۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۷
کد خبر: ۴۷۵۰۱۹
امام جمعه موقت كاشان:

در برابر دشمن باید چهره درهم كشيده باشيم

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: ما بايد در مقابل يكديگر خوش رو و خوش اخلاق اما در برابر دشمن عبوس و چهره درهم كشيده باشيم.
حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار جمعه شب بعد از نماز و مغرب و عشاء در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد آيت الله رضوي كاشاني در خيابان ملامحسن فيض كاشاني برگزار شد، در ادامه توضيح و تفسير آيات 9 سوره انسان، كه مي فرمايد ‹‹إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُوراً›› گفت: اهل بيت گفتند ما اين اطعام را به خاطر خدا انجام مي‌دهيم و از شما افراد نيازمند انتظار هسچ پاداش مادي و تشكر هم ندارم. 

وي با اشاره به يك نكته در ذيل اين آيه شريفه، ابراز کرد: اگر كسي كاري را براي رضايت خدا انجام داد، با وجود اينكه كار او فقط براي رضايت خدا بوده است اما ما نيز وظيفه داريم از او تشكر كنيم ‹‹منَ لَم يشکُرِالمَخلوق لَم يشکُرِالخالِق›› اين يك قانوني است كه در خيلي از موارد زندگي انسانها پياده مي‌شود.

حجت الاسلام اسلامي تبار ادامه داد: اگريك روحاني براي تبليغ در جلسه اي دعوت شد، به لحاظ اخلاقي نبايد براي كاري كه انجام مي‌دهد قيمت تعيين‌كند و شايسته نيست مداح اهل بيت(ع) كه افتخار مديحه سرايي و مرثيه سرايي‌اهل بيت(ع) را دارد قيمت تعيين كند اما اگر روحاني هيچ قيمتي را تعيين نكرد و  تبليغ را انجام وظيفه خود دانست، دعوت كننده نيز وظيفه دارد تقدير و تشكر كند.

وي افزود: شوهر در خارج از خانه براي تأمين معاش خانواده كار مي‌كند، اما همسر او نبايد عنوان كند كار كردن وظيفه همسرش بوده است بلكه بايد از همسرخودش به خاطر كاري كه انجام داده است تقدير و تشكر كند و يا برعكس آن شوهر وقتي وارد خانه مي‌شود متوجه مي‌شود همسرش در غياب او كارهاي خانه و تربيت فرزندان را به دليل عشق به زندگي و همسر و فرزندانش انجام داده است، نبايد كار در خانه را وظيفه همسرخودش بداند، بلكه بايد از همسرش تقدير و تشكر كند.

امام جمعه موقت كاشان گفت: اگر انسان خيّري به خاطر رضايت خدا كار نيكي را انجام داد، ديگران در قبال اين كار خير كه براي رضايت خدا انجام داده است وظيفه اي بر عهده دارند و حداقل وظيفه ديگران تقدير و تشكر است.

حجت الاسلام اسلامي تبار در ادامه با اشاره به آيه 10 سوره انسان كه به يكي از اين ويژگيها اشاره مي كند و مي فرمايد ‹‹إِنَّا نَخافُ مِنْ رَبِّنا يَوْماً عَبُوساً قَمْطَريراً›› بیان کرد: از ترس پروردگار در روزي كه عبوس است و چهره در هم كشيده است و اگر به حضرت ابوالفضل(ع) عباس مي‌گويند براي اين است كه در مقابل دشمن چهره در هم مي كشد، از اين رو ما بايد درمقابل يكديگر خوش رو و خوش اخلاق اما در برابر دشمن عبوس و چهره درهم كشيده باشيم.

وي يادآور شد: اميرمومنان(ع) در نهج البلاغه مي‌فرمايد، مومن و انسان با تقوا كسي است كه اگر حزن و اندوه دارد بروز ندهد، اما هميشه چهره اش خندان باشد و با چهره شاد با همه به ويژه با خانواده برخورد مي‌كند، از اين رو همسر هر ناراحتي در بيرون از خانه دارد، نبايد ناراحتي بيرون از خانه را به خانه منتقل كند.

امام جمعه موقت كاشان گفت: مومن واقعي‌كسي است كه در مقابل خانواده و مردم چهره اي گشاده و بشّاش دارد اما در مقابل دشمن ‹‹أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم›› عبوس است، از اين رو خداوند مي فرمايد، در روز قيامت نه تنها چهره ها عبوس و ناراحت و درهم كشيده است، بلكه  آن روز به اندازه اي روز سختي است كه ‹‹عَبُوساً قَمْطَريراً›› خود آن روز را روز عبوس مي دانند نه اينكه مردم عبوس باشند.

حجت الاسلام اسلامي تبار در ادامه با اشاره به اينكه چرا اهل بيت(ع) مي گويند اين كارها را براي رضايت خدا انجام مي‌دهيم و اخلاص و محبت به خدا دارند اما از طرف ديگر مي‌گويند ما از پروردگار ترس داريم، افزود: چگونه مي شود انسان هم خدا را دوست داشته باشد و هم از خدا ترس داشته باشد، اين دو موضوع چگونه مي تواند با يكديگر جمع شود.

