۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۰
کد خبر: ۵۷۲۹۱۱

چند خبر از بازار نشر

انتشار «منتخب حکمت‌نامه رضوی» به زبان انگلیسی، انتشار مجموعه ۱۰جلدی «فیلم به‌مثابۀ فلسفه» و تجلیل از مؤلفان کتاب‌های درسی از مهمترین اخبار بازار نشر هستند.
خبرهایی کوتاه از بازار نشر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، انتشار «منتخب حکمت‌نامه رضوی» به زبان انگلیسی، انتشار مجموعه 10جلدی «فیلم به‌مثابۀ فلسفه» و تجلیل از مؤلفان کتاب‌های درسی  از مهمترین اخبار بازار نشر هستند.

انتشار «منتخب حکمت‌نامه رضوی» به زبان انگلیسی

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا بهرامی با اعلام این خبر بیان کرد: حکمت‌نامه‌نگاری در پژوهشگاه قرآن و حدیث با نگارش کتاب علم و حکمت در قرآن و حدیث آغاز شد. حکمت‌نامه‌های موضوعی مانند حکمت‌نامه جوان، سالمند، مسجد و .. تلاش می‌کنند الگوی کامل اعتقادی و رفتاری گروه‌های مختلف و قابل اتکا را ارائه دهند. «منتخب حکمت‌نامه رضوی» در زمره گروه حکمت‌نامه های مرتبط با پیامبر (ص) واهل‌بیت (ع) جای می‌گیرد. حکمت‌نامه رضوی به دو گروه حکمت‌های علمی و عملی امام رضا (ع) پرداخته و علاوه بر حکمت‌های عقیدتی، سیاسی و عبادی به حکمت‌های اخلاقی و حتی پزشکی آن حضرت اشاره کرده است.
وی با اشاره به اینکه، واژه حکمت در بردارنده نوعی استواری و اتقان است و به هر موضوع استوار و نفوذ ناپذیر، چه مادی و چه معنوی اطلاق می‌شود، افزود: حکمت‌نامه می‌تواند به‌عنوان اثری جامع و قابل‌اعتماد برای همه ارادتمندان اهل‌بیت (ع) به‌شمار رود که سبک زندگی اسلامی خود را براساس سیره جامع اهل‌بیت (ع) انتخاب کرده‌اند. در این مجموعه‌ها، نمایی از الگوی اعتقادی، رفتاری و اخلاقی سیره و سخنان پیشوایان دین با تنظیم و تبویب منطقی به همراه بیانات و توضیحات مفید و جامع ارائه شده است.
مدیر امور بین‌الملل مؤسسه دارالحدیث، با اشاره به برخی ویژگی‌های این کتاب گفت: سخنان حکيمانه‏‌اى که در قالب بخش‏‌ها و فصل‌های گذشته قابل ارائه نبوده، در بخش هشتم حکمت‌‏نامه رضوى با عنوان «رهنمودهاى گوناگون» تقديم علاقه‌مندان آشنايى با معارف اهل‌بيت (ع) مى‏‌شود.
حجت‌الاسلام بهرامی، ادامه داد: این حکمت‌نامه شامل يک درآمد، هشت بخش و ۴۵ فصل است که دربردارنده گزارش کوتاهى از زندگى امام رضا (ع)، دوران امامت، سفر اجبارى به خراسان، پذيرفتن ولايتعهدى مأمون، عظمت علمى و عملى این امام همام، شمار احاديثى که از ايشان نقل شده و شهادت و زيارت آن بزرگوار است. همچنین در این اثر حکمت‏‌‌هاى به يادگار مانده از ايشان در زمينه مسائل عقلى، علمى، اعتقادى، سياسى، عبادى، اخلاقى و پزشکى، با نظمى نوين در هشت بخش گزارش شده است.
 »
رهنمودهاى معرفتى»، «رهنمودهاى اعتقادى»، «رهنمودهاى اعتقادى - سياسى»، «رهنمودهاى عبادى»، «رهنمودهاى اخلاقى و عملى»، «رهنمودهاى بهداشتى و پزشكى»، «رهنمودهای جامع» و «رهنمودهاى گوناگون» بخش‌های این کتاب هستند.  

