۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۸
کد خبر: ۷۰۳۷۱۲

همچنان افزایش قیمت نفت ادامه دارد

همچنان افزایش قیمت نفت ادامه دارد
قیمت جهانی نفت با افزایش بیش از ۷ دلاری به بیش از ۱۱۰ دلار در هر بشکه رسیده است.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از در حالیکه آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داده بود که امنیت جهانی انرژی در پی مناقشه اوکراین در خطر است، نفت برنت رشد بی‌وقفه خود را به بالای ۱۱۰ دلار در هر بشکه افزایش داد.

بنابر اعلام پایگاه اینترنتی اویل‌پرایس، تا ساعت ۷ صبح دوم مارس ۲۰۲۲ به وقت تهران، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۵ دلار و ۳۱ سنت افزایش نسبت به روز قبل، به ۱۱۰ دلار و ۱۹ سنت رسید که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۴ است.

ساعاتی بعد رویترز اعلام کرد: هر بشکه نفت برنت با ۷ دلار افزایش به ۱۱۱ دلار و ۹۷ سنت رسیده است.

بنابر گزارش‌ها، بهای گاز طبیعی در اروپا نیز به ۱۵۰۰ دلار در هر هزار متر مکعب رسیده است.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی روز گذشته پس از اینکه اعلام شد برخی کشور‌ها ممکن است ذخایر استراتژیک خود را آزاد کنند گفت وضعیت [انرژی] بسیار جدی است.

همزمان با افزایش قیمت نفت، شب گذشته، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد اعضای این آژانس، ۶۰ میلیون بشکه از ذخایر اضطراری (نفت) خود را آزاد خواهند کرد.

قیمت نفت

در نمودار بالا می‌بینیم نفت برنت روند صعودی خود را طی می‌کند که نشان دهنده نگرانی از کاهش عرضه است.

دولت‌ها در سراسر جهان با فشار تورمی فزاینده‌ای مواجه هستند، زیرا پیامد‌های تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه باعث افزایش قیمت انرژی، فلزات و غلات شده است. این امر آمریکا و متحدانش را وادار کرد تا ۶۰ میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفت را برای کاهش قیمت‌ها آزاد کنند، هرچند اقدام مشابه در اواخر سال گذشته میلادی تأثیر چندانی نداشت.

آمریکا و متحدانش تاکنون از اعمال مجازات مستقیم بر کالا‌های روسیه خودداری کرده اند، اما با این حال از میزان تجارت بسیار کاسته شده است؛ چرا که بانک‌ها تامین مالی و هزینه‌های حمل و نقل را افزایش داده اند.

دانیل هاینس، استراتژیست ارشد کالا در گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند گفت: «من فقط می‌توانم ببینم که قیمت نفت در حال افزایش است. بازار در حال بیدار شدن از این واقعیت است که ما در حال حاضر بدون اعمال تحریم مستقیم بر نفت روسیه، فشار‌هایی را تحمل می‌کنیم. سخت است که ببینیم اوپک چه کاری می‌تواند انجام دهد».

مناقشه اوکراین وارد مرحله جدیدی شده است که می‌تواند منجر به تحریم‌های بیشتر شود. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با فشار قانونگذاران هر دو حزب برای قطع واردات نفت و گاز روسیه رو به رو است. اقدامی که در صورت رخ دادن می‌تواند بحران انرژی را جدی‌تر کند.

ارسال نظرات