۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۳
کد خبر: ۵۰۹۱۳۹
ایندیپندنت گزارش داد:

غیرمسلمانان عامل بسیاری از اقدامات تروریستی در آمریکا هستند

اظهارات و سخنان تحریک‌آمیز رییس‌جمهور آمریکا در ماه‌های اخیر درباره آنچه که وی «تروریسم اسلامی» می‌خواند به شدت به اسلام‌هراسی و اقدامات اسلام‌ستیزانه در این کشور دامن زده است.
ترامپ

به گزارش خبرگزرای رسا، اظهارات و سخنان تحریک‌آمیز رییس‌جمهور آمریکا در ماه‌های اخیر درباره آنچه که وی «تروریسم اسلامی» می‌خواند به شدت به اسلام‌هراسی و اقدامات اسلام‌ستیزانه در این کشور دامن زده است.

این در حالی است که بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شده، بسیاری از گروه‌ها و افرادی که تاکنون در آمریکا اقدامات تروریستی انجام داده‌اند، مسلمان نبوده‌، بلکه جزو گروه‌های راستگرای افراطی بوده‌اند.

روزنامه بریتانیایی «ایندیپندنت» در گزارشی در این باره نوشت: صندوق سرمایه‌گذاری تحقیقاتی که یک مؤسسه غیرانتفاعی است، با همکاری مرکز تحقیقات ریپورتینگ اخیراً بررسی‌هایی را بر روی ۲۰۱ حمله تروریستی رخ‌داده در آمریکا طی سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ انجام داده‌ و به این نتیجه رسیده‌ است که مسؤول حدود دو سوم این عملیات‌های تروریستی در خاک ایالات متحده، گروه‌های افراط‌گرای آمریکایی بوده‌اند، اما بسیاری از این حملات به مسلمانان نسبت داده شده‌اند.

نتایج این پژوهش نشان می دهد که تنها ۶۳ مورد از این حملات براساس انگیزه‌های افراطی ترویج‌شده از سوی گروه‌هایی مانند داعش بوده است، از جمله تیراندازی در شهر سن‌برناردینوی کالیفرنیا و حمله تروریستی در جریان رقابت‌های دوی ماراتن بوستون.

۱۱۵ حمله متوجه راستگراهای افراطی

اما مسؤولیت ۱۱۵ حمله تروریستی در همین دوران متوجه راستگراهای افراطی است که بسیاری از آنان سفیدپوست‌های دارای افکار سوپریمسیستی(برترپنداری) هستند. حملاتی مانند کشتن سه نفر از سوی رابرت دیر در کلینیک سلامت زنان باردار در دسامبر سال ۲۰۱۵ از جمله این موارد است.

از سوی دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد که اقدام پلیس در برابر این حملات تروریستی نیز یکسان نبوده است، به طوری که ۷۶ درصد از حملات تروریست‌های به اصطلاح اسلام‌گرا با واکنش شدید پلیس مواجه شد، در حالی که حملات راستگرایان افراطی تنها در ۳۵ درصد اقدام قاطع پلیس را به همراه داشت.

سرعت عملیات پلیسی برای بازداشت عوامل این تروریست‌ها نیز متفاوت بوده است، به طوری که تقریبا در نیمی از موارد حملات تروریستی از سوی اسلام‌گرایان افراطی پلیس عملیات فوری انجام داده است، اما در مورد حملات راستگرایان افراطی، ‌این میزان یک چهارم بوده است.

غیرمسلمانان؛ عامل اغلب اقدامات تروریستی در آمریکا/ ترامپ؛ بازیگردان اسلام‌هراسی

مقایسه تعداد کشته‌های حملات دو گروه نیز آمار جالبی را نشان می‌دهد. به طوری که حملات اسلام‌گرایان افراطی ۹۰ کشته به جا گذاشته و حملات راست‌گراها ۷۹ کشته.

آمارهای افشاکننده دروغ‌های ترامپ

این آمار اظهارات اسلام‌هراسانه ترامپ را به طور کامل رد می‌کند و می‌توان با اطمینان گفت گزارش‌هایی که ترامپ به آنان استناد کرده، دروغ، غیرمنطقی و نادرست بوده است.

در واقع منزوی‌کردن و ایجاد ممنوعیت برای مسلمانان یکی از اصلی‌ترین موضوعات تبلیغاتی ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی و همچنین برخی از نزدیک‌ترین مشاوران وی مانند استیو بانون و مایک فلین بوده است. فلین در اظهاراتی گفته بود هراس از مسلمانان یک امر منطقی است.

امضای قانون مربوط به ایجاد محدودیت برای ورود اتباع شش کشور مسلمان به آمریکا نیز از جمله اقدامات مرتبط با این ادعاها از سوی دولت ترامپ بوده که با اعتراضات مردم از سوی دادگاه‌های آمریکایی تعلیق شد اما اخیراً دادگاه عالی آمریکا با اجرای بخش‌هایی از آن موافقت کرد.

اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تنها یک درصد از تروریست‌های حمله‌کننده به آمریکا از کشورهایی بوده‌اند که سفر اتباع آن‌ها به ایالات متحده با محدودیت مواجه شده، در حالی که ۸۷ درصد از مرتکبین اقدامات تروریستی متولد آمریکا بوده‌اند. «شیرین سینار»، استاد حقوق دانشگاه استنفورد معتقد است که این اقدامات دولت ترامپ می‌تواند به تشدید اقدامات خشونت‌آمیز برترپنداران سفید علیه مسلمانان، مهاجران و یا افراد رنگین‌پوست منجر شود

دامن‌زدن ترامپ به اسلام‌هراسی؛ انگیزه حملات بیشتر به مساجد

اسلام‌هراسی‌ای که ترامپ و دولتش به آن دامن می‌زنند همچنین می‌تواند به این افراد برای حمله به مساجد و عبادتگاه‌های مسلمانان، مانند حملات رخ‌داده در پورتلند، اورگان و کانزاس، انگیزه بیشتری بدهد.

ترامپ در عین حال نهاد‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل و ناتو را نیز به دلیل انجام‌ندادن اقدامات کافی برای مبارزه با اسلام‌گرایان مورد انتقاد قرار داده است.

جالب اینجاست که او در سفر اخیر خود به عربستان از لزوم تشکیل مرکزی برای مبارزه با تأمین منابع مالی تروریسم در خاورمیانه سخن گفته است، عربستانی که ۱۵ نفر از ۱۹ عامل حملات ۱۱ سپتامبر در نیویورک شهروندان آن بوده‌اند.

نکته مهم دیگر که در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد این است که سیستم قضایی آمریکا در زمینه برخورد با دو گروه عامل این حملات رفتارهای متفاوتی از خود نشان داده است. به طوری که با اسلام‌گرایان بسیار شدیدتر از راست‌گرایان برخورد شده است و اسلام‌گرایان افراطی به زندان‌های طولانی‌مدت و یا اعدام محکوم شده‌اند، در حالی که راست‌گرایان حمله‌کننده به مسلمانان تنها به زندان کوتاه‌مدت محکوم شده‌اند و هیچ موردی از محکومیت به اعدام و یا حبس ابد در میان این مجرمان مشاهده نمی‌شود.

اما خانم سینار می‌گوید بعید است نتایج این گونه تحقیقات که نشان می‌دهد خود آمریکایی‌ها در اغلب موارد عامل حملات تروریستی در خاک این کشور بوده‌‌اند، تغییری در رویکرد ضداسلامی دولت ترامپ ایجاد کند./۸۴۷/ب۱۰۱/ف

منبع: ایکنا

ارسال نظرات