۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷
کد خبر: ۶۲۷۳۵۱

مهمترین اخبار اقتصادی شنبه ۲۵ آبان ماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی شنبه ۲۵ آبان ماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 56 هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 39 هزار تومان معامله می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی شنبه 25 آبان ماه  ۹۸ به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز ۹۸/۰۸/۲۵

امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 56 هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 39 هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم‌سکه بهار آزادی 2 میلیون و 108 هزار تومان، ربع‌سکه یک‌میلیون و 309 هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی 849 هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت طلای 18عیار هم 411 هزار و 600 تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت 1467 دلار معامله می‌شود.

هم‌اکنون قیمت دلار در بازار آزاد 11 هزار و 800 تومان، قیمت درهم امارات 3 هزار و 252 تومان و قیمت پوند انگلیس 15 هزار و 217 تومان تعیین شده و به‌فروش می‌رسد.

صرافی‌های بانک‌ها امروز شنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم 11هزار و 500 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 11هزار و 350 تومان خریداری می‌کنند، بر همین‌ اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها 12 هزار و 700 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها 12 هزار و 550 تومان است.

 

ریزش 208 واحدی شاخص بورس تهران

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز شنبه 25 آبان 98 و اولین روز کاری بعد از افزایش قیمت بنزین با 208 واحد کاهش روبه‌رو شده و به رقم 306 هزار و 885 واحد رسید.

شاخص کل با معیار هموزن نیز 234 واحد کاهش یافته و به رقم 88 هزار و 217 واحد رسید.

ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران امروز به بیش از یک میلیون و 119 هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله گران بورس بیش از 2.5 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 343 معامله و به ارزش 1261 میلیارد تومان دادوستد کردند. ا

امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی 55 واحد کاهش یافته و به رقم 82 هزار و 217 واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هموزن 156 واحد افت کرده و به رقم 58 هزار و 987 واحد رسید. شاخص آزاد شناور با کاهش 1013 واحدی به رقم 357 هزار و 26 واحد رسید.

شاخص بازار اول بورس با کاهش 313 واحدی به رقم 222 هزار و 382 واحد رسید. شاخص بازار دوم بورس با افزایش 307 واحدی به رقم 627 هزار و 62 واحد رسید.

امروز نمادهای پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان و نفت بندرعباس و نیز توسعه معادن و فلزات در تقویت شاخص کل اثرگذار بودند و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ایران‌خودرو و پتروشیمی پارس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند.

نمادهای پربیننده بورس امروز مربوط به بانک ملت به قیمت هر سهم 5450 ریال، سایپا، بانک تجارت 437 ریال، بانک اقتصاد نوین 2824 ریال، ایران‌خودرو، پالایش نفت اصفهان و سیمان تهران بودند.

به گزارش فارس، امروز در پایان معاملات فرابورس شاخص کل 2 واحد رشد کرده و به رقم 3935 واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از 225 هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله‌گران فرابورس بیش از 938 میلیون سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب 200 هزار معامله و به ارزش 657 میلیارد تومان دادوستد کردند.

امروز نمادهای تولید برق دماوند، پالایش نفت شیراز و پالایش نفت لاوان بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشته و نمادهای پتروشیمی مارون، فولاد هرمزگان جنوب، قاسم ایران و توسعه و عمران استان کرمان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.

نمادهای پربیننده در فرابورس شامل ذوب‌آهن اصفهان، صنایع کاغذ پارس، بانک دی، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، داروسازی آوه سینا، صنایع ماشین‌های اداری ایران، جنرال مکانیک، تولید دارو و مولد نیروگاهی جهرم بودند.

