۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷
کد خبر: ۶۲۴۹۸۴

نشست بسیج دانشگاه باقرالعلوم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد

نشست بسیج دانشگاه باقرالعلوم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد
نشست بسیج و امور بین الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به میزبانی بسیج اساتید و کارکنان این دانشگاه برگزار شد. 

به گزارش خبرگزاری رسا، نشست بسیج و امور بین الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به میزبانی بسیج اساتید و کارکنان این دانشگاه با حضور اساتید دانشگاه باقرالعلوم(ع)، مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) و همچنین میهمان‌هایی از پژوهشگاه و حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی در این نشست شرکت کردند.

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین مریجی "معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم" ضمن خیر مقدم، شرحی از مقدمات و فرآیند شکل گیری دفتر همکاری های علمی و امور بین الملل دانشگاه بیان کرد و اینکه دغدغه دارند این بخش در دانشگاه به شکل فعال و منسجم به کار خودش ادامه بدهد و بتواند با تعامل خوبی که با پژوهشگاه خواهد داشت، جنبه فعالیت های بین المللی دانشگاه و همچنین دفتر تبلیغات اسلامی را ارتقاء ببخشد.

سپس، حجت الاسلام والمسلمین فیروزجایی «معاون پژوهش دانشگاه باقرالعلوم(ع)» گزارشی از فعالیت های بسیج اساتید و کارکنان این دانشگاه ارائه کرد و پس از آن، مطابق توافقی که در جلسه مشترک این دانشگاه و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شده بود روال ملحق شدن اساتید و کارکنان پژوهشگاه به بسیج اساتید دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت و به تفصیل فرآیندهای توسعه بسیج و فعالیت های مشترک بسیح اساتید و کارکنان دانشگاه و پژوهشگاه برنامه ریزی و ریل گذاری شد.

در ادامه، ساجدی "دبیر دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع)" به ارائه گزارشی از فعالیت های بین الملل این دانشگاه در چند ماه اخیر به سه بخش اساسی زیر ساخت های آماده شده در دفتر همکاری بین الملل، تولید محتوا و فعالیت های انجام شده در امور بین الملل اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش زیرساخت ها، تهیه کاتالوگ سه زبانه دانشگاه، کارت ویزیت اساتید، سربرگ دانشگاه و... با فضای بین الملل و به زبان انگلیسی آماده شده است.

وی گفت: در بخش تولید محتوا، رونمایی و انتشار مجله دانشجویی به زبان انگلیسی است که شماره یک و دو آن به چاپ رسیده است و محتوای شماره سوم آماده و هم اکنون در مراحل طراحی و صفحه‌بندی می باشد.

دبیر دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) به توضیح بخش های محتوایی و سایت های معتبر دانشگاهی و بین المللی پرداخت و تصریح کرد: بخش اول آماده‌سازی ویکی پدیا، اساتید دانشگاه به سه زبان فارسی و عربی و انگلیسی، همچنین معرفی استادان دانشگاه در سایت Academia، سایت ResearchGate  و همچنین سایت linkedin فعال در حوزه های آکادمیک و علمی می باشد؛ بنابراین، حرکت دانشگاه باقرالعلوم(ع) به این سمت است که همه اساتید دانشگاه در چنین سایت های فعال دنیا صفحاتی برای فعالیت داشته باشند.

در بخش بعدی نشست از کلیپ انگلیسی برگرفته از کتاب هستی و هبوط حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا به زبان انگلیسی رونمایی شد؛ همچنین انتشار کتاب هایی از جمله کتاب اسلامی سازی دانش، کتاب لاتور در ایران؛ جلد اول و دوم و ترجمه کتاب فیمبرگ(در حال آماده سازی)، از دیگر فعالیت های امور بین الملل در راستای تولید محتوا عنوان شد.

در بخشی از این نشست، در راستای گزارش فعالیت های بین الملل دانشگاه، به برگزاری کلاس های آنلاین برای مقطع دکتری اشاره شد و اینکه بنا است در طول سال تحصیلی جدید یکی دو جلسه از برخی کلاس ها به برگزاری جلسات آنلاین اختصاص داده شود؛ دعوت از میهمان های بین المللی در دانشگاه، همایش های بین المللی که دانشگاه در برنامه کاری خود دارد و ارتباط گیری با سازمان های بین المللی فعال در داخل و خارج از کشور، از جمله فعالیت هایی است که در بخش بین الملل در حال پیگیری می باشد.

در بخش دیگری از این نشست، حجت الاسلام احمد رهدار "عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)" ، گزارشی از سفر اخیر خود به اروپا ارائه کرد و در بخش اول به تحلیل جمعیت افغان های مقیم اروپا پرداخته و نقاط ضعف و ظرفیت های آنها را بیان کرد، همچنین در بخش دوم، به ایرانی‌های مقیم اروپا پرداخت و به نقاط ضعف و قوت آنها اشاره کرد.

وی با اشاره به ظرفیت هایی که برای اسلام و آینده اسلام در غرب وجود دارد، گفت: از جمله این ظرفیت ها عبارت از، ظرفیت تکنولوژِیک غرب، قدرت نهادی غرب، بن بست تاریخی که در غرب ایجاد شده و منجر به روی آوردن برخی از غربی ها به اسلام شده است و همچنین کاهش جمعیتی آنها که باعث شده مسلمان ها حضور جدی تری در اروپا داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در تحلیل کشورهای اروپایی به ظرفیت کشور اسپانیا پرداخت و خاطرنشان کرد: اسپانیا به خاطر سابقه اسلامی و میراث گذشته ای که دارد، زمینه های گفت و گوی بیشتری برای مسلمان ها در اروپا ایجاد کرده است./1330/ج

ارسال نظرات