تروریسم حاصل دخالت های نظامی آمریکا در خاورمیانه است
به گزارش خبرگزاری رسا، چاندرا مظفر رییس جنبش عدالت جهانی مالزی در مقاله ای در روزنامه 'سان دیلی'، تصریح کرد به رغم اینکه سیاست های آمریکا باعث ظهور تروریسم شد، اما در عین حال هیچ یک از حاضران در نشست ریاض جرات نکردند به ترامپ بگویند که آمریکا ناآرامی های زیادی در جوامع دیگر ایجاد کرده است.
این تحلیلگر خود این سروال ها را مطرح کرد که آسیا سفر اخیر 'ترامپ' به غرب آسیا، کوچکترین امیدی را برای صلح در این منطقه پرمنازعه ایجاد کرده است؟ آیا سفر رییس جمهوری آمریکا به عربستان و رژیم صهیونیستی مناقشات و منازعات را تقویت کرده است؟
به اعتقاد وی، در مورد منازعات رژیم صهیونیستی - فلسطین و اعراب، 'ترامپ' یک موضع مغرضانه افراطی اتخاذ کرده و 'حرف های کلیشه ای در مورد زندگی فلسطینی ها و صهیونیست ها در کنار هم می زند. او حمایت از صهیونیستها را در پیش گرفته و به مصائبی که فلسطینی ها دچار آن هستند، بی توجه است'.
'چاندرا مظفر' در ادامه نوشت: به نظر می رسد ترامپ در مورد سرکوب و تحقیر فلسطینی هایی که هر روز باید در نوار باختری از ایستگاه های بازرسی رژیم صهیونیستی عبور کنند و یا در مورد حبس دو میلیون فلسطینی در بزرگ ترین زندان فضای باز جهان که غزه نام دارد، بی توجه است.
به اعتقاد وی، 'از گفته و حرکات 'ترامپ' در سرزمین های اشغالی می توان دریافت که او بر روی راه حلی کار می کند که براساس آن فلسطینی ها در جایی مانند 'بانتوستان' قرار می گیرند و همه بیت المقدس در اختیار صهیونیست ها قرار خواهد گرفت'.
رییس جنبش عدالت جهانی مالزی نوشت: نمایندگان فلسطینی اسرائیل و امریکا در مورد پذیرش این توافق اغوا می شوند که این راه حل در نهایت از سوی شماری دولت های مسلمان و عرب که مشتاق جلب رضایت واشنگتن برای منافع خود هستند، مورد تایید قرار می گیرد.
به اعتقاد 'چاندرا مظفر'، نیاز به گفتن نیست که راه حل 'بانتوستان' باعث خشم بیشتر مسلمانان و اعراب در نقاط مختلف می شود و حملات انتحاری و کشانده شدن جوانان به تروریسم را به دنبال دارد. با در نظر داشتن الگوی فعلی تروریسم، تاثیرات آن در کشورهای غربی به عنوان اهداف ویژه مشاهده می شوند.
وی نوشت: در بررسی سایر منازعات غرب آسیا نیز 'ترامپ' دید روشنی از وضعیت منطقه ندارد. برای او کل منطقه با چالش تروریسم مواجه است، چالشی که باید از طریق خود مسلمانان حل شود، زیرا گفته می شود که ریشه های آن در تفسیر نادرست از آموزه های اسلامی است.
به اعتقاد وی، اگر 'ترامپ' و مشاورانش به وضعیت تروریسم و نحوه گسترش آن فکر کنند، درک خواهند کرد که تروریسم به طور مستقیم با حمله سال 2003 آمریکا به عراق مرتبط است.
در ادامه این مقاله آمده است: تروریسم نتیجه خشونت، سقوط صدام حسین و حوادث سیاسی پس از آن از جمله خلع سلاح ارتش عراق از سوی اشغالگران بود که باعث شد شمار قابل توجهی از نظامیان سابق و دیگر وفاداران صدام حسین به هسته القاعده در عراق محلق شوند و حملات تروریستی علیه دولت عراق انجام دهند.
براساس این مقاله، 'به عبارت دیگر، آمریکا تغییر رژیم را در بغداد مهندسی کرد و برای نخستین بار اجازه شکل گیری تروریسم سازماندهی یافته را در خاک عراق فراهم کرد.'
وی تاکید کرد: توجه به این نکته مهم است که تروریست های القاعده در عراق مورد حمایت مالی گروه هایی از عربستان سعودی، قطر و ترکیه قرار دارند که به دلیل مخالفت با حکومت عراق آنها را آموزش داده و تجهیزات لازم را در اختیار آنها قرار می دادند.
'چاندرا مظفر' نوشت: در حالی که یک شاخه از القاعده عراق به سوریه حرکت کرد، عربستان سعودی آنها را تشویق به مقابله با بشار اسد کرد که سابقه شیعه دارد و یک سکولار است و نخبگان آمریکا این را فرصتی یافتند تا از آن برای سقوط بشار اسد استفاده نمایند.
وی در ادامه مقاله خود آورده است: بشار اسد تنها دشمن رژیم صهیونیستی است و از متحدان نزدیک ایران و حزب الله لبنان به شمار می رود که هر دو عمیقا متعهد به پایداری در مقابله سلطه آمریکا در غرب آسیا هستند.
استاد سابق دانشگاه علوم مالزی نوشت: به همین دلیل است که اطلاعات آمریکا و رژیم صیهونیستی، به همراه خدمات اطلاعاتی انگلستان و فرانسه با دیگر همتایان خود در مناطق مختلف و با نخبگان مذهبی در برخی کشورهای اسلامی همکاری کردند تا دهها هزار نفر از کشورهای مختلف را برای پیوستن به نوعی از 'جهاد' علیه دولت بشار اسد بکار گیرند.
وی افزود: این افراد جذب شده کسانی هستند که بخشی از داعش و دیگر گروه های تروریستی منطقه را تشکیل می دهند و توانسته اند کنترل بخشی از سوریه را در اختیار گیرند. سوریه یک نمونه دیگری است که تغییر رژیم آن در دستور کار قرار گرفته و البته پیدایش تروریسم و کشته شدگان ده ها نفر از مردم را نیز در پی داشته است.
'چاندرا مظفر' به ارائه مثال سومی از ارتباط بین تغییر رژیم و تروریسم پرداخت و نوشت: این مثال در اکتبر سال 2011 رخ داد و آمریکا و متحدانش علیه لیبی صف آرایی کردند و پس از آن لیبی را دچار اغتشاش کردند، که در نتیجه آن حتی امروز نیز دولت کارآمدی در این کشور وجود ندارد و به دلیل این بهم ریختگی، تروریسم در این کشور مجال گسترش یافت.
وی با اشاره به اینکه تغییر رژیم در عراق، سوریه و لیبی علاوه بر مجال شکل گیری تروریسم، پدیده مهاجرت را نیز شکل داده است، نوشت که مهاجرت و تروریسم را نمی توان جدای از تغییر رژیم دانست، مساله ای که در صفحه رادار 'ترامپ' قابل مشاهده نیست.
'چاندرا مظفر' یادآور شد: هیچ یک از رهبران عرب حاضر در ریاض برای گوش دادن به 'ترامپ' جرات نکردن که به او بگویند که آمریکا تغییر رژیم را پیگیری کرده و تمایل آن برای سلطه، ناآرامی های زیادی در جوامع دیگر ایجاد کرده است.
وی معتقد است در صورتی که آمریکا خواهان پایان دادن به تروریسم است، باید کنترل و سلطه ملت های دیگر را از طریق تغییر رژیم، حمله و اشغالگری متوقف کند.
رییس جنبش عدالت جهانی مالزی نوشت: اما تنها آمریکا نیست که در جستجوی سلطه از طریق تغییر رژیم است. رژیم صهیونیستی نیز یک حامی خشن تغییر رژیم است که اشتیاق وافر این رژیم به سقوط صدام حسین آن را نشان می دهد. در واقع، بیش از آنکه آمریکا خواهان تغییر رژیم باشد، در آن زمان 'آریل شارون' نخت وزیر وقت رژیم صهیونیستی بر سرنگونی صدام تاکید کرد. مشابه همان اقدامی که اکنون نخست وزیر فعلی رژیم صهیونیستی خواستار از بین رفتن بشار اسد است.
وی در پایان در خصوص تغییر رژیم ها، نوشت که اهداف و چشم اندازهای مشترکی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد و 'ترامپ' در سفر خود به غرب آسیا این دیدگاه را تقویت کرد./۸۴۷/ب102/ف
منبع: ایرنا