تاثیر منفی بحران سوریه بر عراق/عربستان سعودی در پس ناامنیهای عراق
به گزارش خبرگزاری رسا، شماری از نمایندگان پارلمان عراق، عربستان سعودی را به قرار داشتن در پس موج جدید انفجارهایی متهم کردند که عراق و شهروندان بیگناه این کشور را هدف قرار داده است.
این نمایندگان پارلمان هدف عربستان سعودی از ایجاد ناامنی در عراق را تاثیرگذاری بر روند سیاسی و اعتماد مردم عراق به دولتمردان این کشور به واسطه حمایت از گروههای تروریستی در داخل این کشور دانستند.
آنها همچنین بر وجود رابطه سازمانی بین سازمان القاعده در سوریه و عراق و تشکیل گروه تروریستی مسلح مشترکی تحت عنوان «سازمان القاعده در عراق و سرزمین شام» زیر نظر و تحت اشراف عربستان سعودی تاکید کردند.
محمد الصیهود: ناامنیها رهاورد فتواهای تکفیری و حمایتهای سعودی است
محمد الصیهود نماینده فراکسیون ائتلاف ملی پارلمان عراق تاکید کرد: آنچه از اقدامات تروریستی در مناطق و شهرهای مختلف عراق به ویژه بغداد شاهد آن هستیم، برخلاف آنچه که در برخی از منابع خبری مغرض از آن یاد شده، به حدی نرسیده که موجب فروپاشی اوضاع امنیتی در عراق شود.
وی افزود: نقضهای امنیتی مکرری که در عراق صورت میگیرد و شاهد روی دادن آن در مناطق مختلف این کشور هستیم، با هدف تضعیف و متزلزل کردن اعتماد مردم به دولت عراق براساس توطئههایی است که دشمنان عراق در چارچوب طرح سلفی وهابی تدارک دیدهاند. طرحی که این بار رهبری آن را پس از شکست طرح ترکیه – قطر و همزمان با وضعیت بحرانی منطقه، عربستان سعودی به دست گرفته است.
الصیهود دلیل ناامنیهای جاری در عراق را با اوضاع سیاسی مشتنج و پر تنش منطقه مرتبط دانست که موجب شده بازتابهای آن را در بحرانهای سیاسی جاری در عراق و به شکلی ویژه در بعد امنیتی ملاحظه کنیم و این زمینه را برای سوء استفاده نیروهای تروریستی و بهرهبرداری آنها از شکافهای پیش آمده فراهم کرده است.
این نماینده پارلمان عراق حوادث جاری در سوریه و مصر را ناشی از اوضاع سیاسی غیر مستقر در این دو کشور دانست که رهاورد آن نیز بدون تردید خشونت و تروریسم است.
وی تاکید کرد: اوضاع ناامنی که هم اکنون در عراق شاهد آن هستیم، رهاورد فتواهای تکفیری و حمایت مستمر عربستان سعودی برای سرنگونی نظام سوریه و تضعیف دولت در عراق و ناکام ساختن و با شکست مواجه کردن طرح سیاسی و روند سیاسی در عراق است.
صیهود درباره عملیات حمله به دو زندان بغداد و فراری دادن عناصر القاعده از آنها گفت: در عراق کانونها و هستههایی وجود دارد که مورد حمایت برخی از جریانها و جناحهای سیاسی است. افزون بر اینکه دلایل قاطعی وجود دارد که نشان میدهد، عناصر تروریستی در این عملیات تروریستی دست داشتند که از تونس به عراق آمده و در عملیات تروریستی مشارکت کردند که دو زندان «التاجی» و «ابو غریب» را هدف قرار داده بود.
وی ادامه داد: تروریستهای تونسی و دیگر کشورهای منطقه چگونه میتوانند، این همه مسیر را طی کنند و برای انجام عملیاتهای تروریستی و قتل و کشتار وارد عراق شوند، مگر نه این است که باید حمایتهای داخلی در عراق وجود داشته باشد و زمینه چنین حضوری برای آنها فراهم و پوشش چنین عملیاتهایی در کشور فراهم شود.
