آیت الله حکیم مدرسه جهاد و نمادی دینی بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در عراق، شخصیت ها و گروه های سیاسی عراق به مناسبت دوازدهمین سالروز شهادت آیت الله سید محمدباقر حکیم رییس فقید مجلس اعلای اسلامی به اظهار نظر و صدور پیام پرداختند.
حسین الشریفی نماینده عضو جریان صدر در این باره تصریح کرد: اول رجب به یاد شهید محراب، روز شهید عراقی نامگذاری شده است. این یک روز مقدس است چرا که شهدا جان و خون خود را در راه عراق و ملت تقدیم کردند و باید یاد و خاطره این رشادت ها را گرامی بداریم.
وی افزود: باید از شهید محراب و شهید محمدباقر صدر و محمدصادق صدر و همه شهدایی که در مبارزه با دیکتاتوری به شهادت رسیده و زیباترین صحنه های انسانیت را به نمایش گذاشتند، درس فراگیریم.
دیکتاتوری صدام از آیت الله حکیم درد می کشید
حسن شویرد از اعضای فراکسیون الوطنیه که ریاست آن را ایاد علاوی برعهده دارد از آیت الله حکیم به عنوان مدرسه جهاد و شهادت یاد کرد و خاطر نشان ساخت: فراخوان این شهید برای وحدت مورد احترام همه عراقی ها بود. شهید حکیم، تاریخ و شجاعت و مهربانی و جهاد به شمار می آمد و باید ایشان را الگوی خود قرار دهیم.
توفیق الکعبی نماینده جریان اصلاح ملی، رییس فقید مجلس اعلای اسلامی عراق را مؤسس مقاومت اسلامی دانست و تأکید کرد: شهید محراب اولین شراره آتش علیه دیکتاتوری صدام بود زیرا ارتش تأسیس کرد و به مبارزه علیه ظلم و ستم پرداخت.
وی ادامه داد که دیکتاتوری از آیت الله حکیم به عنوان تنها مانع بزرگی یاد می کرد که از آن درد می کشید.
پروژه های شهید محراب فراتر از مذهب و قومیت بود
حامد الخضری رییس جریان المواطن وابسته به فراکسیون همپیمانی ملی در پیامی که بدین مناسبت در صحن پارلمان قرائت کرد، اظهار داشت: اول رجب سالروز شهادت آیت الله سید محمدباقر حکیم است، عالمی که به همراه جمعی از مومنان پس از ادای فرضیه نماز جمعه در جوار بارگاه امام علی(ع) از سوی عوامل جنایت و کینه و تروریسم به شهادت رسید.
نماینده پارلمان عراق گفت: این شهید درس مقاومت و قهرمانی و «هیهات منا الذله» را از امام حسین(ع) فراگرفت، هیچگاه احساس ضعف نکرد، به خواسته طاغوت پاسخ نداد، در تغییر سیاسی نقش داشت، به حقوق انسان اهمیت می ورزید و در پی تحقق دموکراسی بود.
وی با اشاره به اینکه شهید حکیم پروژه های ملی گرایی فراتر از مذهب و قومیت را دنبال می کرد، ادامه داد: ایشان با پیروان ادیان و مذاهب و قومیت های مختلف رابطه داشت، گروه های مختلف را برای مبارزه با دیکتاتوری ترین نظام تاریخ عراق بسیج کرد و توانست سازمانی تشکیل دهد که به فعالیت سیاسی پرداخته و عراقی ها را متحد سازد.
شهید حکیم جهاد را وظیفه ای شرعی و اخلاقی می دانست
حجت الاسلام سید صادق حکیم فرزند آیت الله حکیم نیز تصریح کرد: این شهید از روحیه جهادی بالایی برخوردار بود و این مساله تنها در زمینه حمل سلاح نیست بلکه جهاد سیاسی و رسانه ای و فرهنگی را دنبال می کرد.
وی افزود: ایشان فداکاری و جهاد را وظیفه ای شرعی و اخلاقی می دانست و از هیچ تلاشی در این راه دریغ نمی کرد.
عادل عبدالمهدی وزیر نفت عراق با اشاره به اینکه برای هیچ فردی قداست قائل نیستیم، گفت: برخی می گویند که شما رهبران خود را مدح و ستایش می کنید، ما همانند نازی ها با هیتلر و بعثی ها با صدام برای افراد قداست قائل نیستیم بلکه از مبانی و اندیشه ها پیروی می کنیم.
وی تأکید کرد: اندیشه و ارزش ها نمی میرند و جاویدان خواهند ماند، شهید حکیم و برادرش سید عبدالعزیز حکیم نیز از این مساله مستثنی نیستند. اندیشه های باطل محکوم به فروپاشی هستند و عاملان آنها نیز از یاد خواهند رفت.
آیت الله حکیم نمادی دینی و ملی به شمار می رفت
وزارت ورزش و جوانان با تأکید بر اینکه عراق به جاری شدن خون فرزندانش عادت کرده است، بیان داشت: یاد و خاطره شهیدی را گرامی می داریم که زندگی خود را در راه جهاد علیه دیکتاتوری و خدمت به دین و وطن وقف کرده بود. شهید حکیم متعلق به خاندانی است که به شهادت و فداکاری شهرت دارد.
این وزارتخانه افزود: در این روز از همه شهیدانی که در راه مبارزه با دیکتاتوری و تروریسم و آزادسازی عراق از لوث تروریست های داعش به شهادت رسیدند، یاد می کنیم. خون عراقی ها در طول تاریخ جاری می شود تا آزادی و کرامت را برای این کشور به دنبال داشته باشد.
وزارت ورزش و جوانان تأکید کرد: ما جوانان عراقی، کشور را بر اساس اولویت ها و استقلال و حاکمیت قرار داده و خدمت به ملت اعم از عرب و کُرد و ترکمان و شبک و مسلمان و مسیحی و صائبی و ایزدی را افتخاری برای خود می دانیم.
ماجد النصراوی استاندار بصره، آیت الله سید محمدباقر حکیم را نمادی دینی و ملی عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: این شهید عمر خود را وقف جهاد و فداکاری برای اعتلای پرچم اسلام و مسلمانان و ملت عراق کرده بود و در حالی از دنیا رفت که به وحدت ملی تأکید داشت.
گفتنی است آیت الله سید محمدباقر حکیم که پس از سرنگونی دیکتاتوری صدام از ایران به عراق بازگشته بود، در روز اول رجب سال 1424 هجری قمری و پس از اقامه نماز جمعه در حرم مطهر امیرمومنان علی(ع) بر اثر انفجار خودروی بمبگذاری شده به شهادت رسید.
ده ها تن از نمازگزاران نیز بر اثر این حادثه جان خود را از دست داده و به شهادت رسیدند./980/ب503/د