 کتاب «منتخب حکمت‌نامه رضوی» اثر آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری، دوم مرداد 97 در همایش علمی - پژوهشی «امام رضا(علیه السلام) در منابع اهل سنت» با حضور آیت‌الله ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود مرویان حسینی، مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و جمعی از پژوهشگران و محققان در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی رونمایی شد.
این کتاب به همت احمد رضوانی، پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به زبان انگلیسی ترجمه شده است. این کتاب پیش‌تر نیز به زبان اردو ترجمه شده بود.
کتاب «منتخب حکمت‌نامه رضوی» در هشتمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی به‌عنوان اثر برگزیده معرفی شده است.
نخستین چاپ کتاب «منتخب حکمت‌نامه رضوی» به زبان انگلیسی در 413 صفحه به بهای 27 هزار تومان از سوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی راهی بازار نشر شده است.

انتشار مجموعه 10جلدی «فیلم به‌مثابۀ فلسفه»

در مجموعه حاضر که شامل 10جلد است که در آنها فیلم‌های تاثیرگذار و پرعمق تاریخ سینما مورد مداقه و واکاوی قرار گرفته است. از آن جمله‌اند فیلم‌های؛ کازابلانکا، همشهری کین، راشومون، ماگنولیا، کپی برابر اصل، حرکت اشتباه و ...
در پشت جلد کتاب‌های مجموعه حاضر آورده شده است: در مجموعه «فیلم به‌مثابۀ فلسفه» به‌دنبال بیان نظریه‌های مختلف فلسفی درباره فیلم نیستیم، بلکه بیشتر در نظر داریم هر فیلمی را که می‌بینیم یا به تعبیری هر فیلمی را که می‌خوانیم، به عنوان یک متن فلسفی ورق بزنیم. در اینجا فیلم‌ها را متنی فلسفی قلمداد می‌کنیم. مواجهه‌ای که متفاوت از نقد فیلم عمل می‌کند.
صالح نجفی در مقدمه مجموعه حاضر می‌نویسد: مجموعۀ «فیلم به‌مثابۀ فلسفه» کوششی است (هرچند ناکام) برای تأمل در آنچه فیلم‌ها بیان می‌کنند و با ذات سینما نسبت دارد. و البته که می‌توان گفت تأمل در سینما، به تعبیری، تأمل در همه‌چیز است: تأمل در نحوه ادراک دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم و کمتر چیزی در آن یافت می‌شود که به‌نحوی با سینما مرتبط نباشد. هر رابطه‌ای که برقرار می‌کنیم ماده بالقوه‌ای است برای فیلمنامه‌ای که شاید روزی به فیلمی بدل شود. هر تنشی که از سر می‌گذرانیم ممکن است وجهی دراماتیک داشته باشد. آیا می‌توان رمان‌ها را به‌گونه‌ای خواند و فیلم‌ها را به‌گونه‌ای دید که دیگر انواع تنش در آن‌ها برجسته شود؟ تنش‌هایی که به‌جهت سیطره تنش دراماتیک، یا به‌قولی رژیم بازنمایی‌گرا-ارسطویی، واپس‌زده می‌شوند. این در ضمن معیاری سلبی است برای سنجش ظرفیت فلسفی فیلم‌های سینمایی: اگر فیلم‌های سینمایی را منهای تنش دراماتیک آن‌ها بخوانیم، چه‌چیز برای‌شان می‌ماند؟ نقد کوندرا ناظر به نوعی نگاه غایت‌گرایانه به رمان است، نگاهی که تمام صفحه‌ها و صحنه‌های داستان را در پرتو نسبت‌شان با غایت درام، لحظه حل‌شدن تنش، معنا می‌کند. راست این است که بسیاری از فیلم‌ها و شاید اکثر فیلم‌ها منهای تنش دراماتیک حرفی برای گفتن ندارند. شاید هم داشته باشند. شاید روزی باید تمام فیلم‌های «خوب» و «بد» تاریخ سینما را از منظر تنش‌های «غیر»دراماتیک‌شان بازدید/بازخواند. شاید آن هنگام بتوان به‌شیوه‌ای نو به فیلم‌ها و به جهانی که دیگر بدون فیلم‌ها قابل ادراک-تصور نیست نگریست، جهانی که به نظر می‌رسد دیری است می‌کوشد از سینما تقلید کند...

