آمادگی شیعیان نیجریه برای استقبال باشکوه از شیخ زکزاکی
به گزارش خبرگزاری رسا، میلیون ها نفر از شیعیان ساکن مناطق گوناگون نیجریه همسو با اعضای ارشد جنبش اسلامی نیجریه در حالی خود را برای استقبال باشکوه از 'شیخ ابراهیم زکزاکی' رهبر شیعیان و همسر وی آماده می کنند که کمتر از دو ماه (45 روز) دیگر شیعیان نیجریه رهبر عالیقدر خود را در آغوش خواهند گرفت.
اعلام حکم آزادی فوری رهبر شیعیان نیجریه از سوی دادگاه ابوجای، طی حکمی قضایی در حالی صورت پذیرفته که در ماه های اخیر شمار زیادی از شیعیان این کشور در اعتراض به ممنوعیت اجتماعی و نیز پیگیری خواسته قانونی خود، مبنی بر آزادی «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر شیعیان نیجریه در مناطق گوناگون به ویژه در شهر کادونا (مرکز ایالت کادونا) و در نزدیکی شهر «زاریا» علیه دولت این کشور تظاهرات مسالمت آمیز برگزار کرده بودند.
کارشناسان سیاسی جهان اسلام بر این باورند که آزادی رهبر شیعیان نیجریه یک پیروزی بزرگ برای جنبش اسلامی نیجریه خواهد بود و فعالیت های شیعیان در این کشور در ماه های آینده جان دوباره خواهد گرفت.
بر اساس احکام صادر شده از سوی دادگاه عالی نیجریه، نیروهای امنیتی نیجریه موظف هستند رهبر شیعیان این کشور را ظرف 45 روز تحویل مقامات پلیس نیجریه دهند.
در مقابل، پلیس نیز موظف است حداکثر پس از 24 ساعت، شیخ زکزاکی و همسر وی را آزاد کند.
این در حالی است که اعتراضات نهادهای حقوق بشری به رفتار غیرانسانی ارتش و نیروهای امنیتی نیجریه با شمار زیادی از شیعیان این کشور و تداوم سیاست های ضد مذهبی دولت نیجریه، شدت یافته است.
به نوشته ایرنا، ارتش نیجریه مدعی شده که تلاش هواداران شیخ زکزاکی برای ترور رییس ستاد ارتش این کشور در منطقه زاریا علت دستگیری این رهبر بزرگ تشیع در نیجریه بوده است.
ارتش نیجریه در تاریخ 14 دسامبر 2015 رهبر شیعیان نیجریه را پس از زد وخورد خونبار با اعضای جنبش وی بازداشت کرد.
دست کم 347 نفر از اعضای جنبش شیخ زکزاکی در درگیری با ارتش نیجریه کشته شدند.
تارنمای خبری 'دیلی تراست' نیز از کادونا گزارش داد: جنبش اسلامی نیجریه با رد ادعای ارتش این کشور مبنی بر تهییج خشونت از سوی این گروه، تاکید کرده که در طول چندین دهه فعالیت اجتماعی و سیاسی جنبش اسلامی شیعیان، این جنبش هیچگاه به دنبال رفتارهای غیرقانونی و خشونت آمیز نبوده است.
از سوی دیگر، افزایش حضور نظامی و امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه شیعیان نیجریه در حالی است که سیر تحولات سیاسی و اجتماعی نیجریه نشان می دهد که واشنگتن، ریاض و تل آویو نگران افزایش نفوذ معنوی شیعیان در قاره آفریقا و تثبیت جایگاه اجتماعی انقلاب اسلامی در میان جوامع آفریقایی هستند و همین امر موجب شده که پشتیبانی خود را از دولت نیجریه علیه شیعیان در مناطق گوناگون این کشور افزایش دهند.
ناظران سیاسی بر این باورند که آزادی رهبر شیعیان نیجریه نشانه شکست سیاست های آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود در نیجریه بوده و در مقابل پیروزی بزرگ میلیون ها شیعه این کشور آفریقایی است./982/ب102/د