آیت الله سیستانی اجازه ورود مقامات آمریکایی را به دفتر خود نداد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در جمع تعدادی از علمای نجف اشرف با اشاره به وعده الهی درباره نابودی ظالمان و پیروزی مستضعفان، گفت: در عراق شاهد آن بودیم که فرج الهی پس از ظلم و ستم و سیاست فرعونی صدام و حزب بعث محقق شد. گرچه این فرج به دست ظالم انجام گرفت، اما این حکمت خداوند است که ظالم را به دست ظالمی دیگر سرنگون می سازد و مهم این است که ملت عراق از صدام و ظلم او راحت شدند.
وی درباره مبارزه انقلابیون مؤمن با اشغالگران آمریکایی در عراق، افزود: القاعده و سایر باندهای تکفیری به نام جهاد به کشتار مردم بی گناه مشغول هستند، اما گروه دیگر متشکل از مجاهدان مؤمنی بود که آنها مبارزان واقعی در برابر اشغالگران به شمار می روند.
آیت الله کعبی تصریح کرد: برخی سیاستها در کنار مجاهدت مؤمنان به خروج اشغالگران منجر شد. استفاده از شعارهای آمریکا مبنی بر دموکراسی یکی از این سیاستها بود. حضرت آیت الله سیستانی با استفاده از این شعار توانست انتخابات و همه پرسی را در کشور برقرار کند.
عضو جامعه مدرسین ادامه داد: مقاومت مسالمت آمیز در برابر اشغالگران یکی دیگر از سیاستهایی بود که در عراق علیه آمریکایی ها انجام گرفت. عدم اجازه حضور پل برمر خدمت حضرت آیت الله سیستانی یکی از این سیاستها بود. برمر با مشاهده مخالفت آیت الله سیستانی با این دیدار به حضور در دفتر این مرجع و نوشیدن چایی نیز بسنده کرد، ولی آیت الله سیستانی حتی اجازه حضور صرف در دفتر را نیز به او نداد.
وی محافظت از هویت اسلامی و وحدت ملی و اسلامی عراقی ها را یکی دیگر از سیاست های مبارزه مسالمت آمیز با اشغالگران توصیف کرد و اظهار داشت: تکفیری ها، بعثی ها و اشغالگران به شدت تلاش کردند تا جنگ مذهبی را در عراق به راه اندازند، ولی حکمت و درایت مراجع تقلید و هوشیاری ملت سبب ناکامی این توطئه و دور شدن خطر فتنه مذهبی از این کشور شد.
آیت الله کعبی تاکید کرد: مقاومت شرعی، نظام سیاسی، حرمت تعامل با اشغالگران، تاکید بر مسأله وحدت و مبارزه با قومیت گرایی و جنگ مذهبی به ایجاد ثبات در عراق منجر شد.
وی کار دولت عراق در شرایط کنونی را سخت خواند و خاطر نشان ساخت: دولت عراق جامعه ای را به دست گرفت که سراسر اختلاف و مشکل بود و زیرساختهای آن نیز در آستانه ویرانی کامل قرار داشت. نمی خواهم بگویم که دولت کنونی مشکل ندارد بلکه مشکلات فراوانی از سوی برخی گروه ها و شخصیتها بوجود آمده است، اما همه دولتهای جهان دارای مشکل هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: آمریکا از اینکه مستضعفان و مظلومان بر عراق حکومت کنند، درصدد برقراری عدالت و آزادی باشند، حوزه علمیه نجف و کاظمین پویا و فعال باشد و مبانی برادری میان اهل تسنن و شیعیان گسترش یابد به شدت ناراحت است و به شیوه های مختلف سعی می کند اختلافات و مشکلات اداری و اجتماعی و سیاسی را گسترش دهد. برخی جریانها نیز به بهانه اینکه کردها دارای اقلیم هستند به بهانه فدرالیسم درصدد تقسیم و تجزیه عراق برآمده اند.
