۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۰
کد خبر: ۵۳۶۴۰۷
امام جمعه موقت کاشان:

روز قيامت موعد تجلي اراده و قدرت خداوند است

حجت الاسلام اسلامي تبار، روز قيامت را روز تجلي اراده و قدرت خداوند دانست و گفت: صحبت كردن انسان ها در دنيا با اراده خداوند است و اگر خداوند اراده كند نمي توان حتي يك كلمه بر زبان آورد.
حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار جمعه شب در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد آيت الله رضوي كاشاني در خيابان ملامحسن فيض كاشاني برگزار شد در ادامه تفسير سوره مرسلات، گفت: خداوند در روز قيامت خطاب به مكذبين مي فرمايد، ‹‹انْطَلِقُوا إِلَىٰ مَا كُنْتُمْ بِهِ تُكَذِّبُونَ›› جهنم و عذابي را كه در دنيا تكذيب مي‌كرديد، امروز در قيامت بايد سرعت و بدون توقف به طرف جهنم برويد.

وي افزود: خداوند در آيه 32 سوره مرسلات مي فرمايد ‹‹إِنَّها تَرْمِي بِشَرَرٍ كَالْقَصْرِ›› به طرف جهنم و آتشي كه جرقه هاي آن به اندازه يك قصر است برويد و اين در حالي است كه جرقه آتش كوچك است اما جرقه هاي روز قيامت به اندازه يك قصر است.

حجت الاسلام اسلامي تباربه علت شباهت جرقه آتش جهنم به قصر اشاره كرد و گفت: مثال خداوند از قصر در اين آيه، تجلي همان كاخ ها و قصرهايي است كه در دنيا به ناحق ساختند و آن را مركز ظلم و ستم خود قرار دادند، ازاين رو همان قصرهايي كه در دنيا به ناحق ساخته شده است درقيامت جلوه گر مي شود.

امام جمعه موقت كاشان، گفت: تمام برنامه هايي كه انسان در دنيا دارد، مانند فيلم و سريال به آخرت ارسال مي شود و در آخرت منعكس مي شود، از اين رو اگر انسان در دنيا كوچكترين حركتي انجام داده باشد حتي اگر دست او به طرف بالا گرفته شده باشد به همان صورت در آخرت منعكس مي‌شود.

به گفته وي، قصري را كه از ظلم و ستم بنا كرده باشند و آن را مركز ظلم و ستم قرارداده باشند در روز قيامت تبديل به جرقه هاي آتش به اندازه قصري كه در دنيا ساخته اند مي شود و بر سر آنها فرود خواهد مي آيد.

وي افزود: خداوند در آيه 33 سوره مرسلات مي فرمايد ‹‹كَأَنَّهُ جِمالَتٌ صُفْرٌ›› اين جرقه ها به لحاظ بزرگي به اندازه يك قصر است اما از يك جهت نيز مانند شتران زرد رنگ است و اگر خداوند اين قصرها را به شتران زرد رنگ تشبيه مي‌كند براي اين است شتر در معرض ديد مردم آن زمان قرار داشته است و براي آنها مملوس و قابل مشاهده بوده تا بتوانند درك خوبي از اين كلام خدا داشته باشند.

حجت الاسلام اسلامي تبار، گفت: خداوند در مثال هاي خود از اشيايي نام مي بردكه براي انسان قابل فهم باشد از جمله  اينكه حقيقت را مانند آب و باطل را مانند كف روي آب مثال زده است، چرا كه كف روي آب كه باطل است ماندگار نيست و از بين رفتني است اما آب كه حقيقتي ماندني است.

وي افزود: خداوند در قرآن خطاب به كفار مي فرمايد ‹‹أَفَلَا يَنظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَيْفَ خُلِقَتْ›› آيا به شتر نگاه نمي كنند كه ما چگونه شتر را آفريديم و اگرشتر را مثال آورده است براي اين است كه كار آنها و سرمايه آنها شتر است و شتر را بهتر از هر چيز ديگري مي شناسند، بنابراين خداوند براي نشان عظمت خود مي فرمايد به شتر نگاه كنيد.

 امام جمعه موقت كاشان اظهار داشت: دانشمندان عنوان كرده اند عجايب زيادي در خلقت شتر وجود دارد كه انسانهاي آن دوره از آن اطلاع نداشته اند كه چه موجود عجيبي است، از اين رو 7 تا 8 مورد در باره عظمت شتر در تفسير نمونه سخن گفته شده است.

حجت الاسلام اسلامي تبار، با اشاره به اينكه وقتي گروهي از شتران در صحراي وسيع و پهناوري پراكنده شدند هركدام از آنها  با شتاب و خيلي تند به سويي مي روند، گفت: هريك از جرقه هاي آتش جهنم نيز با سرعت و شتاب به يك سمت و سويي پرتاب و منتشر مي شوند و اينگونه نيست كه بتوان از جرقه هاي آتش جهنم كه به همه طرف با سرعت پخش مي شود بتوان فرار كرد.

وي افزود: خداوند در آيه 34 سوره مرسلات بار ديگر تكرار مي كند ‹‹وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ›› واي بركساني كه قيامت را تكذيب كردند و در ادامه خداوند بار ديگر به گوشه اي از روز قيامت اشاره مي‌كند و مي فرمايد اين اوضاع مكذبين است.

امام جمعه موقت كاشان، گفت: خداوند در آيات 35 و 36 سوره مرسلات مي فرمايد ‹‹هذا يَوْمُ لا يَنْطِقُونَ›› مجرمين در روز قيامت صحبت نمي كنند ‹‹وَ لا يُؤْذَنُ لَهُمْ فَيَعْتَذِرُونَ›› اجازه عذرخواهي هم به آنها نمي دهند، بنابراين نبايد تصور شود در قيامت نيز مانند دنيا هر اشتباهي را با يك عذرخواهي تمام كرد چرا كه در قيامت اجازه عذرخواهي به انسان داده نمي شود.

وي افزود: اگر در قيامت به اين افراد اجازه عذر خواهي داده نمي شود به اين معني نيست كه خدا بخشنده نباشد، بلكه اين افراد عذري ندارند كه بخواهند از خدا عذرخواهي كنند، اما چنانچه كسي عذري داشته باشد به او اجازه داده مي شود تا عذر خواهي كند، بنابراين انسان تا در اين دنيا فرصت و اجازه عذرخواهي دارد بايد تلاش كند تا از خدا عذر خواهي كند.

حجت الاسلام اسلامي تبار، به علت اينكه مجرمين در قيامت صحبت نمي كنند اشاره كرد و گفت: يكي از دلايلي كه مجرمين در قيامت نمي توانند صحبت كنند اين است كه خداوند بردهان آنها مهر مي زند، از اين رو در قيامت مواقف زيادي سد راه مجرمين است كه در برخي مواقف مهر بر دهان مجرمين زده مي شود.

وي، روز قيامت را روز تجلي اراده و قدرت خداوند دانست و عنوان كرد: صحبت كردن انسانها در دنيا  با اراده خداوند است و اگر خداوند اراده كند نمي توان حتي يك كلمه بر زبان  آورد.

امام جمعه موقت كاشان، ادامه داد: خداوند در روز قيامت به هيچكس اجازه صحبت كردن نمي دهد چرا كه قدرت تكلم از انسان گرفته مي شود و زبان توان حركت در دهان را از دست مي دهد و در چنين روزي است كه  قدرت خداوند با به حرف درآمدن ديگر اعضاي بدن آشكار مي‌شود./1307/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات