۲۹ مهر ۱۳۸۸ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۶۶۰۶۷

مراسم بزرگداشت شهید رابع در دهلی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ مراسم بزرگداشت مرحوم میرزا محمد کاظم متخلص به شهید رابع از طرف انجمن حسینی در جامعه الشهید دهلی برگزار شد.
بزرگداشت شهيد رابع

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، در این مراسم دکتر کریم نجفی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، قاسم مرادی کارشناس رایزنی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی تقوی امام جمعه مسجد جامعه کشمیری گیت دهلی، حجت‌الاسلام سیدنعیم‌عباس عابدی مدیر جامعه المنتظر نوگانوان سادات، حجت‌الاسلام سیدمحسن تقوی مدیر جامعه الشهید و جمعی از اساتید و طلاب حضور داشتند.

در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، تعدادی از علما و اندیشمندان طی سخنانی از مقام علمی، معنوی و دینی شهید رابع تجلیل نمودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحسن تقوی، مدیر جامعه الشهید در سخنانی گفت: شهید رابع یکی از علمای برجسته شیعی بود که خدمات ارزشمندی را داشت. ایشان عالمی فقیه بود که علاوه بر اطلاعات جامعی که از فقه اهل بیت علیهم السلام داشته است، به فقه سایر مذاهب نیز تسلط داشت و در زمان خود مجتهدی کامل بود که علاوه بر درجات علمی از درجات معنوی بسیار بالایی برخوردار بود.

رئیس احمد جارچوی یکی از محققین برجسته شیعی نیز ضمن گرامیداشت مقام شهید رابع در سخنانش گفت: آن شهید خدمات زیادی به عالم اسلام داشته است و شبهات مطروحه را نسبت به شیعه پاسخ می‌داد.

جارچوی افزود: شهید رابع بیش از 68 کتاب نوشته است و کتاب تحفه اثنی عشری از جمله آثار ایشان به شمار می‌رود که دارای ارزش زیادی است.

در ادامه این مراسم دکتر کریم نجفی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی اظهار داشت: از اینکه این فضای معنوی فراهم شد تا از خدمات علمی و معنوی شهید رابع تجلیل بعمل آید، سپاسگزارم. شما می‌دانید قبل از شهید رابع شهید ثالث، مرحوم علامه قاضی نورالله شوشتری در هند حضور داشت. ایشان در سال 992 هجری قمری به سرزمین هند وارد شد و در دربار اکبرشاه به عنوان قاضی القضات لاهور منصوب گردید. علما درباره ایشان می‌گویند، اولین کسی که فرهنگ شیعی را در هند رواج داد قاضی نورالله شوشتری بود که در منابع تاریخی هند درباره ایشان اینچنین ذکر شده است؛ وهو اَوَّلُ مَن اَظهرالتشیع فی بِلادالهند علانیةً. از قاضی نورالله شوشتری آثار علمی، فقهی و ادبی زیادی به رشته تحریر درآمده است.

نجفی افزود: در دوره میرزا محمد کاظم، شهید رابع که اصالتاً از خطه سبزوار ایران بود، شخصیت‌های دیگری مثل علامه سیددلدارعلی نصیرآبادی که ایشان نیز از سبزوار بود، همچنین مفتی محمدعباس شوشتری که از سرزمین ایران و از منطقه شوشتر آمده بود، ترویج از تشیع را به تبعیت از ایران گسترش دادند.

وی در ادامه گفت: مرحوم سیدمحمد سبزواری یا همان شهید رابع با توجه به آثاری که نوشت، یعنی همان 68 اثر که پیرامون مباحثی در فقه، ادبیات و شعر بود، ایشان شخصیتی متکلم، فقیه و پزشک بود و حتی طبابت نیز انجام می‌داد و شخصیت‌های دیگر مثل علامه سیددلدارعلی که به عنوان خاندان اجتهاد معروف بود، خدمات ارزنده‌ای را از خود بجای گذاشت و ما به خود می‌بالیم که این شخصیت‌ها در زمان خود نقش روشنگری جامعه را داشتند و تا مرز شهادت قدم برداشتند.

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزن فرهنگی کشورمان در پایان سخنانش گفت: یک نکته‌ای که در زندگی علمای قدیم وجود داشت همان روشنگری است. همه ما به وحدت علما و مسلمانان اعتقاد داریم و بین شیعه و سنی نباید اختلافی وجود داشته باشد. ما دارای یک قبله، یک قرآن و یک پیامبر هستیم و این وحدت باید در تمام زمینه‌ها وجود داشته باشد. مرحوم شهید رابع کتاب «نزهه اثنی عشریه» را در جواب «تحفه اثنی اعشریه» عبدالعزیز محدّث دهلوی نوشت تا بگوید ما با اهل سنت دعوا نداریم، اگر ایشان چنین کتابی را نوشته است، باید ما از این روش استفاده کنیم و با دلیل و برهان و استدلال بتوانیم با پاسخ علمی از افکار و اندیشه‌های خود دفاع کنیم و این روشی است که همه علما در طول تاریخ به ما نشان داده‌اند.

در پایان این مراسم چند نفر دیگر از جمله حجت الاسلام والمسلمین سیدنعیم‌عباس عابدی، مدیر جامعه المنتظر نوگانوان سادات امروهه طی سخنانی از مقام علمی و معنوی شهید رابع تجلیل کردند. /د103
ارسال نظرات