۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۸
کد خبر: ۴۳۹۸۷۰
دبير جامعه روحانيت كاشان:

پیوند با اهل بیت سبب تخفیف عذاب می‌شود

دبير جامعه روحانيت كاشان گفت: آنهايي كه با پيامبر و اهل بيت(ع) پيوند داشته باشند در تخفيف عذاب آنها اثر گذار است، چرا كه كسي كه با رفتار اهل بيت(ع) انس و رنگ الهي گرفته باشد در كاهش عذاب او موثر خواهد بود.
حجت الاسلام عليرضا شاه فضل

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل، يكشنبه شب در جلسه تفسير قرآن مسجد امام خميني(ره) خيابان ملامحسن فيض كاشاني  در ادامه توضيح و تفسير آيه 57 سوره مباركه اسراء با اشاره به اينكه برخي از مردم خداياني را پرستش و برخي ديگر شحصيت هايي را به عنوان خدا مي پذيرند، گفت: خداوند مي فرمايد، آنها كساني را به عنوان خدا پرستش مي كنند كه خودشان به دنبال رسيدن به قرب خدا هستند.

 

وي افزود: آنها از يك طرف به دنبال تقرب به خدا هستند و از طرف ديگر به دنبال نجات از عذاب الهي هستند، از اين رو خداوند در اين آيه مي فرمايد، مردم بايد به دنبال تقرب به خدا و نجات از عذاب الهي باشند.

 

حجت الاسلام شاه فضل گفت: عذاب الهي مسأله اي است كه مردم را بايد نسبت به آن حساس و  آگاه كرد تا با تقرب به خدا از گناهان دوري كنند و به خدا نزديك تر شوند و از عذاب الهي هراس داشته باشند.

 

وي با اشاره به اينكه خداوند در قرآن مكرر از عذاب نام برده است، يادآور شد: در كمتر صفحه اي از قرآن است كه بحث از عذاب مستقيم و يا غير مستقيم الهي نشده باشد و اگر روزانه 50 آيه از قرآن تلاوت شود حداقل 10 بار به عذاب الهي نيز اشاره مي شود.

 

به گفته وي بيش از 350 بار در قرآن از واژه عذاب، نام برده شده است تا خداوند از اين راه  مكرر عذاب الهي را به انسان يادآوري مي كند.

 

دبير جامعه روحانيت كاشان با اشاره به صفاتي كه خداوند براي عذاب هاي روز قيامت و دنيا تعيين كرده است، بيان داشت: خداوند در قرآن از عذاب با عنوان هاي عذاب عظيم، عذاب اليم و عذاب شديد نام برده است.

 

وي با بيان اينكه خداوند در سوره جن مي فرمايد، برخي از عذاب ها مرتب بالا مي رود و شدت آن زيادتر مي شود، يادآور شد: برخي از عذاب ها درد و رنج براي انسان ندارد اما انسان را در دنيا خوار و تحقير مي كند.

 

حجت الاسلام شاه فضل همچنين با اشاره به انواع عذاب هاي الهي در دنيا و آخرت از جمله عذاب غليظ، عذاب مستقر، عذاب حاشيه و عذاب مقيم، اظهار داشت: خداوند مي فرمايد، در روز قيامت افرادي را كه مستخق عذاب الهي هستند، عذاب آنها را كاهش نمي دهد.

 

به گفته وي، برخي افراد دوست دارند عمر طولاني داشته باشند، در حاليكه عمر طولاني نمي تواند عذاب را كاهش دهد و اگر برخي در عذاب الهي مشترك باشند، چيزي از عذاب الهي براي آنها كم نخواهد شد.

 

دبير جامعه روحانيت كاشان در ادامه با اشاره به اينكه خداوند مي فرمايد، بدون علت كسي عذاب نمي شود، تصريح كرد: خداوند در سوره مباركه هود مي فرمايد، كسي بدون علت عذاب نخواهد شد مگر كسي كه خداوند به او رحم كند و در ادامه نيز مي فرمايد، خداوند انسان ها را براي رحم كردن آفريده است نه براي كه عذاب كند.