صهیود به همین دلیل از برخی جریانها و جناحهای سیاسی که درپی ایجاد بحرانهای سیاسی مکرر و مستمر در کشور هستند، انتقاد کرد و گفت: از تمام نیروها، جریانها، جناحها و شخصیتهای سیاسی عراق خواسته میشود، وحدت و یکپارچگی دیدگاهی و فکری خود را برای ناکام ساختن این توطئه حفظ کنند.
این نماینده پارلمان عراق همچنین از تمام جریانها و احزاب سیاسی شرکت کننده در ائتلاف ملی عراق نیز درخواست کرد که اتحاد خود را حفظ کنند، چراکه در این توطئه تنها نوری المالکی یا دولت قانون عراق هدف نیست، بلکه تمام عناصر و جناحها و جریانهای سیاسی تشکیل دهنده ائتلاف هدف این توطئه هستند.
محمود عثمان: اوضاع سوریه بر عراق تاثیر منفی گذاشته است
از سویی دیگر محمود عثمان یکی از رهبران ائتلاف کردستان عراق بر این باور است که بازتاب اوضاع جاری در سوریه هم اکنون آشکارا بر عرصه عراق تاثیر گذاشته است.
با این حال عثمان تاکید کرد: در صورت دستیابی به توافق میان نیروهای اتحادیه و نیروهای پیشمرگه در کردستان بدون تردید گام مثبت و مهمی در راه مبارزه با تروریسم برداشته میشود.
وی حزب بعث ممنوع از فعالیت عراق به رهبری عزت الدوری را متهم به دست داشتن و اجرای عملیاتهای تروریستی در عراق کرد.
عثمان، ناامنیهای جاری در عراق و ادامه این اوضاع را نتیجه ناکامی و شکست عملکرد دستگاههای امنیتی و برنامهریزیهای نادرست و تکیه بر برنامهها و طرحهای ناموفق و دقیق نبودن اطلاعات امنیتی و نفوذ در دستگاهها و نهادهای حکومتی توسط عناصر مظنون و مشکوک دانست.
وی افزود: اوضاع سیاسی بحرانی و اختلافات و مشکلات و چالشهای موجود بین جریانها و جناحهای سیاسی عراق و نداشتن هماهنگی و همسویی بین این جریانها و جناحها را از جمله مهمترین عواملی دانست که دارای نقشی اساسی و مهم در ناامنیهای عراق دانست.
این نماینده پارلمان عراق حزب ممنوع از فعالیت بعث عراق به رهبری عزت الدوری و ائتلاف آنها با سازمان تروریستی القاعده را به اجرای حملات خونین تروریستی جاری در مناطق مختلف عراق از جمله بغداد متهم کرد و گفت: اوضاع جاری در سوریه تاثیری منفی بر اوضاع امنیتی عراق گذاشته و دلیل این مدعا بیانیههای صادره از سوی گروه تروریستی موسوم به سازمان القاعده در سرزمین شام و عراق است و در این ارتباط ادله بسیاری وجود دارد که دو سازمان تروریستی القاعده سوریه و عراق دارای ارتباط سازمانی و ارگانیک با یکدیگر هستند.
عثمان دولت عراق و تمام موسسات، نهادها، پارلمان و رئیس جمهوری این کشور را مسؤول حمایت از شهروندان عراقی و تامین امنیت آنها دانست.
وی تاکید کرد که بر این باور است، دستیابی دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان به توافق امنیتی مشترک به سود عراق بوده و موجب میشود، گامهای مثبتی در جهت مبارزه با تروریسم از طریق استفاده از تجارب امنیتی دو طرف برداشته شود./983/ب101/د
منبع: فارس