«شانه به شانه» از نگاه نمایندگان ادیان در آلمان
به گزارش خبرگزاری رسا، نمایندگان ادیان مختلف در آلمان با اجرای پروژه «شانه به شانه» قصد دارند از قربانیان خشونت در این کشور حمایت کنند. ایده شکلگیری این پروژه پس از حمله امسال به مسجدی در «دارمشتات» شکل گرفت.
دانیل نویمان، مدیر بخش ایالتی جامع یهودیان در هسن درباره شکلگیری پروژه «شانه به شانه» گفت:«اتفاقات هفتههای گذشته در آلمان نشان داده است که این همبستگی تا چه اندازه مهم است. هر چند که پس از حوادث کمنیتس(رویارویی راستگرایان افراطی و پناهجویان در شهر کمنیتس که طی آن جوانی ۳۵ ساله کشته شد)، بحثهای زیادی صورت گرفت، اما دیدگاه قربانیان این حادثه نادیده گرفته شد.»
بنا به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در آلمان یورگن میکش، ریییس بنیاد مبارزه با نژادپرستی و از مجریان پروژه «شانه به شانه» نیز در این باره گفت:« در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۵۰۰ جرم به اتهام یهودیستیزی، حدود هزار جرم علیه مسلمان و نیز بیش از ۲۲۰۰ حمله به پناهندگان در آلمان ثبت شده است. اعلام همبستگی از سوی جامعه مدنی برای قربانیان این حوادث بسیار مهم است. با این حال، جامعه مدنی در آلمان پس از ۴۰ حمله به مساجد آلمان در فاصله ماههای ژانویه تا مارس سال جاری، تنها در سه مورد با قربانیان اعلام همبستگی کرده است.»
عبدالصمد الیزیدی، دبیر کمیته مرکزی شورای مرکزی مسلمانان آلمان نیز در این باره تأکید کرد:« پروژه مبتکرانه «شانه به شانه» میخواهد قربانیان احساس همبستگی با جامعه داشته باشند و در عین حال مجرمان را به حاشیه براند».
به گفته میکش، افراد فعال در حال حاضر در سراسر آلمان وجود دارند که پس از حوادث مختلف، به قربانیان رسیدگی میکنند. ایده پروژه «شانه به شانه» در ابتدای آوریل ۲۰۱۸ شکل گرفت. در آن زمان پنجرههای مسجدی در دارمشتات را شکستند و روی دیوارهای بیرونی مسجد شعارهای نژادپرستانه نوشتند. امام جماعت و خانوادهاش نمیتوانستند از مسجد خارج شوند، جامعه مدنی در آن زمان هیچ اقدامی انجام نداد، تا اینکه براساس ابتکار بنیاد مبارزه با نژادپرستی، دیداری با مسؤولان مسجد برگزار شد.
رییس شورای مرکزی مسلمانان، رییس شورای مرکزی یهودیان، رییس اداره حفاظت از قانون اساسی در تورینگن و رییس سازمان حامی پناهندگان پرو اسیل، اعضای شورای مشورتی پروژه شانه به شانه را تشکیل میدهند. این پروژه زیر نظر بنیاد «مبارزه با نژادپرستی» فعالیت میکند./۸۴۷/ب۱۰۳/ع