۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۴
کد خبر: ۵۶۳۵۵۰

سه خبراز نمایشگاه کتاب تهران

رونمایی از ترجمه آثار مصطفی مستور، عرضه ۳۳ هزار عنوان کتاب در بخش کودک و نوجوان و برگزاری آئین رونمایی از کتاب «انوارالعلم» اثر آیت‌الله خامنه‌ای از مهم ترین اخبر نمایشگاه کتاب تهران است.
نما

به گزاش خبرنگار خبرگزاری رسا رونمایی از ترجمه آثار مصطفی مستور ، عرضه 33 هزار عنوان کتاب در بخش کودک و نوجوان و آئین رونمایی از کتاب «انوارالعلم» اثر آیت‌الله خامنه‌ای از مهم ترین اخبر نمایشگاه کتاب تهران است.

رونمایی از ترجمه آثار مصطفی مستور

رونمایی از ترجمه آثار مصطفی مستور در بنگلادش، ترکیه و جمهوری آذربایجان از جمله برنامه‌های سالن بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران است که در ساعت 15 روز یکشنبه(16 اردیبهشت) در سرای ملل برگزار می‌شود.

این مراسم رونمایی با حضور مصطفی مستور، نورمان شاهمردان اف، مدیر انتشارات امضاهای درخشان (ناشر آثار ایرانی از قبیل روی ماه خداوند را ببوس در کشور آذربایجان)، دکتر عبدالصبورخان، نویسنده و رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داگا و تورگای شفق، مترجم و ویراستار برپا خواهد شد.

«رونمایی  از آخرین تألیفات فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دایره المعارف اسلامی، شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و بنیاد سعدی) نخستین برنامه سرای ملل سالن بین‌الملل نمایشگاه کتاب در روز یکشنبه است که ساعت 10 برگزار می‌شود و مدعوینی از جمله دکتر غلامعلی حداد عادل، دکتر صادقی و دکتر صحرایی دارد.

از آنجا که یکشنبه روز کشور بنگلادش نام گرفته است، نشست دوم سالن بین‌الملل به موضوع «روابط فرهنگی ایران و بنگلادش و رونمایی کتاب شور قند پارسی» اختصاص دارد که در ساعت 15 برگزار می‌شود. مقایسه تطبیقی ادبیات معاصر ایران و بنگلادش و نقش استادان زن بنگالی در گسترش زبان و ادبیات فارسی در این کشور، نیز از دیگر موضوعاتی است که در این نشست مورد واکاوی قرار می‌گیرد. دکتر غلامعلی حداد عادل، سفیر کشور بنگلادش در ایران، کنسول فرهنگی و ویزای کشو بنگلادش در ایران، کنسول اقتصادی سفارت بنگلادش در ایران، دکتر شولی محبوب استاد انسان‌شناسی از بنگلادش، دکتر تهمینه بیگم، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه راجشاهی، دکتر الهام حدادی و دکتر محمد ممیت الرشید از سخنرانان این نشست هستند.

«زیبایی شناسی،  هرمنوتیک و هستی شناسی اجتماعی» عنوان آخرین نشست سالن بین‌الملل در پنجمین روز نمایشگاه کتاب است که با حضور مائوریتزیو فررراریس، استاد فلسفه دانشگاه تورین ایتالیا و دکتر اعوانی از اعضای موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه برگزار خواهد شد.

عرضه 33 هزار عنوان کتاب در بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب

مدیر انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان با اشاره به حضور 350 ناشر در بخش کودک و نوجوان گفت: ناشران این بخش در 270 غرفه، بیش از 33 هزار عنوان کتاب را در فضایی به وسعت پنج هزار مترمربع به مخاطبان عرضه می‌کنند.

نادر قدیانی؛ مدیر انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان عنوان کرد: 350 ناشر برای حضور در نمایشگاه ثبت‌نام کردند که از میان آن‌ها 43 ناشر به صورت دسته‌جمعی غرفه دارند و بقیه آن‌ها یعنی 309 ناشر در غرفه‌های مستقل کتاب‌های خود را ارائه می‌کنند.
 
وی افزود: متراژ درخواستی ناشران کودک، 11 هزار متر مربع بود اما به دلیل محدودیت فضا مجبور به برگزاری این بخش در فضایی به وسعت پنج هزار مترمربع شدیم که امیدواریم در دوره‌های آتی این مشکل حل شود.
 
