۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۵۳۷۲۳۴
حجت الاسلام حیدری کاشانی:

خانواده های رحمانی باید سلوک عاشورایی داشته باشند

کارشناس مذهبی رسانه ملی گفت: رسالت عزاداری ایام سوگواری سیدالشهدا این است که سبک زندگی ما را به سبک زندگی عاشورایی ارتقا دهد.
حجت الاسلام محمد باقر حیدری کاشانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمدباقر حیدری کاشانی روز پنج شنبه در ادامه سلسله جلسات سخنرانی خود در بارگاه منور رضوی که پیرامون موضوع «معرفی خانواده های قرآنی» که در محل رواق مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد، زندگی حضرت ایوب(ع) و همسر ایشان را نمونه دیگری از یک زندگی الهی دانست و گفت: حضرت ایوب و همسرش پس از 80 سال متنعم بودن از پروردگار 8 سال به سختی افتادند اما لحظه ای گلایه نکردند.

کارشناس مذهبی رسانه ملی افزود: شیطان پس از این مدت از حضرت ایوب ناامید شد و به سراغ همسرش رفت تا او را فریب دهد و از همین رو در چهره یک طبیب حاذق، خطاب به جناب رحمه که از نوادگان حضرت یوسف(ع) بود، گفت «بدون این که نام خدا را ببری گوسفندی قربانی کن و از گوشت آن برای درمان دردهای همسرت غذایی بپز.» جناب رحمه نیز از روی رحمت و عطوفتی که داشتند، فریب خوردند اما حضرت ایوب متوجه این مسأله شدند و چون از همسرشان نیز ناراحت شدند، به خدا عرض کردند «رب أنی مسّنی الضّر و أنت أرحم الراحمین.»

وی خاطرنشان کرد: پس از هشت سال و هشت ماه پایداری حضرت ایوب که شیطان را ناامید کرد، خداوند رحمان برکات خود را شامل حال حضرت ایوب کرد و چنان جمال و جلال و شکوه و جبروت حضرت بازگشت که خداوند جوانی را به او هدیه داد؛ به گونه ای که همسر حضرت ایوب ایشان را نشناخت. خداوند در آیات قرآن تصریح می کند که «تمام آنچه از ایوب گرفته بودیم، به او بازگرداندیم و حتی بهتر، بیشتر، عالی تر و پر برکت تر؛ تا نشانی باشد برای بشارت به صابران که بدانند خداوند در همراهی آن هاست.»

حجت الاسلام حیدری کاشانی گفت: خداوند متعال در 70 آیه از قرآن کریم مؤمنان را به صبر سفارش فرموده است اما شیطان در نقطه مقابل قرار دارد و مرتب انسان را به عجله یا کفران دعوت می کند. عجله برای به دست آوردن یک نعمت باعث می شود که حلال و حرام را در نظر نگیریم و کفران نیز انسان را به سوی گناه و طغیان سوق می دهد.

کارشناس مذهبی رسانه ملی تأکید کرد: خداوند انسان را به یکی از دو حالت صبر و شکر امر کرده است. مؤمن باید وقتی از نعمت محروم است، صبور باشد و وقتی از نعمت بهره مند شد، شکرگزاری کند. آیات قرآن کسانی را به گنج سعادت دنیا و آخرت می رساند که به حد نصابی از صبر و شکر رسیده باشند. ما در مقام مسلمانی مأمور به تمرین صبوری و شکوری هستیم و آن را باید از معصومان(ع) بخواهیم.

وی یادآور شد: خداوند صبر را در مثال خانواده حضرت ایوب(ع) به خانواده های رحمانی می آموزد. همانطور که گفتیم 12 خانواده رحمانی در قرآن معرفی شده اند که جامع صفات آن ها در خانواده «علوی ـ فاطمی» جمع شده است. اگر خانواده حضرت ایوب در صبر الگو بودند؛ خانواده حضرت سلیمان سرآمد شکرگزاری بودند و یا خانواده حضرت زکریا در سبقت به سوی خیرات نمونه بودند، در خانواده امیرمؤمنان(ع) تمام ویژگی های نیک به صورت یکجا جمع شده است.

حجت الاسلام حیدری کاشانی گفت: تمام اعضای خانواده امیرمؤمنان(ع) همگی به مقام امام المتقینی رسیدند و پیشوای خوبان عالم شدند. یکی از جلوه های این خانواده در مقام امام المتقینی این بود که سلوک عاشورایی داشتند و خانواده های رحمانی نیز باید سلوک عاشورایی داشته باشند. رسالت عزاداری این ایام نیز ارتقای سبک زندگی ما به سبک زندگی عاشورایی است./820/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات