۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
کد خبر: ۲۲۶۸۳۰
در نشستی خبری؛

فعالیت‌های مؤسسه تاریخ تطبیقی تشریح شد

خبرگزاری رسا ـ مؤسسه تاریخ تطبیقی نقش یهود در تاریخ انبیا و اسلام تا زمان کنونی بر دو محور تاریخ سازی یهود مثل جعل روایات برای انبیای گذشته و مدیریت جریان‌ها و وقایع تاریخی از سوی یهود همانند نفوذ در دستگاه خلفای اموی را بررسی می‌کند.
نشست خبري مؤسسه تاريخ تطبيقي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام وحید واحد جوان، مدیر عامل مؤسسه تاریخ تطبیقی ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به سوره مائده گفت: این صد و سیزدهمین سوره نازل شده بر پیامبر(ص) است، خدا در این سوره می‌فرماید «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْیَهُودَ وَ النَّصارى‏ أَوْلِیاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ وَ مَنْ یَتَوَلَّهُمْ مِنْکُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ».

 

وی افزود: در آیه دیگر می‌فرماید ‏«لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَ الَّذِینَ أَشْرَکُوا، سرسخت‏ترین دشمنان مؤمنان، یهود و مشرکانند»؛ انقلاب اسلامی ایران به عنوان مصداق تفسیر آیات بیان شده است.

 

مدیر عامل مؤسسه تاریخ تطبیقی با بیان این‌که تاریخ، آشکار کردن احوال انبیا، امامان، فرمانروایان، وزرا، خلفا، حوادث بزرگ مانند جنگ‌ها، صلح‌ها بر حسب زمان است، بیان داشت: برخی از محققان تعریف اصطلاحی تاریخ را در دو حوزه «علم حوادث گذشته بشری» و «علم قوانین این حوادث» خلاصه کرده‌اند.   

 

وی ادامه داد: به نظر ما تاریخ علم به وقایع درس آموز و عبرت انگیز گذشته، قوانین و سنن الهی حاکم بر آن وقایع است تا از آن وقایع و قوانین درس و عبرت بگیریم و وضعیت موجود و آینده خود را در جهت مطلوب تغییر دهیم؛ اگر تاریخ را چنین معنا کنیم این علم، در قسم «آیه محکمه» خواهد بود که براساس روایت نبوی، «إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلَاثَةٌ آیَةٌ مُحْکَمَةٌ أَوْ فَرِیضَةٌ عَادِلَةٌ أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ وَ مَا خَلَاهُنَّ هُوَ فَضْل» است.

 

حجت‌الاسلام واحد جوان در تعریف تاریخ تطبیقی نیز بیان داشت: نگاه به تاریخ انبیا به ویژه تاریخ پیامبر اعظم(ص) و امامان معصوم(ع) از جهت علل وقایع، درس‌ها، عبرت‌ها، تنظیم افکار، اعمال فردی و اجتماعی مربوط به حال و آینده خود بر اساس قوانین و سنن الهی که در وقایع کشف شده را تاریخ تطبیقی می‌گویند.

 

وی تصریح کرد: البته در این مؤسسه نقش یهود در تاریخ انبیا و اسلام تا زمان کنونی بر دو محور تاریخ سازی یهود مثل جعل روایات برای انبیای گذشته و مدیریت جریان‌ها و وقایع تاریخی از سوی یهود همانند نفوذ در دستگاه خلفای اموی بررسی می‌شود.

 

مدیر عامل مؤسسه تاریخ تطبیقی با بیان این‌که عبرت‌گیری، درس آموزی و فهم وضعیت موجود در جهت تغییر به وضعیت مطلوب باید هدف بررسی تاریخ باشد، گفت: خدا در قرآن تأکید می‌کند که یهود و نصاری را اولیا خود قرار ندهید، ولی اکنون در کدام کشور مسلمان و عرب، اجرا می‌شود؟.

 

وی یادآور شد: امروز خود مسلمانان از هر جهت (روش زندگى، تعلیم و تربیت، برنامه‏ هاى خانوادگى، افکار و اعتقادات و أعمال) از غیر مسلمانان تقلید کرده، و با کمال اختیار و آزادى خودشان را پیرو آنان قرار مى‏‌دهند.

 

حجت‌الاسلام واحد جوان با اشاره به این‌که در بسیاری از کشورهای اسلامی، یهود و نصارا، ظاهرا یا باطنا حاکم و متولی امور مسلمانان هستند، گفت: قرآن می‌فرماید «نتیجه پیروی و تبعیت از یهود و نصارا و سرپرستی آنها ظلم و ستمکارى به خود و دیگران خواهد بود، زیرا خود را از مرحله سعادت و خوشبختى منحرف می کنند و خود را زیر برنامه و أحکام و دستورهاى آنها قرار می دهند».

 

وی ادامه داد: تاریخ اسلام به خوبى گواه این حقیقت است که یهود، دشمن سر سخت مسلمانان و مؤمنان است، چرا که در بسیارى از صحنه‌هاى نبردهاى ضد اسلامى، یهود به طور مستقیم یا غیر مستقیم دخالت داشتند و از هرگونه کار شکنى و دشمنى خود دارى نمى‌‏کردند، و افراد بسیار کمى از آنها به اسلام گرویدند.

 

مدیر عامل مؤسسه تاریخ تطبیقی اظهار داشت: واقعیت این است که رفتار ما مسلمانان در قبال قرآن کریم، منحصر شده در تلاوت مجلسی، حفظ مفهومی، ترتیل خوانی، قرائت جهت ثواب یا هدیه به اموات، مسابقات، و برپایی نمایشگاه، در حالی که قرآن کریم کتاب هدایت و روش زندگی دنیای ما است تا انسانها به کمال نهایی خود برسند و در آخرت، سعادتمند شوند.

 

حجت‌الاسلام واحد جوان در ادامه به عملکرد بخش‌های مختلف مؤسسه تطبیقی اشاره کرد و بیان داشت: بخش آموزشی کارهای آموزشی همانند برگزاری کلاس‌های عمومی و ویژه را برای تربیت پژوهشگر انجام می‌دهد، مهم‌ترین کلاس نیز تاریخ تطبیقی استاد طائب است که متن، صوت و فیلم آن در سایت قرار می‌گیرد.

 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری کلاس‌های پژوهشی و ساخت کلیپ برای شبکه اجتماعی و فضای مجازی از جمله عملکردهای مؤسسه است، تاکنون نیز‌ 35 کلیپ تولید کرده‌ایم و آماده انتشار در سایت‌ها و فضای مجازی است.

 

مدیر عامل مؤسسه تاریخ تطبیقی با بیان این‌که به تاریخ باید از منظر عبرت و درس نگاه کنیم، گفت: در آینده کتاب «پرسش‌ها و پاسخ‌های تطبیقی» و «مدیریت امیرمؤمنان(ع) در بحران‌های اجتماعی» را منتشر می‌کنیم.

 

وی افزود: ویرایش و مستند سازی دروس استاد طائب جهت انتشار کتاب از دیگر کارهای مؤسسه تاریخ تطبیقی است، اکنون بیش از 250 نفر در درس تاریخ تطبیقی شرکت می‌کنند که در میان این‌ها دانشجوی دکتری است./993/پ202/ی

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۹
باسلام، چه جور میشه کتاب یا جزوات جلسات استاد رو بدست اورد؟؟ ادرس وتلفن موسسه بفرمایید
0
0