۰۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۳
کد خبر: ۵۲۸۹۰۵
امام جمعه موقت کاشان:

عمل صالح تنها توشه و ثروت انسان در آخرت است

امام جمعه موقت كاشان، گفت: جاذبه هاي دنيا مردم را فريب مي دهد و از قبر و قيامت غافل مي كند؛ درنتیجه براي رسيدن به دنيا و نام و نان و پست و مقام با يكديگر مسابقه مي دهند؛ اين در حالي است كه تنها توشه و ثروت انسان در آخرت، عمل صالح است.
حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار صبح امروز در مراسم زيارت عاشورا كه در مسجد آيت الله رضوي كاشاني برگزار شد، گفت: دنيا محل بخور بخور نيست، چرا خداوند در قبال تمامي نعمت هايي كه به بندگاش داده است در قبال نعمت هاي خودش از بندگانش مسؤوليت مي‌خواهد.

وي افزود: خداوند در قرآن و در آيات متعددي به نعمت هايش و مسؤوليت بندگانش در قبال اين نعمت ها اشاره كرده كرده از جمله مي فرمايد ‹‹كُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا›› نعمت هاي خود را به شما دادم و شما نيز در مصرف آن مسؤول هستيد تا اسراف نكنيد.

وي افزود: خداوند مي فرمايد، نعمت هايي را كه به شما دادم بخوريد اما فساد نكنيد و تقوا داشته باشيد و شكر عملي كنيد، از اين رو خداوند به پيامبران خودش مي فرمايد، طيبات را بخوريد، اما مسؤوليت شما نيز در قبال آن صالح بودن است.

حجت الاسلام اسلامي تباردر ادامه از عقل به عنوان يكي از مهمترين و بزرگترين نعمت هاي خداوند به بندگانش نام برد و افزود: امام صادق(ع) مي فرمايد، عقل نيرويي است كه به وسيله آن خداوند عبادت مي شود، بنابر اين رسيدن به بهشت تنها با عقل است و اگر عقل نبود درب خانه عبادت بسته بود.

وي در ادامه با اشاره به بخشي از وصيت هاي پيامبر اكرم به اميرمومنان(ع) گفت: پيامبر اكرم(ص) به اميرمومنان مي فرمايد، اگر ديدي، مردم مشغول به انجام مستحبات شدند و واجبات را ترك كردند، مراقب باشد دنبال انجام واجبات باشي، كه اين امر بيانگر  اين است تا واجبات انجام داده نشود، انجام مستحبات جايز نيست.

حجت الاسلام اسلامي تبار همچنين به چند نمونه از ترك واجبات و انجام مستحبات اشاره كرد و گفت: امروز در حالي برخي افراد هزينه شام چندين شب عزاداري محرم را كه مستحب است پرداخت مي كنند كه بدهكاري هاي خود را به طلبكاران كه حق الناس است نمي پردازد.

وي به اهميت بدهكاري و پرداخت طلب مردم در اسلام و مكتب امام حسين(ع) اشاره كرد و عنوان كرد: امام حسين(ع) وقتي در روز عاشورا مي فرمايد، هركس مديون و بدهكار افراد است در كربلا نماند، بنابراين اين فرمايش امام حسين(ع) سبب شد تا تعدادي صحنه كربلا را ترك كنند و توفيق شهادت در ركاب امام حسين(ع) را از دست بدهند.

امام جمعه موقت كاشان، ادامه داد: برخي افراد نيز در حالي به سفر زيارتي مي روند كه به افراد زيادي بدهكار هستند و نسبت به پرداخت ديون خود و حق الناس بي توجه هستند.

به گفته وي، برخي افراد نيز از پرداخت مهريه همسر خود امتناع كرده و پول خود را در راه امور خيريه هزينه مي‌كنند و يا اينكه تا پاسي از نيمه شب گذشته در مجلس امام حسين(ع) عزاداري و سينه زني مي‌كنند، اما نماز صبح آنها قضا مي شود.

حجت الاسلام اسلامي تبار، عزاداري و سينه زني براي امام حسين(ع) را امري مستحب خواند و تأكيد كرد: عزاداري و سينه زني براي امام حسين(ع) بايد به گونه اي انجام شود كه به نماز نافله صبح عزادار امام حسين(ع) ضربه نزند، چرا كه نماز اين فريضه واجب براي امام حسين(ع) آنقدر اهميت دارد كه نماز اول وقت ظهر عاشورا را در ميدان مبارزه آن هم در مقابل دشمن اقامه كرد تا اهميت نماز را اعلام كرده باشد و حجت را براي انجام واجبات تمام كرده باشد.

وي افزود: پيامبر اكرم(ص) در ادامه وصيت هاي خود به اميرمومنان(ع) مي فرمايد، جاذبه هاي دنيا مردم را فريب مي دهد و از قبر و قيامت غافل مي كند و براي رسيدن به دنيا و نام و نان و پست و مقام با يكديگر مسابقه مي دهند و اين در حالي است كه تنها توشه و ثروت انسان در آخرت، عمل صالح است.

امام جمعه موقت كاشان، نقش عمل صالح را در همه امور زندگي مهم قلمداد كرد و عنوان كرد: حقيقت گويي فروشنده در فروش جنس، پرهيز از دروغ در انجام هر كاري، عدم فروش جنس نامرغوب به جاي جنس مرغوب و موارد ديگر را از جمله اعمال صالحي است كه نياز به صرف وقت براي انجام آن نيست./1307/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات