۰۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱
کد خبر: ۴۵۲۵۴۷
رییس آژانس اقوام روسیه:

وهابيت انديشه بيماري است

رییس آژانس اقوام روسیه از وهابيت به عنوان يك انديشه بيمار ياد كرد و گفت: تمام توان خود را براي مبارزه با افراط‌گرايي به كار مي‌گيريم تا شرايط خوبي براي زندگي مردم منطقه مهيا شود.
وهابیت

به گزارش خبرگزاری رسا، ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي كه به روسيه سفر كرده است، با ايگور بارينف، رييس آژانس اقوام روسيه ديدار و گفت‌وگو كرد.

در اين ديدار، بارينف در سخناني، ضمن خيرمقدم به هيأت ايراني گفت: همكاري و تعامل با جمهوري اسلامي ايران نه تنها از اولويت‌هاي آژانس فدرال اقوام روسيه است، بلكه از اولويت‌هاي تمامي ارگان‌هاي اين كشور، محسوب مي‌شود.

رييس آژانس اقوام روسيه به افزايش سطح همكاري‌هاي دو كشور اشاره كرد و افزود: امروز، زمان مناسبي است كه همكاري‌ها را توسعه دهيم و با استفاده از اين امكانات به گسترش همكاري‌ها اقدام كنيم.

وي ضمن تأكيد بر ضرورت مبارزه با افراط‌گرايي گفت: يكي از موضوعات مهم در توسعه روابط في مابين مي‌تواند موضوع پيشگيري از افراط‌گرايي در جهان، تقريب مذاهب اسلامي و بسط و گسترش همكاري‌هاي فرهنگي باشد.

بارينف در سخنان خود، توجه به زندگي مسالمت‌آميز ميان پيروان اديان ايران و روسيه و اهتمام به هويت شهروندي را حائز اهميت دانست و گفت: عدم توجه به اين مسائل عواقب ناگواري دارد كه از آثار سوء آن مي‌توان به فروپاشي اتحاديه جماهير شوروي، اشاره كرد.

وي ادامه داد: امروزه، موضوع هويت شهروندي در فدراسيون روسيه از اهميت بسياري برخوردار شده و دولت نيز به اين موضوع توجه ويژه‌اي دارد.

رييس آژانس اقوام روسيه در ادامه سخنان خود، يادآور شد: عدم توجه به موضوع هويت شهروندي موجب شده كه در سال‌هاي 1990 ميلادي شاهد بروز مناقشات و ديدگاه‌هاي افراطي در منطقه قفقاز باشيم. در حال حاضر با توجه به اهميت اين موضوع در تلاشيم تا با همكاري و تعامل با ارگان‌ها و سازمان‌هاي ديني و دولتي بتوانيم اقدامات سازنده‌اي را در اين منطقه به انجام رسانيم.

بارينف ضمن تشريح عوامل بروز موضوعات خشونت‌زا در منطقه تصريح كرد: متأسفانه وهابيت، يك مشي فكري بيماري است كه در حال توسعه در منطقه مي‌باشد.

وي ادامه داد: در سال 1990 ميلادي، حدود 5 هزار نفر از شهروندان روسيه به برخي از كشورهاي منطقه خاورميانه كه مروج تفكر افراط‌گرايي هستند براي فراگيري علوم ديني عزيمت كردند و اين موضوع باعث شد كه پس از بازگشت به منطقه قفقاز، اين منطقه دچار ناامني و آشوب گردد كه از آن پس در اين منطقه، شاهد افزايش افراط‌گرايي هستيم.

بارينف ادامه داد: به عنوان مثال در جمهوري چچن علاوه بر انديشه جدايي طلبي، عامل ديني به وضوح نيز مشخص بود و اين به دليل حضور مبلغان وهابي در سال‌هاي 1995 و 1996 ميلادي در اين منطقه است.

به گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رييس آژانس اقوام روسيه ضمن تشريح عمكلرد مبلغان وهابي در منطقه قفقاز گفت: اين مبلغان پس از ورود به منطقه قفقاز، شروع به جذب افراد مختلف از كشورهاي عربي كردند و از آن زمان عامل ديني به عنوان يكي از عوامل افراط‌گرايي در منطقه ظهور كرد كه در مدت چند سال توانست، موقعيت خود را در منطقه تثبيت كند.

وي در سخنان خود، عدم توجه و نظارت به موضوع افراط‌گرايي در منطقه قفقاز را عامل خشونت در اين منطقه و بالاخص جمهوري چچن عنوان كرد و گفت: از سال 1999 ميلادي در تلاش هستيم تا تفكر افراط‌گرايي را در اين منطقه پاك‌سازي كنيم.

رييس آژانس اقوام روسيه افزود: امروزه مبارزه براي به دست آوردن انديشه جوانان از سوي وهابيت ادامه دارد و بايد تمام توان را براي جلوگيري از اين انديشه‌هاي افراطي به كار گرفت؛ لذا بايد تلاش كنيم تا افراط‌گرايي در منطقه ريشه‌كن تا شرايط خوبي براي زندگي مردم منطقه مهياء شود.

بارينف با اشاره به اهميت آگاه‌سازي جوانان و بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي انديشمندان ديني، افزود: نقش مبلغان ديني و امامان مساجد از اهميت بسزايي برخوردار است كه بايد نسبت به جوانان و آموزش و آگاه‌سازي آنان به مسائل ديني و انديشه‌هاي انساني اهتمام بيشتري داشته باشند.

وي در سخنان پاياني خود، ابراز اميدواري كرد تا سطح همكاري‌هاي دو كشور به نقطه مطلوبي دست يابد.

ضرورت آموزش اقوام و پيروان اديان

ابراهيمي‌تركمان، نيز در اين ديدار ضمن تشريح ويژگي‌هاي جامعه روس و فرهنگ مردم اين كشور گفت: روسيه كشوري بسيار بزرگ و داراي اقوام زيادي است كه اين اقوام از خرده فرهنگ‌هاي آن جامعه تبعيت مي‌كنند.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به سفر رييس آژانس اقوام روسيه به تهران و تأكيد وي بر تقريب مذاهب اشاره كرد و افزود: توجه به تقريب مذاهب و گفت‌وگوي ميان اديان امري مهم و ضروري است كه بايستي مورد توجه بيشتري قرار گيرد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر اهميت مبارزه با افراط‌گرايي در جهان و ضرورت آموزش اقوام و پيروان اديان، تأكيد كرد.

وي ضمن اشاره به گسترش تفكر وهابيت در منطقه اظهار كرد: وهابيت يك مكتب جعلي است و ظهور آن به عنوان دولت در هر كجاي جهان، بحران‌هاي وحشتناكي را به وجود مي‌آورد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تشريح انديشه و ديدگاه‌هاي مكتب اهل بيت (ع) گفت: در مكتب اهل بيت (ع) افراط‌گرايي هيچ جايگاهي ندارد.

وي با اشاره به مطالعات صورت گرفته در زمينه وهابيت در جمهوري اسلامي ايران افزود: در ايران تحقيقات فراواني پيرامون موضوع و انديشه وهابيت در انديشكده‌هاي گوناگون صورت گرفته و كتاب‌هاي فراواني در اين زمينه منتشر شده كه در آن، به تمامي شبهاتي كه اين انديشه به اسلام حقيقي وارد كرده، پاسخ داده شده است.

ابراهيمي‌تركمان در ادامه، ترجمه اين كتاب‌ها را به زبان روسي گامي عملي براي آگاه‌سازي مردم منطقه به انديشه افرا‌ط‌گرايانه وهابيت برشمرد و گفت: ترجمه اين كتاب‌ها به زبان روسي مانع گرايش مردم به وهابيت مي‌شود.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بر ضرورت ايجاد انجمن‌هاي دوستي در استان‌ها و ساير جمهوري‌ها تأكيد و نسبت به برگزاري كنفرانس مشترك در خصوص عرفان و تصوف اسلامي در قفقاز شمالي، اعلام آمادگي كرد./982/ب102/د

ارسال نظرات