۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۳
کد خبر: ۱۶۶۹۶۲
از سوی انتشارات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

کتاب آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب «آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی» که با تحقیق و نگارش محمد حسین فریدونی، محمد وحید شیخ بهایی و با همکاری مرتضی زمانیان، علی‌رضا شعبانی فرد و حسین فرجی جمع آوری شده از سوی انتشارات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شد.
کتاب آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی منتشر شد

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب «آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی» که با تحقیق و نگارش محمد حسین فریدونی، محمد وحید شیخ بهایی و با همکاری مرتضی زمانیان، علی‌رضا شعبانی فرد و حسین فرجی جمع آوری شده از سوی انتشارات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شد.

براساس این گزارش، کتاب «آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی» از چهار فصل «سیری در مبانی توسعه فرهنگ قرآنی»، «آشنایی با نظام توسعه فرهنگ قرآنی»، «مروری برفرآیند تدوین و تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی» و «تبیین منشور توسعه فرهنگ قرآنی» تشکیل شده است.

فصل نخست که از دو حوزه فردی و اجتماعی تشکیل شده در حوزه فردی به مباحثی مانند «جایگاه و نقش قرآن در تحقق اهداف انقلاب اسلامی»، «جامعه اسلامی و قرآن»، «ابعاد تمسک به قرآن»، «ایمان، تعلم، قرائت، استماع، تدبر، انس و عمل به قرآن» بوده و حوزه اجتماعی نیز مباحثی همانند «حکومت، تعلیم و تبلیغ در قرآن» را مورد بحث قرار داده است.

«مفاهیم پایه نظام توسعه فرهنگ قرآنی»، «ساختار نظام توسعه فرهنگ قرآنی»، «مدل کارکردی نظام توسعه فرهنگ قرآنی» از بخش‌های تشکیل‌دهنده فصل دوم است.

فصل سوم نیز مباحثی همانند «گسترش اقبال عمومی به قرآن پس از پیروزی انقلاب اسلامی»، «پیدایش اقتضائات جدید قرآن»، «پیدایش ساختارهای ابتدایی هماهنگ کننده فعالیت‌های قرآنی»، «پیشینه مطالعات ساماندهی فعالیت‌های قرآنی»، «مطالعات تعیین و تبیین اهداف و سیاست‌های توسعه فرهنگ قرآنی» و «طرح‌های ساماندهی فعالیت‌های قرآنی و تلفیق طرح‌های ملی» را مورد بررسی قرار می‌دهد.

فصل چهارم نیز از بخش‌های «مقدمه منشور»، «اهداف منشور»، «سیاست‌ها و راهبردهای توسعه فرهنگ قرآنی»، «ساختار اجرایی تحقق اهداف»، «سیاست‌ها و راهبردها»، «رویکردهای طراحی ساختار اجرایی منشور» و «عوامل کلیدی موفقیت شورای توسعه فرهنگی قرآنی» تشکیل شده است.

«متن منشور توسعه فرهنگ قرآنی»، «نحوه و ترتیبات تقسیم مأموریت‌ها و وظایف قرآنی دستگاه‌ها»، «واگذاری مسؤولیت پیگیری امور شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استان‌ها و شهرستان‌ها به شورای فرهنگ عمومی» و «ماده واحده تشکیل صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی» در بخش ضمایم آمده است.

مؤلف در بخش مقدمه آورده است: «حاکمیت قرآن و آموزه‌های قرآنی در جامعه، آرزوی دیرینه مسلمانان بوده که انقلاب اسلامی ایران نیز با اعتقاد به آن شکل گرفته است و اعلام رسمی آن بر تارک قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌درخشد، این انقلاب با رهبری بزرگ مردی قرآن شناس و عامل به قرآن آغاز شد تا منادی و زمینه‌ساز برپایی حاکمیت فرهنگ قرآن در جامعه ایران و ترویج آن در پهنه گیتی باشد».

در فصل دوم  بخش فرهنگ سازی قرآن کریم آمده است: «توسعه فرهنگ قرآنی نیازمند تعالی نگرش جامعه نسبت به قرآن کریم در حوزه ایمان، علم و عمل است، نظام توسعه فرهنگ قرآنی باید شاخص‌های مطلوب ارتباط عموم جامعه با قرآن را (این که مردم باید در رابطه با قرآن چه کنند؟)، در افراد جامعه ارتقا دهد، یعنی نظام باید کالاها و خدماتی را تولید و ارائه کند که لااقل یکی از حیطه‌های دانش قرآنی، مهارت‌ قرآنی، ایمان به قرآن و معارف آن، عواطف قرآن و رفتارهای قرآنی را در میان افراد و اقشار جامعه تعالی بخشد.

حرکت در مسیر و دستیابی به آن باید در نظام تعلیم و تربیت پیگیری و توسط نظام فرهنگی هنری و رسانه‌ای تقویت شود، بنابراین دو زیر کارکرد برای فرهنگ سازی قرآنی وجود دارد؛ زیرا کارکرد اول آموزش عمومی قرآن است و زیر کار دوم فرهنگ سازی، تبلیغ و ترویج قرآن است».

شایان ذکر است، کتاب آشنایی با منشور توسعه فرهنگ قرآنی که با تحقیق و نگارش محمد حسین فریدونی، محمد وحید شیخ بهایی و با همکاری مرتضی زمانیان، علی‌رضا شعبانی فرد و حسین فرجی جمع آوری شده، در 3 هزار نسخه و صد و پنجاه صفحه از سوی انتشارات دبیر خانه شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شده است./993/ن601/ق

ارسال نظرات