وي ادامه داد: اشكالي ندارد شخصي در عين حاليكه خداي متعال را بسيار دوست دارد، اما در عين حال هم شوق به ثواب او داشته باشد و هم از عقاب او خوف داشته باشد، از اين رو وقتي اهل بيت(ع) مي‌گويند ما خدا را دوست داريم و به خاطر رضايت خدا كاري را انجام مي دهيم به اين معني نيست كه بهشت را دوست نداشته باشند.

حجت الاسلام اسلامي‌تبار در ادامه با بيان اينكه ما از خدا ترس داريم، گفت: هر فرزندي والدين خودش را دوست دارد و به آنها خدمت مي‌كند، اما از خشم و غضب آنها واهمه دارد و ترس دارد و در حاليكه والدين خود را خيلي دوست اما در عين حال از آنها مي ترسد، بنابراين اهل بيت(ع) در حاليكه خدا را دوست دارند اما در عين حال از خدا هم ترس و واهمه دارند.

به گفته وي، چون ثواب و عقاب از خدا است، طبيعتا ثواب خدا دوست داشتني است، اما در عين حال از عقاب خدا نيز ترس و واهمه داريم و به عبارتي ديگر اهل بيت(ع) نيز از خدا هم خوف دارند و هم رجاء دارند كه اين دو صفت بسيار مهم در مؤمنين است كه مؤمن هميشه بين دو نور است كه هم به خدا اميد دارد و هم از خدا مي‌ترسد.

امام جمعه موقت كاشان با اشاره به اينكه ذات پروردگار خوف ندارد بلكه عدالت خدا است كه خوف دارد، گفت: خداوند در قرآن مي فرمايد ‹‹وَأَمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوَى فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوى‌‹‹ هركس از مقام پروردگارش بترسد و خودش را از گناه حفظ كند ‹‹فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوى‌›› بهشت جايگاه او است.

حجت  الاسلام اسلامي تبار ادامه داد: پليس هيچ ترسي ندارد و او نيز مانند ديگران است اما ترس از پليس، ترس از اعمال قانون در برابر خلاف است، بنابراين اگر از اعمال قانون  پليس ترس داشته باشيم و مقررات راهنمايي و رانندگي را رعايت كنيم سالم به مقصد خواهيم رسيد و اين همان آيه قرآن است كه مي فرمايد ‹‹وَأَمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوَى فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوى‌›› هركس از عذاب خدا بترسد و گناه نكند به بهشت خواهد رفت و اين مصداق پليس و رعايت مقررات راهنمايي و رانندگي است.

وي افزود: ما از خداترس داريم كه اگر خطايي را انجام دهيم در روز قيامت خدا با عدالت خودش با رفتار مي كند و چون از خدا خوف داريم در اين دنيا  ايثار و اخلاص و وفاي به عهد داريم چون از روز قيامت مي‌ترسيم و براي اينكه از ترس قيامت در امان باشيم در دنيا ايثارو اخلاص داريم، بنابراين هركس مي خواهد از عذاب آخرت در امان باشد و از خوف  الهي و آبرو ريزي در امان باشد و حسابرسي سخت، تشنگي و برهنگي روي سياه در امان باشد بايد تا زماني كه در دنيا حضور دارد به فكر آخرت باشد.

امام جمعه موقت كاشان گفت: اهل بيت(ع) مي فرمايند، چون ما از خدا ترس داريم از حالا خلاف حرف خدا عمل نمي كنيم تا در آخرت از خوف خدا در امام باشيم.

به گفته وي، اگر كسي در روز قيامت مي خواهد چشم او گريان نباشد و خندان باشد در دنيا بايد چشم او از خوف خدا گريان باشد و چشمي كه در دنيا از خوف خدا گريان باشد در آخرت نمي گريد و چشمي كه براي امام حسين گريه كند در آخرت نمي گريد، بنابراين اميرمومنان(ع) مي فرمايد، امروز روز عمل است و حساب و كتابي در نيست، اما فرداي قيامت روز حساب است و عمل در كار نخواهد تا بخواهد با انجام اعمال خود، تلافي كند.

امام جمعه موقت كاشان يادآور شد: خداوند در سوره بقره مي فرمايد ‹‹يا أَيهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ یَوْمٌ لا بَیْعٌ فِیهِ وَ لا خُلَّةٌ وَ لا شَفاعَةٌ›› امروز از آنچه من به شما داده ام انفاق كنيد ‹‹مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ یَوْمٌ›› قبل از اينكه روزي برسد ‹‹لا بَیْعٌ فِیهِ›› كه روز خريد و فروش و معامله با خدا نيست ‹‹وَ لا خُلَّةٌ›› دوستي آنجا سودي ندارد ‹‹وَ لا شَفاعَةٌ›› پارتي بازي هم نيست.

حجت الاسلام اسلامي تبار افزود: اهل بيت(ع) مي فرمايند ‹‹إِنَّا نَخافُ مِنْ رَبِّنا يَوْماً عَبُوساً قَمْطَريراً›› ما كه اين كارها را نمي كنيم براي اين است كه از  آخرت مي ترسيم و كسي آنجا بايد بترسد كه در اينجا دست او خالي باشد و اگر مي خواهي آنجا فقير نباشي ثروت روز قيامت در سايه سحر خيزي و عمل انجام عمل صالح است نه اينكه عمل صالح خود را با غيبت و تهمت به حساب ديگران بريزي و دست خودت خالي بماند./201/1307/ب1

ارسال نظرات