۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱
کد خبر: ۴۶۲۸۱۷
وزیر ارشاد مطرح کرد:

رفع آسیب های اجتماعی با افزایش سرانه مطالعه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ناشران کارگزاران اصلی توسعه فرهنگی در کشور هستند، گفت: شغل نشر و کتابفروشی و حلقه های این صنف مقدس است و باید پاس داشته شود.
صالحی امیری

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از فارس، «سیدرضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه دوشنبه اول آذر ماه سال جاری در نشستی با اصحاب نشر و قلم در هتل انقلاب با تاکید بر این مطلب و تسلیت ایام اربعین حسینی گفت: به تعبیر ریاست جمهوری در جلسه امشب هیات دولت، "اربعین مختص حضرت امام حسین (ع) است و برای هیچ یک از ائمه نسیت و این نشان از اهمیت سالار شهیدان است" ؛ بنابراین امیدوارم رهروان آن حضرت باشیم.

مسایل صنف نشر در دستور کار وزارت ارشاد قرار دارد

وی با اشاره به تاکید ریاست جمهوری مبنی بر دقت و حل مسایل ناشران، پدیدآورندگان، کتابفروشان، اتحادیه های حلقه های واسط میان دولت و ... ادامه داد: به طور طبیعی به مسایل صنف نشر آشنایی نسبی دارم و مسایل این صنف را در دستور کار قرار داده ام.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: با توجه به مطالبات برخی از اصحاب نشر در این نشست، وظیفه خود می دانم بر مالیات، بیمه، یارانه ها، تسهیلات کارگاه های نشر، برون سپاری، ممیزی، اتحادیه های صنفی، پژوهش در حوزه نشر، شبکه توزیع و ... توجه داشته باشم.

فرهنگ نقطه آغاز توسعه است

صالحی امیری گفت: نقطه آغاز توسعه فرهنگ است و اگر بنا است آغاز ریل حرکت برای توسعه فرهنگ باشد نقطه حرکت آن کتاب است و ما به توسعه نخواهیم رسید مگر این کار از فرهنگ آغاز شود و برای این امر لازم است حوزه نشر، کتاب و کتابخوابی در ذهنیت جامعه، مدیران و مسوولان کشور مقدس باشد.

وی افزود: زیر ساخت توسعه کشور به فرهنگ بر می گردد چون اگر در حوزه اقتصاد، فقر، فساد، رشوه و ... وجود دارد ریشه اش فرهنگ است چرا که انسان ها فساد می کنند. اگر در حوزه اجتماعی، اعتیاد، طلاق، خشونت و ... هست، ریشه اش فرهنگ است چرا که انسان ها دچار این آسیب ها می شوند و اگر در حوزه سیاسی هم تهمت ،افترا، انگ زنی و ... وجود دارد، ریشه آن هم فرهنگی است چرا که انسان ها به دیگران انگ می زنند. بنابراین از این منظر بستر توسعه آغاز می شود و مفهوم کتاب، نشر، کتابداری، کتابفروشی و ... مفهوم می یابد و بدون درک این مفهوم امکان وجه تمایز این صنف با بقیه ممکن نیست.

عضو کابینه تدبیر و امید گفت: در سال های گذشته تالیف، نشر، توزیع کتاب و بسیار یاز مسایل این صنف جزو دغدغه هایم بوده تا بتونیم برخی از این مسایل را به هدف برسانم که از آن جمله می توان به جلسات حوزه کتاب و کتابخوانی با حضور ٣٠ تن از نخبگان کشور اشاره کرد و امروز علاوه بر دغدغه این مسایل مسوولیت هم دارم و باید پاسخگو هم باشم.

سیاستگذاری، حمایت و نظارت رسالت اصلی دولت است

وی تاکید کرد: باید بپذیریم راه نجات دولت پرهیز از تصدی گری است. دولت سیاستگذار خوبی است ولی هیچگاه کارگزار خوبی نیست بنابراین باید از حوزه نشر خارج شود و به سیاستگذاری آن بپردازد چرا که سیاستگذاری، حمایت و نظارت رسالت اصلی دولت است و بقیه امور تصدی گری باید به حوزه نشر و اهالی آن واگذار شود.

صالحی امیری ادامه داد: واسپاری و تصدی گری امور به اصناف در دستور کار دولت تدبیر و امید است چرا که اگر با این نگاه پیش رویم بخشی از مشکلات حل می شود.

وی هدف از تحقق واسپاری امور به اصناف را تقویت نهادهای صنفی و حمایت از حوزه های نشر، انسجام بیشتر میان ناشران و نهادهای صنفی و ... برشمرد و بر ضرورت بیش از پیش آن تاکید کرد.

نشر نباید دچار چند صدایی شود/ نفی تبعیض و تاکید بر عدالت محوری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: برخی از مشکلات خوزه نشر نیز به خود این حوزه برمی گردد و باید از درون آسیب شناسی شود. بنابراین نشر نبایددچار چند صدایی شود و یک صدایی آنها یک ضرورت است.

وی با اشاره به رویکرد عدالت محوری ادامه داد: این رویکرد در تمامی حوزه ها از جمله حوزه نشر سرلوحه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است زیرا بی عدالتی مانند موریانه ای است که ساختمانی را از ریشه ویران می کند و از این منظر صنف برتر و برترین مفهوم خارجی ندارد.

نباید دچار نگاه آرمانگرایانه باشیم

وزیر فرهنگ و ارشاد سلامی تاکید کرد: نباید دچار نگاه آرمانگرایانه باشیم و در عین حال مایوس و نا امید هم نباید بود زیرا این دو موضوع زیان آور است.