 

حجت الاسلام شاه فضل ادامه داد: در عين حال عده اي به دليل ارتكاب برخي از گناهاني كه انجام داده اند، عذاب مي شوند، از اين رو خداوند مي فرمايد، از اينكه برخي از انسان ها كفر مي ورزند عذاب مي شوند نه اينكه بي جهت عذاب شوند.

 

وي در ادامه با بيان اينكه خداوند در دو سوره نساء و انفال مي فرمايد، به دليل برخي از واسطه ها عذاب را از انسان ها برمي داريم، گفت: در سوره مباركه نساء خداوند مي فرمايد، اگر شكر گذار باشيد و ايمان بياوريد، خداوند شما را عذاب نمي كند و در آيه 33 سوره مباركه انفال نيز مي فرمايد، دو چيز چيز عذاب را از مردم برمي دارد يكي اينكه پيامبر در بين مردم باشد و ديگري اگر انسان ها اهل استغفار باشند، عذاب را از آنها بر مي دارد.

 

دبير جامعه روحانيت كاشان بیان کرد: مفسرين اينگونه تفسير كرده اند كه عذاب هاي شديد دنيا كه بر اقوام گذشته بوده است بر امت پيامبر كه امت مرحومه است، نيست، از اين رو ما  به دليل وجود پيامبر اكرم(ص) مانند قوم نوح و ثمود عذاب نمي شويم.

 

به گفته وي، آنهايي كه با پيامبر و اهل بيت(ع) پيوند داشته باشند در تخفيف عذاب آنها اثر گذار است، چرا كه كسي كه با رفتار اهل بيت(ع) انس گرفته باشد و رنگ الهي گرفته باشد در كاهش عذاب او موثر خواهد بود.

 

حجت الاسلام شاه فضل يادآور شد: در عين حال خداوند عذاب برخي از انسان را دو برابر و مضاعف اعلام كرده است از جمله منافقين را كه در سوره مباركه توبه از آنها نام برده است.

 

وي افزود: نبايد تصور شود برخي از گناهكاران كه در دنيا زندگي آرام و خوبي دارند در آخرت نيز اينگونه خواهند بلكه خداوند در قيامت براي آنها عذاب سختي را در نظر گرفته است.

 

حجت الاسلام شاه فضل همچنين با اشاره به علت تأخير عذاب برخي از گناهكاران، گفت: خداوند در آيه 8 سوره هود مي فرمايد، برخي از گناهكاران اينگونه تصور مي كنند كه اگر عذاب آنها به تأخير افتاده است براي اين است كه گناهي نداشته اند در حاليكه خداوند مي فرمايد، خيلي نگران نباشند چرا كه به زودي آنها هم عذاب خواهند شد.

 

وي ادامه داد: برخي از گناهكاران را خداوند به گونه اي عذاب مي كند كه احساس نمي كنند گرفتار عذاب الهي شده اند.

 

دبير جامعه روحانيت كاشان تأكيد كرد: خداوند مسيري را براي انسان ها قرار داده است كه يك طرف آن بهشت و در طرف ديگر آن عذاب الهي است، از اين رو عمر كوتاه انسان ها ارزش لذت هايي را ندارد كه در ادامه دچار عذاب الهي شوند.

 

حجت الاسلام شاه فاضل با تأكيد بر اينكه عذاب الهي چنان بايد در اذهان انسان ها پر رنگ باشد كه براي هر اتفاقي عذابي را متصور شوند، افزود: اگر انسان هر عملي كه انجام مي دهد نگران عذاب الهي باشد در بسياري از رفتارها و گفتارها و اعمال خود تجديد نظر خواهند كرد./201/1307/ب1

ارسال نظرات