امروز همچنین با پیام ناظر بازار برخی از نمادهای بورسی متوقف، تعدادی بازگشایی و برخی نیز حراج شدند. ازجمله نمادهای متوقف بورسی می‌توان به نماد شرکت آلومراد، حق تقدم سرمایه امید و نیز بازگشایی نماد قند ثابت خراسان، نماد حق تقدم سیمان صوفیان اشاره کرد. همچنین وقفه معاملاتی نماد حق تقدم سیمان فارس نو و توقف نماد فولاد سپیدفراب کویر و وقفه نماد فرآورده‌های نسوز آذر می‌توان اشاره کرد.

با پیام ناظر بازار بازگشایی نماد داروسازی دکتر عبیدی و توقف نماد لیزینگ ایران، توقف نماد حمل و نقل توکا و حراج مجدد نمادهای پارس سوئیچ، تامین سرمایه امید و داروپخش می‌توان اشاره کرد.

 

تورم نقطه‌ای ۴۹ درصدی تولیدکننده در تابستان ۹۸

مرکز آمار اعلام کرد، تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) در فصل تابستان ١٣٩٨ به ١,٣ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل، ١٣.١ واحد درصد کاهش دارد. کمترین تورم فصلی به ترتیب مربوط به بخش­های تولیدی کشاورزی (٤.٧- درصد ) و صنعت (0.2 درصد ) می­باشد. بیش­ترین تورم فصلی تولیدکننده نیز به ترتیب مربوط به بخش­های برق (22 درصد ) و خدمات ٧.٣ درصد است.

تورم نقطه به نقطه

تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده کل کشور  نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) در فصل تابستان ١٣٩٨ به ٤٩,٤ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل 20.1 واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان به ازای تولید کالاها و خدماتشان در داخل کشور، در فصل تابستان ١٣٩٨ نسبت به فصل قبل، ٤٩.٤ درصد افزایش دارد. در میان بخش­های مختلف تولیدی کمترین نرخ مربوط به بخش برق (١.٤- درصد) و بیش­ترین نرخ مربوط به یخش صنعت (60.5 درصد) می­باشد.

تورم سالانه

تغییرات میانگین شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ١٣٩٨  نسبت به مقدار مشابه در سال قبل به ٥٩,٩ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل ١.٣ واحد درصد افزایش نشان می­دهد. در فصل مورد بررسی، در میان بخش­های اصلی تولیدی در کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به بخش برق (٣.٥- درصد ) و بیش­ترین آن مربوط به بخش صنعت (77 درصد) است.

 

مجوز واردات ۴۵ هزار تن مرغ صادر شد

درحالی که مرغداران و حتی وزارت جهاد کشاورزی از تولید مرغ مازاد و حتی فروش به قیمت پایین تر از هزینه های تولید دم می زنند کارگروه تنظیم بازار مصوب کرد که 45 هزار تن مرغ  برای تامین ذخایر راهبردی به کشور وارد شود.

این کارگروه در جلسه اخیر خود مصوب کرده است که 70 هزار تن مرغ برای ذخایر راهبردی تا پایان سال تامین شود اما با توجه به اینکه حداکثر توان ذخیره‌سازی مرغ تا پایان سال از محل تولید داخل 25 هزار تن است مقرر شد مابقی از محل واردات تامین شود.

متن مصوبه اخیر کارگروه تنظیم بازار به شرح زیر است:

"مقرر گردید شرکت پشتیبانی امور دام با توجه به بند دوم ابلاغیه شماره 64015/ت 56873 هـ - مورخ 98/5/24 در الزام این شرکت به همکاری و هماهنگی در اجرای سیاست‌ها و مصوبات کارگروه تنظیم بازار اقدامات لازم برای ترمیم ذخایر راهبردی گوشت مرغ تا سقف 70000 تن را انجام و گزارش آن را به صورت ماهیانه به کارگروه ارائه نماید.

تبصره: همچنین با توجه به اعلام وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر حداکثر توان ذخیره‌سازی مرغ تا پایان سال به میزان 25 هزار تن (شامل موجودی و خریدهای دارای قراداد) مقرر گردید اقدامات لازم جهت تامین ذخایر از محل واردات صورت پذیرد.

بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار شرکت پشتیبانی امور دام، شرکت بازرگانی دولتی ایران و دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت برای  ثبت سفارش این محصول اقدام کنند و  بانک مرکزی نیز ارز مورد نیاز واردات این محصول را تامین کند.

 

آماده باش ناظران بازار از امروز

عباس تابش با بیان این که با توجه به اعلام قیمت بنزین، ستاد تنظیم بازار ساعتی پیش مصوبه‌ای داشته است که بر اساس آن هر گونه افزایش قیمت کالا و خدمات در کشور ممنوع است، افزود: در این مسیر و برای اجرای هر چه بهتر این مصوبه تشدید نظارتی خواهیم داشت و سهمیه لازم برای سرویس‌های مدارس، تاکسی و همه خودرو‌هایی که لازم است، دیده شده است و افزایش آن بر روی قیمت تمام شده به صفر میل می‌کند.

وی گفت: براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار از امروز همچون گذشته سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از تمام ظرفیت خود استفاده می‌کند و در این راه از تمامی همکاران در سازمان تعزیرات، بسیج، اصناف و مردم خواهش می‌کنیم از طریق شماره 124 با ثبت شکایت به صورت برخط (آنلاین)، در کنار ما باشند.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به این که با توجه به گزارشی که هم اکنون داشتیم اتفاق خاصی در بازار نیفتاده است، افزود: کالا‌هایی که در شبکه‌های توزیع ماست کالا‌های قابل اعتمادی است و هیچ تغییر قیمتی در آن‌ها رخ نداده است و با توجه به این که در قیمت کالا‌ها تغییری نداریم بنابراین انتظاری هم در بازار برای افزایش قیمت نباید باشد ضمن این که واحد‌های تولیدی هم باید بر حسب تصمیم ستاد تنظیم بازار مواظب شبکه توزیع خود باشند که چنین اتفاقی در بازار پیش نیاید.

تابش با اشاره به ابلاغی که به استانداران سراسر کشور شده است سازمان‌های صنعت و معدن و تجارت در استان‌ها در حال آماده باش هستند، گفت: از فردا صبح همواره برای این موضوع جلسه خواهیم داشت و بازار را رصد می‌کنیم و با اطمینانی که به شبکه توزیع داریم به نظر نمی‌رسد که اتفاقی در بازار بیفتد.

وی افزود: به هر حال این موضوع را به صورت جدی دنبال و واکنش بازار را نسبت به این موضوع با تمام توان رصد می‌کنیم.

 

رصد روزانه بازار در دستور کار ستادهای تنظیم بازار کل کشور قرار گرفت

محمد رضا کلامی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: بیش از 10 میلیون تن کالا در انبارهای مراکز ذخیره‌سازی کشور موجود است هیچ کمبودی در این حوزه نداریم.

وی ابراز کرد: از هفته گذشته برنامه‌ریزی لازم برای توزیع هدفمند کالاهای ذخیره‌سازی‌شده انجام شده است.

کلامی افزود: در چارچوب این برنامه تصمیم گرفته شده تا گوشت و برنج به‌میزان کافی و به‌صورت هدفمند و سهمیه‌بندی‌شده بین مردم توزیع شود.

دبیر ستاد تنظیم بازار کشور تصریح کرد: همه دستگاههای عامل در تأمین آرامش بازار و مسئول در تأمین کالاهای مورد نیاز مردم از جمله جهاد کشاورزی، نفت و...، مکلف‌اند با رصد و پایش دقیق اقلام کالایی ذیل مسئولیتشان مانع از افزایش هرگونه قیمت در سطح کشور شوند.

کلامی تأکید کرد: خوشبختانه کالا به‌میزان کافی در کشور وجود دارد و در صورت بروز هرگونه تخلف، با برخورد مواجه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: قیمت گازوئیل تغییری نداشته و به‌هیچ‌وجهی افزایش قیمت در این مقطع زمانی پذیرفتنی نیست.

 

 

 

 

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات