۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۸
کد خبر: ۵۶۲۶۵۲
در سال روز شهادت منتظر قائم؛

نگاهی به آثار نوشته شده درباره شهید محمد منتظر قائم

محمد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، خود را وقف انقلاب نمود و به عنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران استان یزد انتخاب شد.
محمد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، امروز روز شهادت شهید محمد منتظر قائم  است. به همین مناسبت در این نوشته به زندگی و آثار چاپ شده درباره او پرداخته ایم.

محمد منتظر قائم در سال ۱۳۲۷ هجری شمسی در یک خانواده‌ی مذهبی و کم بضاعت در شهر فردوس به دنیا آمد. پس از پایان سوم دبستان به یزد نزد اقوام پدری خود رفت و در آنجا به ادامه‌ی تحصیل پرداخت. همزمان با قیام ۱۵ خرداد، محمد همراه پدر، در صف مبارزه با طاغوت درآمد و به تکثیر و پخش اعلامیه‌های امام خمینی پرداخت. او با خلوص خاصی، عکس امام را به شیفتگان می‌رساند و با همکلاسی‌هایش، بی پروا علیه رژیم شاه بحث می‌کرد.

محمد بعد از پایان دبیرستان به خدمت سربازی رفت و پس از پایان خدمت در شرکت برق توانیر مشغول به کار شد و همزمان با هدف برانداختن نظام شاهنشاهی و استقرار حکومت اسلامی با تشکیل گروهی به مبارزه پرداخت. در سال ۱۳۵۱ ش اعضای گروه شناسایی و محمد نیز دستگیر و زندانی شدند و محمد تحت شکنجه‌های وحشیانه‌ی مأموران ساواک قرار گرفت؛ اما جانانه در مقابل شکنجه‌ها مقاومت می‌کرد و شکنجه‌گران را به ستوه آورد. سرانجام پس از ۱۵ ماه تحمل شکنجه و زندان، در حالی که هیچ اعترافی نکرده بود به ناچار او را آزاد نمودند.
پس از آزادی از زندان همچنان به مبارزه ادامه می‌دهد و به همکاری با سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که آن زمان وجهه‌ی خوبی در میان مردم داشت، پرداخت؛ اما بعد از انحراف و تغییر ایدئولوژی سازمان، رابطه‌ی خود را با آن قطع کرد؛ ولی همچنان به مبارزه علیه رژیم شاه ادامه می‌داد. محمد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، خود را وقف انقلاب نمود و به عنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران استان یزد انتخاب شد و مسئول بنیانگذاری و تشکیل سپاه یزد و تصفیه‌ی کمیته گردید. او سپاه را گسترش داد و با قاطعیت با ضد انقلاب به مبارزه برخاست.

پس از فرار آمریکایی‌ها از ایران در ماجرای طبس، کاخ سفید اعلامیه‌ای به این شرح پخش کرد:
«آمریکا در عملیاتی در صحرای طبس جهت آزادی جان گروگان‌های اسیر در ایران با شکست روبه‌رو شد و اسناد سری و مهمی در درون هلی‌کوپترها به جای مانده است؟».
پس از اینکه مدت زمان کوتاهی از پخش این اعلامیه از جانب کاخ سفید سپری شد، به دستور مستقیم بنی‌صدر، که در آن زمان سمت فرماندهی کل قوا را داشت، هلی‌کوپترهای به جا مانده از عملیات آمریکایی‌ها بمباران شد و اسناد سری و مهم باقی مانده در آتش سوختند و محمد منتظر قایم ـ فرمانده‌ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد ـ که در منطقه از هلی‌کوپترها محافظت می‌کرد، به شهادت رسید.

مهم‌ترین کتاب‌هایی که تاکنون درباره شهید محمد منتظرقائم منتشر شده‌اند، عبارتند از:
ـ ققنوس عشق‏ / صدرالدین دهقان / بنیاد شهید انقلاب اسلامی استان یزد / 1377.
ـ مفاخر یزد (جلد 2) / سیدمحمدکاظم مدرکی و میرزا محمد کاظمینی / بنیاد فرهنگی پژوهشی ریحانه‏ الرسول (س) (یزد) / 1382.
ـ پیمان عشق / محمدعلی صمدی / پیام فاطمیون (مشهد) و مؤسسه فرهنگی هنری شهید آوینی / 1384.
ـ طبس / رها مولویان / روزنامه ایران، موسسه انتشاراتی / ‏‫‏‏۱۳۸7.
ـ هجوم (با نگاهی به زندگی شهید محمد منتظرقائم) / حمید نوایی‌لواسانی / نشر شاهد / 1387/
۹۲۵/ت ۳۰۳/ش.

منابع:

http://eheyat.com

http://www.ibna.ir

 

 

 

 

ارسال نظرات