قدیانی با اشاره به عرضه 35 هزارو 291 جلد کتاب در بخش کودک و نوجوان، گفت: بخش کودک و نوجوان در نمایشگاه‌های بیستم و بیست و یکم در رواق شرقی قرار داشت و این رواق برای مردم شناخته شده بود، با توجه به اینکه امکانات مسقف وجود نداشت، به ناچار پذیرفتیم که در رواق شرقی حضور داشته باشیم و بخش دیگر ناشران ما در بالکن رواق شرقی جانمایی شوند.
 
وی ادامه داد: همچنین قرار بود بخش دیگری از ناشران کودک که نتوانسته بودند در رواق شرقی جانمایی شوند، در دو چادر در صحن مصلا قرار گیرند اما در روزهای نزدیکی به روزهای نمایشگاه، به یک چادر تقلیل پیدا کرد که این موضوع موجب کاهش دو هزار مترمربع از فضای کلی سالن‌های بخش کودک شد و غرفه‌ها فشرده شدند.
 
قدیانی با اشاره به برخی پیچ و خم‌های ساخت و ساز در رواق شرقی مصلا نیز گفت: این موضوع موجب مسدود شدن برخی راه‌ها شده است و مردم کمتر به سمت رواق‌های شرقی هدایت می‌شوند و باعث شده است که برخی بخش‌ها با اقبال خوبی روبرو شوند و از بخش‌های دیگر استقبال زیادی نشود.
 
وی تاکید کرد: به  عنوان مثال قسمت شمالی رواق شرقی چندان مراجعه‌کننده ندارد اما بالکن و قسمت جنوبی این رواق مراجعه‌کنندگان زیادی حضور دارند و فکر می‌کنم در روزهای آینده دسترسی‌ها و نقشه‌کشی‌ها به بخش‌های مختلف نمایشگاه اصلاح شود.
 
مدیر انتشارات قدیانی با بیان اینکه بعد از دو سال امسال بار دیگر در مصلا حضور داریم، گفت: این موضوع علاوه بر افزوده شدن برخی بخش‌ها به نمایشگاه موجب برخی ناهماهنگی‌ها در بخش‌ها شده است و در مجموع نمایشگاه سی و یکم نسبت به شهر آفتاب موفق‌تر است.
 
وی با بیان اینکه در موقعیت و فضای موجود، مصلا بهترین انتخاب است، یادآور شد: معتقدم اگر فاز 2 شهر آفتاب تکمیل شود و 12 سالن باقی‌مانده ساخته شود، همچنین تکمیل خط مترو 3 و هتل شهر آفتاب به اتمام برسد، شهرآفتاب گزینه خوبی است و اگر در سال آینده هم هنوز این بخش‌ها تکمیل نشده باشد، مصلا گزینه مناسب به شمار می‌آید.

 آئین رونمایی از کتاب «انوارالعلم»

محسن پاک‌آیین، معاون امور بین‌الملل موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی،‌ در آئین رونمایی از کتاب «انوارالعلم» اثر آیت‌الله خامنه‌ای، بیان کرد: نگاه رهبر انقلاب برگرفته از شعار کلیدی نظام، «ما می‌توانیم» است. اگر پیشرفت در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی هسته‌ای، فناوری موشکی، علم نانو و فضای مجازی را در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که نگاه بلند ایشان به بحث تولید علم باعث رشد و زایش علم در کشور شده است.

آئین رونمایی از کتاب «انوارالعلم» اثر مقام معظم رهبری امروز شنبه (15 اردیبهشت‌ماه) باحضور رسول اسماعیل‌زاده، رئیس مرکز ترجمه و نشر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محسن پاک‌آیین، معاون امور بین‌الملل موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و آشوری، معاون سابق پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در غرفه این سازمان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.
 
اسماعیل‌زاده در این نشست گفت: این اثر با مشارکت ناشر تونسی منتشر و امروز رونمایی می‌شود. کتاب «انوارالعلم» پیش از این از سوی موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای به زبان فارسی و با عنوان «روشنایی علم» در کشور منتشر شده بود که در راستای اهداف سازمان و با همکاری دیگر نهادها ترجمه آن به زبان‌های دیگر در دستور کار قرار دارد. آثار دیگری نیز از مقام معظم رهبری در قالب طرح «تاپ» به چاپ رسیده که در روزهای آینده رونمایی خواهند شد.
 
