۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱
کد خبر: ۵۹۹۹۲۵
حجت الاسلام والمسلمین مومنی:

بدون تمسک به عترت، سیر و سلوک در صراط مستقیم غیر ممکن است

بدون تمسک به عترت، سیر و سلوک در صراط مستقیم غیر ممکن است
استاد حوزه علمیه قم گفت: بدون تمسک به عترت، سیر و سلوک در صراط مستقیم غیر ممکن است از این رو پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید، صراط مستقیم من هستم و بعد از من اهل بیت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در كاشان، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مومنی سه شنبه شب در مراسم عزاداری امامزاده علی ابن باقر (ع) که درهیات حضرت سلطانعلی ابن امام محمد باقر (ع) مسجد حاج محمد باقر فین کوچک کاشان برگزار شد، گفت: راه نجات بشر و عدم انحراف از ولایت در گرو تمسک به ائمه معصومین (ع) است.

وی افزود: بدون تمسک به عترت سیر و سلوک در صراط مستقیم غیر ممکن است از این رو پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید، صراط مستقیم من هستم و بعد از من امیرمومنان (ع) و بعد از حضرت فرزندان ایشان صراط مستقیم هستند، براي همين است كه می‌فرماید از صراط امیرمومنان فاصله نگیرید و منحرف نشوید که تنها راه نجات تمسک به عترت است.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی ادامه داد: اگر از یک سو متمسک به قرآن و از سوی دیگر متمسک به عترت باشید به واسطه این دو بال محال است گمراهی و ضلالت را انسان را به همراه داشته باشد، از این رو در صراط مستقیم به حرف  نیست و باید در عمل نشان داد.

وی افزود: تمام مظلومیت اهل بیت (ع) و تمام ظلمی که به اهل بیت (ع) شد از دو جهت است یکی دشمنانی که شمشیر علیه ائمه معصومین گرفتند و دومی دشمنانی که محبت اهل بیت (ع) را داشتند، اما در عمل بر خلاف ائمه و مشی اهل بییت (ع) رفتار كردند. 

استاد حوزه علمیه سلوک در معرفت اهل بیت (ع) را دارای سه مرحله معرفت و محبت و ولایت دانست و افزود: يك قسمت از معرفت به اهل بيت(ع) داشتن معرفت به اهل بیت (ع) است که اکتسابی و فرشی است و یک قسمت ديگر آن نیز عرشی است.

وی افزود: سلوک در وادی اهل بیت (ع) نیازمند معرفت است و معرفت به همراه محبت اگر دردل راسخ باشد در مرحله سوم به ولایت خواهد رسید و نشانه داشتن سه اصل معرفت به اهل بیت و محبت به اهل بیت و داشتن ولایت در زیارت عاشورا بیان شده است.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی گفت: هرچیزی که بوی مخالفت با اهل بیت (ع) دارد باید از آن اجتناب کرد از این رو انسان باید خود را محک بزند ببیند در طریق اهل بیت (ع) قرار دارد یا ندارد.

وی افزود: امامزادگانی که مظلومانه زندگی کردند و مظلومانه به شهادت رسیدند علت این غربت و مظلومیت عدم معرفت نسبت به جایگاه امام و امامزادگان است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه امامزادگان واسطه بیت ما و اهل بیت (ع) هستند، اظهار داشت: اگر رهبر معظم انقلاب می‌فرماید بقاع متبرکه باید تبدیل به قطب فرهنگی شود براي اين است چرا امامزادگان نور هستند و واسطه بین ما و عترت و اهل بیت (ع) هستند و جایگاه رفیعی دارند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی گفت: امام معصوم وقتی می‌فرماید، هرکس علی ابن باقر (ع) را در مشهد اردهال كاشان زیارت کند مانند این است که امام حسین (ع) را در کربلا زیارت کرده است، نشان دهنده این است امامزاده سلطانعلی ابن محمدباقر (ع) از شأن بالایی برخوردار است.

وی افزود: امام معصوم می‌فرماید آنچه باید از زیارت امام حسین (ع) به دست بیاورید در زیارت امامزاده سلطانعلی ابن امام محمد باقر (ع) که فرزند امام و برادر امام است نیز وجود دارد.

استاد حوزه علمیه اظهار داشت: عدم داشتن معرفت به ائمه معصومین (س) سبب شده تا امامزادگان واجب التعظیم و تکریم مظلومانه و غریبانه به شهادت برسند، از این رو اگر امامزادگان به طرف ایران آمدند برای این است که امامزادگاه ایران را جایگاه امنی می‌دانستند.

به گفته وی، یکی از دلایل اصلی تشیع در ایران و شیعه شدن ایرانی‌ها حضور امامزادگان در سراسر ایران است که ایران را مکانی ایمن و امن برای خود می‌دانستند.

لازم به ذکر است، حضرت سلطانعلی (ع) فرزند بلافصل امام محمد باقر (ع) در سال ۱۱۳ هجری قمری بنا به دعوت مردم ولایت‌مدار فین و کاشان از طرف امام معصوم ‹‹پدر خود›› به آن منطقه کاشان و به مدت ۳ سال به راهنمایی و ارشاد مردم پرداخت، وی در حالی که نیابت امام را از سوی دو امام زمان خود به‌عهده داشت، با لشکرکشی حکام منطقه روبه‌رو شد و پس از ۳ روز مبارزه در سرزمین اردهال به‌همراه یارانش مانند جد مظلومش امام حسین (ع) با لب تشنه، سر از بدنش جدا کردند.

شایان ذکر است، است ۲۷ جمادی الثانی یادآور حماسه خونین و جاویدان اردهال در سال ۱۱۶ هجری قمری و سالروز شهادت فرزند بلافصل امام محمدباقر (ع) و حضرت سلطان محمود بن امام باقر (ع) در مشهد اردهال کاشان است که ایشان نخستین شهید خاندان پاک اهل‌بیت (ع) در ایران است./۱۳۰۷/پ310/ب1
محمد ملک آبادی
ارسال نظرات