وی با اشاره به تلاش آمریکا برای سرنگونی نظام کنونی عراق، گفت: هدف آمریکا از سرنگونی نوری المالکی، براندازی نظام کنونی است و می خواهند این نظام را فروپاشد و کشور را به وضع سابق برگرداند. مشکل اصلی نوری المالکی نیست بلکه آمریکایی ها می خواهند واقعیت عراق را تغییر دهند.
آیت الله کعبی حمایت عراق از سوریه را عامل افزایش فشار علیه این کشور عنوان کرد و بیان داشت: آغاز فتنه در سوریه بر عراق نیز تاثیر گذاشت؛ فتنه در سوریه ناشی از حمایت این کشور از مقاومت است و حمایت دولت عراق از نظام بشار اسد نیز بر افزایش فشار علیه این کشور انجامید. آمریکا می خواست عراق را در فتنه سوریه وارد کند، ولی هنگامی که دید دولت عراق به این نقشه تن نمی دهد و حامی دولت سوریه است مشکلات جدیدی برای این کشور به وجود آوردند که تظاهرات الانبار یکی از این مشکلات به شمار می آید.
وی تاکید کرد: بنای عراق جدید، استقلال، عدم شکاف، آزادی، عدالت، تاکید بر قانون اساسی و حمایت از نظام سیاسی از ارزشهای این کشور است و همگان باید با گفتوگو به این بحران پایان دهند.
عضو جامعه مدرسین افزود: عراقی ها نباید تظاهرات الانبار را با تظاهرات پاسخ دهند بلکه باید تظاهراتی در تحکیم وحدت و همبستگی برگزار کنند. بعثی ها و تروریستها هم شیعیان و هم اهل تسنن را هدف قرار داده اند و با پوشش اختلاف مذهبی در رسانه ها ظاهر می شوند.
آیت الله کعبی استفاده از تجربه های جمهوری اسلامی ایران برای پایان بحران را به گروه های سیاسی عراق توصیه کرد و خاطر نشان ساخت: گروه های سیاسی که با مالکی مشکل دارند نباید مصالح ملی را به دلیل این مشکل در معرض خطر دهند و متوجه باشند که هم اکنون وقت نزاع نیست. توطئه تقسیم و ضربه زدن به وحدت ملی و اسلامی و شعله ور ساختن فتنه مذهبی میان شیعیان و سنی ها این کشور را احاطه کرده است و باید با تاکید بر ارزشها در برابر این فتنه ایستادگی کرد.
وی ادامه داد: اخوان المسلمین و محمد مرسی در مسأله سوریه با ایران اختلاف دارند اما وزیر خارجه ایران به مصر سفر کرد تا این مشکل را مرتفع سازد. ایران در برخورد با مشکلات از این روش استفاده می کند.
عضو جامعه مدرسین نمونه دیگری از سیاست ایران را یاد کرد و اظهار داشت: ایران در مسأله سوریه با حماس نیز اختلاف دارد و حماس همه دفاتر خود را در سوریه بست، اما ایران بر پایبندی به آرمان ها تاکید دارد و هیچگاه از ارزشهایی که به آن معتقد است، کوتاه نمی آید. حماس در جنگ غزه اعتراف کرد که از موشکهای ایرانی برای ضربه زدن به سرزمینهای اشغالی استفاده کرد. ما می توانستیم به دلیل سیاستهای حماس از این جنبش حمایت نکنیم، ولی ما همانند قطر و عربستان نیستیم که دست خود را به سوی اسرائیل دراز کنیم.
وی ادعای دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه را رد کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در پی ایستادگی در برابر پروژه آمریکایی ـ صهیونیستی و گسترش بیداری اسلامی در منطقه است و در کنار همه کسانی که از این پروژه حمایت می کند، ایستاده و مخالف حامیان پروژه آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
آیت الله کعبی تاکید کرد: ایران نمی تواند در برابر توطئه های استکبار جهانی در منطقه بی تفاوت باشد و به بهانه اینکه برخی کشورها ایران را به دخالت متهم می کنند در برابر اقدامات آمریکا و اسرائیل نایستد. ایران در امور داخلی کشورها دخالت نمی کند، اما کمک رسانی به ملتها و ایستادگی در برابر پروژه استکبار را وظیفه خود می داند./980/گ403/ک