۰۹ آبان ۱۳۸۸ - ۱۳:۳۳
کد خبر: ۶۶۸۹۹
جانشین مدیر عامل حوزه علمیه ایمانیه هند در گفت و گو با رسا:

آینده فعالیتهای علمی حوزه های علمیه هند بسیار روشن است

خبرگزاری رسا ـ جانشین مدیر حوزه علمیه ایمانیه هند، با موفق ارزیابی کردن عملکرد حوزه های علمیه این کشور به ویژه حوزه ایمانیه بنارس، آینده فعالیتهای علمی در حوزه های علمیه در این کشور را بسیار روشن ارزیابی کرد.
سيد محمد ظفر الحسيني

حجت الاسلام و المسلمین محمد ظفر الحسینی جانشین مدیر حوزه علمیه ایمانیه هند، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هند، به ارائه گزارشی از فعالیتهای علمی و آموزشی یکی از مهمترین حوزه های علمیه هند در شهر بنارس پرداخت.

وی گفت: حوزه علمیه ایمانیه که معروف به جامعه ایمانیه(بنارس) می باشد، نخستین و قدیمیترین حوزه علمیه ای است که به شکل یک مدرسه دینی، یک و ربع قرن پیش در بلاد هند در شهر بنارس، در سال 1287 ه ق تاسیس گردید. شهر بنارس یکی از مهمترین ومقدس ترین شهر ها و پایگاه بزرگ دینی و علمی و فرهنگی برای هندوها به حساب می آید و به نام شهر معابد و بتکده ها نامیده شده و این شهر در کنار رود گنگ که هندوها از آن تبرک می جویند و به نام مادر آن را می خوانند، واقع شده است و باستانی ترین شهرهای هندوستان می باشد و یکی از بزرگترین مراکز تجاری در شمال شرقی هند در زمان حاضر به شمار می آید، لذا ایجاد یک مرکز دینی در این شهر که پایگاه نشر علوم و فرهنگ اسلامی و نمایانگر مکتب توحیدی می باشد از اهمیت فراوانی برخوردار بود.

ظفر الحسینی افزود: حوزه های علمیه ای که قبلا نیاز درسی طلاب علوم دینیه و احتیاج تبلیغی شیعیان هند را در کشور هندوستان تامین می نمودند، منحصر به مراکز علمیه ای بودند که به تکایا و حسینیه ها و یا علمای برجسته آن زمان اختصاص داشت، اما یک حوزه علمیه ای که متضمن یک ساختمان وی‍ژه ای برای یک مدرسه ، خوابگاه، اتاقهای درس، سالن مباحثه(مدرس)، آشپزخانه، برنامه و کلاس و سیستم مخصوصی درسی و غیره باشد، تا جایی که اطلاع داریم، در آن زمان وجود نداشت، از این نظر حوزه علمیه ایمانیه بر تمامی مدارس و حوزه های علمیه ای که به منظور نشر علوم آل محمد (ص) و زنده نگه داشتن مکتب تشیع در طول یک قرن و ربع در سراسر این کشور تاسیس گردیده سبقت و اولویت دارد.

این شخصیت برجسیته شیعه در هند در ادامه با بیان این که حوزه علمیه ایمانیه از اوایل زمان تاسیس تا به حال خدمات ارزنده ای به دین مبین اسلام ارائه کرده است گفت: حوزه علمیه ایمانیه تا کنون روحانیون برجسته، اساتید، مدرسین شایسته ، وعاظ و مبلغین معروف و اصحاب تصانیف لایقی را به جامعه شیعی و اسلامی هند تقدیم کرده است که در حال حاضر هر یک از آنها در یکی از کشورهای اروپایی و آسیایی مشغول تبیلغ است.

جانشین مدیر حوزه علمیه ایمانیه با اشاره به اینکه این حوزه به دلیل برخی مسائل و مشکلات مدتی تعطیل بود، خاطر نشان کرد: حدود چهارده سال پیش این حوزه پس از پشت سر گذاشتن پاره ای مسائل پیچیده، دوباره زندگی تازه ای را آغاز کرد و در سال 1983 میلادی توسط حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسینی امام جمعه بنارس احیاء گردید و اکنون نیز در سایه سرپرستی ایشان در صدد پیمودن راه های پیشرفت و نایل آمدن به اهداف متعالی خود می باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر و پس از گذشت سالها تلاش بی وقفه علما و طلاب دینی و دلسوزان مسائل فرهنگی در هند، حوزه علمیه ایمانیه بنارس به درجات بالایی از رشد و تعالی رسیده است و در عرصه های مختلف آموزشی و پژوهشی خدمات ارزنده ای را به جامعه علمی هند ارائه می کند.

سید الحسین در مورد برنامه ها و اهداف آینده این حوزه نیز به خبرنگار رسا گفت: ما با استفاده از طلاب با استعداد و فارغ التحصیلان این مدرسه به انتشار مجله علمی جهت استفاده مدارس دینی، تاسیس یک مرکز فرهنگی دینی به نام دار التصنیف و الترجمه، تاسیس یک کتابخانه عمومی، تاسیس تربیت گاه مدرس جهت رفع احتیاجات تدریسی حوزه های علمیه هندوستان، تاسیس مرکز تبلیغاتی جهت تربیت مبلغین شایسته و تامین نیازهای تبلیغی در سراسر کشور هستیم که امیدواریم با کمک مسوولین و دلسوزان امور فرهنگی بتوانیم به اهداف فوق نائل آییم.

وی در پایان با اشاره به وجود علما و اندیشمندان فرهیخته حوزوی در هند، آینده فعالیتهای علمی در حوزه های علمیه این کشور را بسیار روشن و مثبت ارزیابی کرد.
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
سیدمحمد
Iran, Islamic Republic of
۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۴
سلام.استاد عامل جهت آموزش علوم ماورایی میخواهم.متشکرم لطفا فقط===00989155869585 پیامک دهید.
2
0