وی خطاب به اصحاب نشر و قلم ادامه داد: امکان اینکه در یک زمان ٩ ماهه محدود همه مطالبات شما برطرف شود،نیست اما می توانیم بخشی از این مطالبات را پاسخ دهیم و این موضوع یک ضرورت است.

صالح یامیری با اشاره به جلسات برگزار شده در زمینه بیمه حوه نشر در هفته های گذشته، افزود: در ٢ هفته گذشته ٤ جلسه در این زمینه برگزار کردیم تا بتوانیم بخشی از مشکلات این حوزه را حل کنیم.

درگیر حاشیه ها نخواهم شد

وی با تاکید بر اینکه اساسا درگیر حاشیه ها نخواهم شد؛ ادامه داد: با مدیریت استراتژیک بنا دارم ٧٠ درصد از وقت خود را برای ١٠ درصد مسایل گذارم که یکی از این مسایل بیمه اهالی نشر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جلسات وزارت ارشاد با سازمان برنامه و بودجه و سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه اهالی حوزه نشر افزود: تلاش حداکثری خود مبنی بر حل این موضوع را می کنیم و نتیجه آن را پس از قطعی شدن اعلام خواهیم کرد.

وی گفت: پیگیری بیمه اعضای صندوق هنر نیز در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه واسپاری امور سیاست قطعی وزارت ارشاد است، به تشکیل کارگروهی برای اتخاذ بهترین روش در این راستا اشاره کرد و گفت: بنده امشب (شب گذشته) با آقای طیب نیا صحبت کردم و ایشان در بحث معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان اعلام کرد که ما به آنچه مصوبه قانونی است، پایبند هستیم و به آن عمل خواهیم کرد. در آینده نزدیک هم بنده جلسه ای را با رئیس سازمان امور مالیاتی در این رابطه برگزار خواهم کرد.

استفاده از خرد جمعی و پرهیز ار خودانگاری/ موافقت رئیس قوه قضاییه با تشکیل شعب قضایی ویژه در حوزه کتاب

عضو کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را جدا از حوزه نشر نمی داند زیرا این امر نه ممکن است و نه معقول و به مصلحت. بنابراین استفاده از خرد جمعی و پرهیز از خودانگاری در دستور کار دولت تدبیر و امید است و تقاضا درایم نقطه نظرات خود را منعکس کنید.

وزیر ارشاد در ادامه از موافقت رئیس قوه قضاییه با تشکیل شعب تخصصی برای پیگیری مسائل و مشکلات مربوط به سرقت‌های ادبی و عدم رعایت حقوق مالکیت معنوی پدیدآورندگان آثار مکتوب خبر داد و گفت: رئیس قوه قضاییه موافقت کردند که در شعب ویژه و به صورت تخصصی به این موضوع پرداخته شود.

باید در حوزه نشر رابطه مصرف و تولید داشته باشیم

وی با تاکید بر اینکه باید در حوزه نشر رابطه مصرف و تولید تعریف شود، افزود: ما برای همه چیز الگوی مصرف تعریف کرده ایم به جز کتاب و کتابخوانی. حتی برای همه چیر تبلیغات داریم ولی برای کتاب نداریم. چالش نشر و کتابخوانی ناشی از این مسایل است.

وزیر فرهنگ  و ارشاد اسلامی ادامه داد: کتاب و کتابخوانی مساله دایمی ماست و باید به آن توجه کنیم. اگر نتوانیم در این زمینه تحریک تقاضا کنیم در جامعه با انبوهی از آسیب ها مواجه می شویم.

اکسیر نجات بخش آسیب های اجتماعی، افزایش سرانه مطالعه است

وی گفت: اکسیر نجات بخش آسیب های فرهنگی و اجتماعی، افزایش سرانه مطالعه م کتابخوانی است و دولت باید آن را در راس مسایل خود قرار دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تاکید بر اولویت بندی مطالبات اهالی نشر افرود: اهالی نشر باید اولویت های مطالباتی خود را به وزارت ارشاد اعلام کرده تا بتوان بر اساس آن انرژی خود را صرف کرد. عبور از مرزهای داخلی به مرزهای بین المللی نیازمند عزم حمایت دولت از ناشران دارد زیرا ظرفیت های بین المللی دارند.

وی با اشاره به فیلم محمد رسول الله و اینکه فیلم های ایرانی توانایی نمایش در جشنواره های بین المللی را دارند، ادامه داد: در زمینه نشر نیز ظرفیت های بسیاری نسبت به حوزه سینما در حوزه بین المللی داریم.

صالحی امیری گفت: مشهد ٢٠١٧ فرصتی برای نقطه اتصال دنیای اسلام با ایران و در مشهد مقدس محسوب می شود.

وی در جمع بندی سخنان خود بر استفاده از ظرفیت های یارانه ها و بیمه و ایجاد توازن میان متقاضیان، به کارگیری توان حداکثری بر جلوگیری از قاچاق و چاپ کتاب های قاچاق توسط افراد سودجو و هماهنگی با نیروی انتظامی، توج بر هزینه ای سربالایی نشر، توجه به بیمه اصناف، توجه به کتابفروشی هاو غیر تجاری شدن آنها، اصلاح نظام مدیریت یارانه ها، جلوگیری از نقد کردن بن های کتاب با هدف حمایت از صنعت نشر، ایجاد نظام نیاز سنجی برای خرید کتاب ها و ... تاکید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خطاب به اهالی نشر و قلم گفت: قول می دهم زبان شما در دولت باشم. قول نمی دهم در کوتاه مدت همه مطالبات شما را رفع کنم زیرا از توان من خارج است ولی به دلیل قرابت ذهنی و معرفتی که با این حوزه دارم تمام تلاش خود را در جهت حل مسایل دارم.

ارسال نظرات