تبیین اندیشه امام حسن در همایش «حله» عراق
به گزارش خبرگزاری رسا، چهارمین همایش علمی بینالمللی اندیشه امام حسن مجتبی(ع) با شعار «سیره امام حسن(ع)؛ فیوضات انسانی در الگوهای قرآنی»، در شهر «حله» مرکز استان «بابل» عراق آغاز شد. این همایش به همت شورای عالی طرح «حله؛ شهر امام حسن مجتبی(ع)» و با نظارت آستانهای حسینی و عباسی از روز گذشته در سالن «سید محمدباقر صدر(ره)» دانشگاه بابل آغاز شده است.
دانشکده علوم انسانی دانشگاه کابل، دانشکده علوم تربیتی دانشگاه قادسیه عراق، مرکز بینالمللی تحقیقات و پژوهشهای «العمید» آستان مقدس حضرت عباس(ع) و مؤسسه فرهنگ و ارشاد «المرتضی» نیز در برگزاری این همایش همکاری دارند.
در مراسم افتتاحیه این همایش، شحصیتهای دانشگاهی، متخصصان و نمایندگانی از آستانهای مقدس حسینی و عباسی و مراکز دینی و همچنین دانشجویان دانشکدههای مختلف دانشگاه بابل حضور داشتند.
در این مراسم پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم، «حسن علی حلی»، رییس شورای عالی طرح «حله؛ شهر امام حسن مجتبی(ع)» تصریح کرد: این همایش برای چهارمین سال متوالی و با مشارکت گسترده پژوهشگران داخل و خارج عراق آغاز شده است.
وی تصریح کرد: ما به عنوان کمیته برگزاری این رویداد علمی مفتخریم اعلام کنیم که در طول چهار سال توانستهایم در ایجاد کتابخانهای علمی و تخصصی در ارتباط با اندیشه اهل بیت (ع) با بیش از 150 پژوهش در ارتباط با جنبههای مختلف شخصیت و اندیشه کریم اهل بیت(ع) ـ امام حسن مجتبی(ع) ـ سهیم باشیم.
وی با بیان این که دشمنان خاندان پیامبر(ص) در طول قرنها تلاش کردهاند با تحریف حقایق، شخصیت امام حسن(ع) را خدشهدار کنند، گفت: حضور و مشارکت شما امروز در این همایش به منزله تکریم پیامبر(ص) و اهل بیت ایشان است.
در ادامه این همایش، بیانیه دو آستان مقدس حسینی و عباسی توسط سیدعدنان موسوی، جانشین تولیت آستان مقدس عباسی قرائت شد که در این بیانیه بر الهام گرفتن از اندیشه امام حسن محتبی(ع)، بهعنوان خاستگاه بسیاری از علوم قرآنی و فقهی تاکید شد.
در این بیانیه آمده؛ حضور امروز ما در این مراسم بهرهگرفتن و نوشیدن جرعهای از سرچشمهای است که با همه تلاش دشمنانش برای مخفی کردن و خشک کردن آن، همچنان میجوشد.
در ادامه آمده است: این همایش و دیگر فعالیتها تنها بخشی از مسئولیتهای آستانهای مقدس و جامعه عراق برای رهنمون ساختن جوانان بهویژه جامعه دانشگاهی به سمت آشنایی با شخصیت عظیم امام حسن مجتبی(ع) و تمسک به اخلاق و کردار ایشان و تلاش برای بیان سیره واقعی این امام همام است.
در پایان مراسم افتتاحیه، جلسات علمی همایش در محورهای همچون مطالعات قرآنی و اعتقادی، پژوهشهای زبانی و ادبی، پژوهشهای تاریخی و جغرافیایی، مطالعات تربیتی و روانشناسی، و تحقیقاتی در زمینه اندیشه امام حسن(ع) به زبان انگلیسی آغاز شد./۹۹۴/ب۱۰۲/ف
منبع: ایکنا