هر کدام از کتاب‌های مجموعه «فیلم به‌مثابۀ فلسفه» در قطع پالتویی، در تیراژ 1000 نسخه، به قیمت 7000 تومان و در 60 صفحه از سوی نشر لِگا منتشر می‌شود. این انتشارات پیش از این کتاب «عباس کیارستمی و فیلم _ فلسفه» را با ترجمه صالح نجفی منتشر کرده بود. همچنین کتاب «ترنس مالیک: فیلم و فلسفه» با ترجمه حسام‌الدین موسوی ریزی و ویراسته داود میرزایی از این انتشارات آماده انتشار است

تجلیل از مؤلفان کتاب‌های درسی

حیدر تورانی، جلب مشارکت سازمان‌ها و نهاد‌های دخیل در تولید محتوای کتاب‌های درسی برای حضور پررنگ در سیزدهمین دوره همایش تجلیل از مولفان کتاب‌‌های جدید درسی پایه دوازدهم، ویژگی این دوره را تجلیل از شهدای مدافع حرم به ‌ویژه شهید حججی اعلام کرد.

حیدر تورانی؛ سرپرست سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره برگزاری سیزدهمین دوره تجلیل از مولفان کتاب‌های جدید پایه دوازدهم و بسته‌‌های‌ آموزشی و یادواره شهید حججی بیان کرد: در این همایش که مقرر شد نیمه دوم مهر‌ماه برگزار شود، از کتاب‌های جدید پایه دوازدهم رونمایی خواهد شد.  
به گفته وی، نخستین‌بار تمبر همایش تجلیل از مولفان برتر با مشارکت شرکت پست جمهوری اسلامی ایران طراحی و رونمایی خواهد شد. صداوسیما نیز به پوشش زنده بخش‌هایی از برنامه اقدام می‌کند.     
تورانی با اشاره به تولید محتوا براساس موضوع مدافعان حرم به‌ویژه شهید حججی برای دانش‌‌آموزان پایه دوازدهم افزود: موضوع مدافعان حرم به‌ویژه شهید حججی در تولید محتوا برای کتاب‌های ادبیات پایه دوازدهم و آموزش دفاعی مورد توجه قرار گرفته است. تجلیل از مدافعان حرم با محوریت شخصیت شهید حججی همزمان با این همایش برگزار خواهد شد.  
سرپرست سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به افزایش مشارکت سایر دستگاه‌ها در برگزاری این همایش افزود: همه نهاد‌هایی که در تولید محتوای کتاب‌های درسی دست‌اندرکارند، نخستین‌بار برای حضور در این همایش دعوت شده‌اند. بیمه محیط زیست، جهاد کشاورزی، صدا و سیما، سپاه، ارتش، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، دانشگاه شهید رجایی و همچنین حوزه‌های علمیه تهران،‌ مشهد و قم ازجمله سازمان‌هایی هستند که در تولید محتوا مشارکت دارند.      
تورانی ضمن بیان این مطلب که مدیرعامل خانه کتاب نیز در همایش مذکور شرکت خواهد داشت، گفت: همایش تجلیل از مولفان کتاب‌های جدید پایه دوازدهم و بسته‌‌های‌ آموزشی، اعلام حرکت رو‌به جلوی آموزش و پرورش و تزریق امید به جامعه است.
این مقام مسئول در اموزش و پرورش درباره جوایز این همایش بیان کرد: قطعا جوایز در مقایسه با دوره‌های گذشته گسترده‌تر شده و تصمیم داریم تا علاوه بر مولفان از ویراستاران قوی و تصویر‌گران همچنین فعالان به اصطلاح پشت پرده تالیف کتاب‌های درسی نیز تجلیل کنیم./925/ ن 604/ش

 

 

ارسال نظرات