لزوم رفع مشکل آب شرب و احداث سیل بند
حجتالاسلام وحید بامری، امام جمعه نیک شهر سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه بعد از انقلاب خدمات زیادی در نیک شهر صورت گرفته است، افزود: مردم قدردان زحمات هستند و خدمات ارائه شده و اقدامات صورت گرفته در این منطقه قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست و به عینه به مقایسه تاریکی و روشنایی است.
وی تصریح کرد: اما این در حالی است که این منطقه با چالش های زیادی روبرو است و راههای نرفته زیادی دارد.
حجت الاسلام بامری اظهار کرد: در اکثر شاخصها نسبت به سطح و میانگین کشوری نیک شهر دارای رتبه پایین تری است و این شرایط زیبنده و حق مردم ولایی، انقلابی و همیشه در صحنه نیست.
امام جمعه نیک شهر سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه رفع مشکل کمبود و قطعی آب شرب در نیک شهر یکی از مطالبات و خواستههای بحق مردم منطقه است، گفت: در سطح خاصه روستاها وضعیت آب شرب و کنترل سیلاب منطقه بسیار حائز اهمیت است، زیرا اکثر جمعیت نیک شهر در روستا زندگی میکنند و شغل مردم کشاورزی و دامپروری است لذا تامین آب شرب بسیار حیاتی است.
وی افزود: از طرف دیگر نیک شهر در مسیر بارانهای موسمی قرار دارد که بلافاصله بعد از بارش باران، رواناب جاری میشود و همین امر مشکلات زیادی را برای مردم منطقه ایجاد کرده است.
حجتالاسلام بامری عنوان کرد: بروزسیلابها خسارات زیادی به حوزههای کشاورزی، دامداری، زیرساختها، منازل مسکونی و... وارد کرده است.
خطیب جمعه نیک شهر سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: آنچه که مهم است کنترل آبهای جاری و سیلاب است تا بتوان با حفاظت از آب، آن را ماندگار کرد و در عرصههای مختلف از آن بهره گرفت و جلوی ضرر و زیان و خسارات وارده به کار و زندگی مردم را گرفت.
حجت الاسلام بامری اظهار کرد: در نیک شهر بیش از 300 روستای فاقد آب شرب هستند یا لوله کشیهای آب شرب شان فرسوده شده است و از طرفی در 200 روستای کوچک و 70 روستای بزرگ نیز تنش آبی داریم.
وی افزود: این شرایط به گونهای است که مادران و خواهران ما در منطقه با به دوش کشیدن سطل و دبهها، آب آشامیدنی مورد نیاز خود را تامین میکنند.
امام جمعه نیک شهر سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در 40 روستای نیک شهر ، نیاز اضطراری به احداث سیل بند وجود دارد زیرا این روستاها در معرض خطر بروز سیلاب هستند.
وی ضمن اشاره به اینکه بافت روستایی در برخی روستاها تهدید کننده است، تاکید کرد: 20 سال است که لایروبی رودخانه در نیک شهر انجام نشده است و همین عدم لایروبی و پاکسازی در بروز سیلاب و ایجاد خسارت نقش مهمی داشته است.
حجتالاسلام بامری گفت: در نیک شهر 200 رشته قنات وجود دارد که در صورت حفاظت آب از طریق سیل بندها، قناتها حفظ و پرآب میشوند.
امام جمعه نیک شهر سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از صحبتهایش به لزوم توجه جدی به مطالبه بحق مردم منطقه تاکید کرد و گفت: نیاز اساسی مردم توجه و انجام اقدامات لازم در جهت کاهش خسارت وارده باران ها به کسب و کار و زندگی شان است.
وی ادامه داد: برای کنترل سیلاب و مدیریت آب باران، لازم است تا احداث سیل بندها همراه با کار مطالعاتی باشد، یک سیل بند ساده و بدون برنامه، مشکل مردم را حل نمیکند بلکه کار مطالعاتی دقیق و با برنامه مدون لازم دارد.
حجت الاسلام بامری تصریح کرد: با اجرای این قبیل پروژه ها میتوانیم از محصولات تولیدی کشاورزی مردم صیانت کنیم و از بروز خسارت و مشکلات جانبی جلوگیری کنیم.
خطیب جمعه نیک شهر سیستان و بلوچستان تاکید کرد: نیک شهر یکی از شهرستان های قدیمی استان سیستان و بلوچستان است که عمده درآمد مردم منطقه در بخش کشاورزی و دامداری است.
وی ادامه داد: نیک شهر این افتخار را دارد که «شهید اخلاقی» نوجوانترین رزمنده دفاع مقدس از این منطقه بوده است.
حجت الاسلام بامری تاکید کرد: وجود شرایط فعلی در منطقه زیبنده مردم نیست، نیاز نیک شهر این است که با قید فوریت و کار کارشناسی و مطالعاتی، یکبار اقدامات اساسی در این منطقه انجام شود و دغدغه و نگرانی مردم نیز رفع گردد.