ناظم محمداف ،نماینده سابق مجلس جمهوری آذربایجان و کارشناس اقتصادی با انتقاد از واگذاری این شبکه به شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان گفت :" از این پس این شبکه با دارا بودن امکانات مالی بزرگ شرکت دولتی نفت، با دادن حقوق و مزایای بالا به کارکنان امکان رقابت را از سایر شبکه های تلویزیونی کشور خواهد گرفت."

 

اخبار ضدایرانی این شبکه در بخش فارسی آن تشابه زیادی به اخبار بخش فارسی رادیو اسراییل داشته است و موجب بی رغبتی مخاطب می شود.

 

واگذاری این شبکه به شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان که به خاطر قراردادهای استعماری با شرکت نفتی بریتیش پترولیوم ( بی پی ) انگلیس بطور غیررسمی از اقمار منافع نفتی انگلیس محسوب می شود، و نیز نام گذاری سی بی سی که تشابه اسمی نزدیکی به شبکه بی بی سی دارد، قابل تامل به نظر می رسد.

 

در خصوص ماهیت تبلیغات شبکه سی بی سی (آ.ت.و. اینترنشنال سابق ) آنچه تحت عنوان تبلیغ دولتگرایی و هویت ملی جمهوری آذربایجان و امور دیاسپورای آذربایجانی خوانده می شود، در واقع تحریف تاریخ مشترک جمهوری آذربایجان با ایران و جعل هویت و تاریخ و فرهنگ ساختگی برای آذری ها می باشد که این نیز در تضاد و خصومت با ایران تعریف شده است.

 

در گزارش شبکه سحر این سوال مطرح شده است که: اکنون باید دید در شرایطی که "دولتی" بودن این شبکه با واگذاری آن به شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان علنا و رسما اعلام شده است، باز هم تبلیغات ضد ایرانی به زبان های فارسی و آذری در این شبکه که تاکنون با بهانه"خصوصی" بودن شبکه توجیه می شد، ادامه خواهد یافت یا رویکرد این شبکه در رابطه با ایران تغییر خواهد کرد؟

 

گفتنی است شبکه آ.ت.و. اینترنشنال که به شبکه سی بی سی تغییر نام یافته و به تملک شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان درآمده است، به زبان های آذری، فارسی، روسی ، انگلیسی و ارمنی برنامه پخش می کند./916/د102/ع

ارسال نظرات