۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰
کد خبر: ۷۴۷۷۰۴

الحاق پهپاد‌های «کرار» مجهز به موشک «مجید» به منطقه پدافند هوایی شرق

الحاق پهپاد‌های «کرار» مجهز به موشک «مجید» به منطقه پدافند هوایی شرق
صبح امروز آیین الحاق پهپاد‌های کرار مسلح به موشک مجید به منطقه پدافندهوایی شرق برگزار شد؛ فرمانده پدافند هوایی شرق کشور در این برنامه گفت: قدرت پهپادی به عنوان یکی از ارکان تأثیرگذار در نبرد‌های هوایی بوده و اثرگذاری آن در سطوح مختلف تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی قابل تعریف است.

فرمانده پدافند هوایی شرق کشور، صبح چهارشنبه در آیین الحاق پهپادهای کرار مجهز به موشک مجید به منطقه پدافندهوایی شرق اظهار داشت: امروز گرد هم آمده‌ایم تا سامانه پدافندی رسول که یکی دیگر از دستاوردهای بزرگ ساخته شده به دست جوانان برومند کشور عزیزمان است را به سازمان رزم عملیاتی منطقه پدافند هوایی شرق الحاق نماییم.

امیر ارسلان پرویز با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری که فرموند «حیات یک ملت وابسته به تقویت مؤلفه های قدرت آن است، اگر قوی نباشیم به ما زور می‌گویند، تکیه بر عناصر اقتدار خود راه مقابله با دشمن است» افزود: تأکید مقام معظم رهبری در توجه به ظرفیت های اثربخش پهپادی در حوزه های دفاعی باعث شد که نیروی مقتدر پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر پیشرفت‌های روزافزون و متداول این حوزه نسبت به تعریف و تحول طرحی خلاقانه و نوآورانه که کمتر قدرتی در حوزه پهپادی به آن پرداخته است با اثربخشی منحصر به فرد در عرصه جهانی اقدام کند.

فرمانده پدافند هوایی شرق کشور بیان داشت: قدرت پهپادی به عنوان یکی از ارکان تأثیرگذار در نبردهای هوایی بوده و اثرگذاری آن در سطوح مختلف تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی قابل تعریف است.

امیر پرویز با اشاره به اینکه پهپاد به عنوان یکی از ابزارهای قطعی و موثر در نبردهای آینده به منظور کوتاه نمودن زمان نبرد، سرعت عمل در غافلگیری و در ایجاد فضای ابهام برای دشمن مطرح است، افزود: نیروی پدافند هوایی با هدف گذاری در افزایش و توسعه در کاربرد پهپاد در حوزه‌های مختلف مانند کشف و مراقبت جمع آوری اطلاعات، شناسایی و تعقیب و رهگیری هواپایه و رزم هوایی نسبت به حفظ آمادگی خود در حراست مقتدرانه از آسمان مقدس کشورمان اقدام می‌کند.

وی با اشاره به طرح رسول که امروز شاهد افتتاح آن و الحاق آن به سازمان رزم عملیاتی منطقه پدافند هوایی شرق هستیم، گفت: رهگیری و درگیری علیه پرنده‌های متخاصم با بهره گیری از پهپاد است.

فرمانده پدافند هوایی شرق کشور اضافه کرد: در کنار دو روش و سبک مرسوم پدافند هوایی در جهان که شامل پدافند زمین پایه و هوا پایه با سرنشین می‌باشد، مفهوم جدید از پدافند هوایی با عنوان پدافند هوایی هواپایه بدون سرنشین را به جهانیان معرفی کردیم که بی شک این دستاورد و ابتکار خلاقانه ضمن نشان دادن عزت، قدرت و صلابت در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ویژه پدافند هوایی نویدبخش روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، عزت و عزم راسخ ملی برای جوانان و دوستداران جمهوری اسلامی ایران در جهت رشد و بالندگی و ارتقاء در کلیه عرصه های علم و فناوری است.

امیر پرویز ادامه داد: بنابراین نیروی پدافند هوایی برای اولین بار در کشور و به عنوان پنجمین کشور در دنیا دارای این فناوری در جهان به اجرای طرح‌های ساخت و تست عملیاتی این سامانه اقدام نمود و بار دیگر عبارت ما می‌توانیم در حد اعلا به منصه ظهور گذاشت و برگ زرین دیگری را به افتخارات این نیرو افزود.

وی تصریح کرد: موفقیت و تست عملیاتی طرح رسول و دستیابی به پهباد مسلح با قابلیت رزم هوایی به عنوان دست بلند پدافند هوایی به طور چشم گیری توان رزمی پدافند هوایی را ارتقا داده و تأثیر مستقیمی بر افزایش قدرت بازدارندگی کشور دارد.
فرمانده پدافند هوایی شرق کشور بیان داشت: دستاورد عملیاتی رسول مبتنی بر پهباد کرار و موشک مجید در یک اقدام مشترک بین نیروی مقتدر پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع تعریف شد.

وی تصریح کرد: متخصصان و دانشمندان هر دو بخش عزم و ایمان را در هم آمیختند و خوشبختانه در رزمایش بزرگ پهبادی ارتش جمهوری اسلامی ایران این طرح را با موفقیت مورد ارزیابی و بهره برداری قرار دادند.

فرمانده پدافند هوایی شرق کشور ادامه داد: با توجه تدابیر سلسله مراتب فرماندهی مبنی بر استفاده از این سامانه بسیار مهم در یگان های عملیاتی و سرپنجه های نیرو هوایی امروز مجموعه بزرگی از پهبادهای کرار مسلح به موشک مجید در قالب طرح رسول به سازمان رزم منطقه پدافند هوایی شرق کشور ملحق گردید.

امیر پرویز خاطرنشان کرد: این تکنولوژی که در حوزه پهپادی برای نیروی مقتدر پدافند هوایی بدست آمد بر لبه فناوری و تکنولوژِی دنیا انجام شده است.

فرمانده پدافند هوایی شرق کشور به برخی از مزایا و نقاط قوت طرح رسول اشاره داشت و گفت: ارتقای ظرفیت پدافند تاکتیکی، انعطاف و تغییر فضای درگیری از سکوهای زمینی به سکوهای متحرک هوایی، افزایش قابلیت تحرک و جا به جایی  مؤلفه های رزم هوایی، تعریف جدیدی از قواعد و شیوه های نبرد هوایی، کاهش ریسک انسانی در اجرای مأموریت های رزم هوایی، خنثی سازی تحریم ها با دستیابی به فناوری های پیشرفته امور هوانوردی، ارتقای توان رزمی پدافند هواپایه و افزایش قدرت بازدارندگی، دستیابی به دانش و فناوری پیشرفته پهبادهای مسلح، ارتقای برد عملیاتی و تقویت اصل دفاع در عمق پدافند هوایی یا دست بلند، افزایش سرعت پاسخگویی به تجاوزات احتمالی هوایی، امکان فریب دشمن و ایجاد فضای ابهام و عدم قطعیت با استفاده از پهبادهای نظامی از جمله این موارد است.

احسان قنبری نسب
منبع: فارس
برچسب ها: موشک کرار پدافند
ارسال نظرات