وی ادامه داد: طرح «تاپ» فقط منحصر به ادبیات داستانی، شعر، ادبیات کلاسیک و منظوم نیست، بلکه علاوه بر کتاب‌های علوم انسانی کتاب‌هایی در زمینه معارف اسلامی نیز در قالب این طرح منتشر می‌شوند و در قالب آن ناشر خارجی در چاپ کتاب مشارکت می‌کنند. با آسیب‌شناسی صورت‌گرفته لازم دانستیم برای توضیح کتاب در بازار جهانی ناشر خاجری را در ترجمه و نشر آثار مشارکت دهیم تا کتاب‌های حوزه معارف اسلامی به بازارهای جهانی راه یابد. یکی از کتاب‌های این حوزه کتاب «انوارالعلم» اثر مقام معظم رهبری است.
 
پاک‌آیین نیز در ادامه این آیین اظهار کرد: مسئله تولید علم یکی از منابع قدرت کشورها و یکی از شاخصه‌های توسعه‌یافتگی در بعد جهانی و از نگاه سازمان‌های بین‌المللی و میزانی برای رشد علمی یک کشور است. قبل از انقلاب چندان در این حوزه‌ها فعال نبودیم ولی پس از پیروزی انقلاب در مقاطع مختلف حضرت امام و مقام معظم رهبری بر ضرورت تولید علم در داخل کشور تاکید داشته‌اند. مجموعه بیاناتی را که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مقاطع مختلف در این زمینه ایراد فرموده‌اند در کتاب «روشنایی علم» از سوی موسسه پژوهشی ـ فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شد که امروز ترجمه عربی آن با عنوان «انوارالعلم» رونمایی می‌شود.
 
وی افزود: نگاه رهبر انقلاب برگرفته از شعار کلیدی نظام «ما می‌توانیم» است. اگر پیشرفت در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی هسته‌ای، فناوری موشکی، علم نانو و فضای مجازی را در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که نگاه بلند ایشان به بحث تولید علم باعث رشد و زایش علم در کشور شده است. در یکی دو سال اخیر توجه نخبگان اسلامی و اروپایی به دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب افزایش پیدا کرده لذا موسسه انقلاب اسلامی به ترجمه کتاب‌های ایشان نیز در تعامل و همکاری با دیگر نهادها همت گمارده است.
 
معاون امور بین‌الملل موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: کتاب در کشور تونس منتشر شده و در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تونس نیز عرضه شد. دو موضوع مهم در زمینه ترجمه آثار مهم اندیشه‌ای بزرگان انقلاب وجود دارد. یک موضوع بحث گفتمان‌سازی است. نظرات رهبری در موارد مختلف از جمله علم و دانش در داخل کشور در چارچوب هم‌اندیشی‌های تخصصی مطرح و در ادامه به همایش‌های ملی و بین‌المللی تبدیل می‌شود. تا این گفتمان‌ها در خارج از کشور رواج پیدا کرده و تبدیل به گفتمان رایج شود. امروزه نظرات رهبری در زمینه‌های مختلف در قالب دکترین در سطح جهان مطرح است.
 
آشوری، معاون سابق پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیگر سخنران این نشست نیز گفت: در راستای انتقال افکار بلند به بیرون مرزها به ویژه اگر این افکار دیدگاه‌های خاص و منحصربه‌فرد مقام معظم رهبری باشد باید بتوانیم آن‌ها را درست به جامعه مخاطب انتقال دهیم. امروزه جوامع مختلف تشنه فرهنگ اسلامی در حوزه‌های مختلف هستند و همه چشم به ما امید دارند که چگونه می‌توانیم این افکار را منتقل کنیم و این وظیفه اصلی یکایک ما به‌ویژه رایزنی‌های فرهنگی، سازمان‌ها و نهادهای مختلف و رسانه‌هاست.
 
وی افزود: نباید از ترجمه و نشر بیانات رهبری در زمینه‌های مختلف برای انتقال به دیگر کشورها غافل شویم. تاکنون شمارگان بالایی از این ترجمه‌ها در قالب طرح «تاپ» منتشر شده و توانسته حرکت نوینی را آغاز کند و دیری نمی‌پاید که کتاب‌های مختلف ادبیات و معارف اسلامی ایران بتواند در جوامع مختلف جایگاه ویژه داشته باشد. امروز ناشران بسیاری تمایل به همکاری در اجرای این طرح دارند.
 

سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 12 تا 22 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپاست./
۹۲۵/ پ ۲۰۴/ش

 

ارسال نظرات