سبک زندگی اسلامی در آلمان به یک الگو تبدیل شده است
مهدی ایمانی پور، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برلین، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: برنامه های مربوط به شیعیان و به ویژه ماه محرم در آلمان از رونق خوبی برخوردار است و مجالس زیادی در این کشور برگزار می شود.
وی ابراز داشت: مجالس عزاداری خوبی در شهرهای بزرگ آلمان مانند نورنبرگ، هامبورگ، کلن و برلین برگزار می شود و تنها در شهری مانند برلین که پایتخت آلمان است ده الی پانزده مجلس عزاداری از سوی شیعیان ایرانی، ترک و عرب برگزار می شود.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود: علاوه بر شهرهای بزرگ که مراسم های مختلفی در آنها برگزار می شود در شهرهای کوچک آلمان نیز شیعیان با برپا کردن تکیه و برگزاری مراسم های نوحه خوانی ارادت خود را به اهل بیت پیامبر (ص) نشان می دهند.
وی ادامه داد: یکی از مراسم های مهمی که در کشور آلمان به مناسبت شهادت امام حسین (ع) برگزار شده و طی سالهای اخیر به یک سنت مذهبی در میان شیعیان آلمان تبدیل شده است برگزاری کنفرانس عاشوراست که به وسیله اتحادیه علمای ترک در اروپا برگزار می شود. در این مراسم که سال گذشته در شهرهای دورتمند و بوخوم برگزار و امسال قرار است در لورکوزن برگزار شود هر ساله در حدود 5000 نفر از شیعیان ترک گرد هم آمده و برای سالار شهیدان عزاداری می کنند.
ایمانی پور افزود: در روز اربعین در شهر گلزن کرشن یک کنفرانس دیگر برگزار می شود و شیعیان زیادی در آن کنفرانس نیز حضور می یابند.
وی با اشاره به سابقه حضور اسلام در آلمان گفت: بر اساس اسناد تاریخی اسلام از اواخر قرن 17 و 18 میلادی وارد آلمان شد ولی حضور گسترده مسلمانان در این کشور به سالهای بعد از جنگ جهانی دوم و ورود مهاجران ترک برای بازسازی کشور جنگ زده آلمان برمی گردد. از این سالها به بعد شاهد رشد حضور مسلمانان غیر ترک نظیر اعراب و ایرانیان نیز در این کشور بوده ایم و خود آلمانیها نیز به اسلام گرایش پیدا کردند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در برلین افزود: مسلمانان پنج و نیم درصد از جمعیت حدودا هشتاد میلیونی آلمان را تشکیل می دهند و حدود پنج میلیون مسلمان در این کشور زندگی می کنند. مسلمانان دومین جمعیت دینی در آلمان هستند و از این رو مورد توجه بسیار سیاستمداران این کشور واقع شده اند، چرا که آرای مسلمانان در انتخابات بسیار تاثیرگذار است.
مهدی ایمانی پور در ادامه گفت: تا پیش از حادثه یازده سپتامبر طبق آماری که خود آلمانی ها اعلام می کردند هر سال 250 نفر از مردم این کشور مسلمان می شدند اما پس از این حادثه در سال 2005 اعلام شد سالانه 1150 آلمانی به دین اسلام گرایش پیدا می کنند و این آمار از سال 2006 میلادی به سالی 5000 نفر افزایش یافت.
وی افزود: با شدت گرفتن اسلام ستیزی در غرب توجه بسیاری از مردم اروپا و از جمله آلمان به مطالعه قرآن جلب شده است، چرا که می خواهند بدانند اسلام چیست و چه می گوید، و همین مساله باعث گسترش اسلام گرایی در میان مردم آلمان شده است.
رایزن فرهنگی کشورمان در برلین در ادامه گفت: علت دیگر گرایش مردم آلمان به اسلام را می توان در دو بحرانی دانست که کلیسای مسیحیت با آن دست و پنجه نرم می کند؛ یکی فساد اخلاقی حاکم بر این کلیساها است که خبرهای مربوط به آن در رسانه های مختلف پوشش داده شده است و دیگری عدم عقلانیتی است که جوانان آلمانی احساس می کنند در دینی که کلیسا به آنان معرفی می کند وجود دارد.
وی افزود: سیاستمداران آلمانی در برخورد با اسلام دچار تناقض هستند و عمل و گفتار آنان یکی نیست. در آلمان یافتن شغل برای یک زن محجبه سخت است و راست های افراطی نیز به مساجد و حتی اتباع مسلمان حمله می کنند. مرکل صدراعظم آلمان نیز در واکنش به همین حملات راست گرایان و البته برای جلب آرای مسلمانان گفته بود اسلام بخشی از آلمان است.
ایمانی پور گفت: با این حال در کل وضعیت مسلمانان در آلمان مناسب است. در این کشور حدود 2500 نمازخانه و 77 مسجد وجود دارد و فعالیت های اسلامی هر روز رونق بیشتری می گیرد.
وی با مقایسه سبک زندگی غربی و اسلامی و مزایای پایبندی به تعهدات دینی و مذهبی گفت: هم اکنون در کشورهای غربی و آلمان شاهد افول ارزش های خانوادگی و اخلاقی هستیم. پدیده خانواده ستیزی و تعریف های جدیدی که از مفهوم خانواده در این کشور ارائه می شوند تهدیدات جدی برای کسانی محسوب می شوند که به دنبال زندگی مناسب هستند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در برلین افزود: بسیاری از آلمانی ها در سالهای اخیر به سبک زندگی اسلامی گرایش یافته و آن را انتخاب کرده اند. سبک زندگی اسلامی در آلمان در حال تبدیل شدن به یک الگو است و زندگی آلمانی ها در حال تاثیر پذیرفتن از آن است.
وی در مورد آمار شیعیان در کشور آلمان گفت: در حال حاضر طبق آمارهای رسمی دویست و پنجاه هزار شیعه در آلمان زندگی می کنند اما خود شیعیان اعتقاد دارند پانصد هزار شیعه در این کشور اروپایی زندگی می کنند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: پس از انقلاب اسلامی ایران شاهد شکوفایی فعالیت های در تمامی کشورهای دنیا بوده ایم که آلمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. در حال حاضر نیز با رایزنی های صورت گرفته قرار است کرسی شیعه شناسی در دانشگاه مونتسر آلمان توسط پروفسور خورشید از اساتید شیعه شناسی در آلمان ایجاد شود که اخبار مربوط به آن در آینده اطلاع رسانی خواهد شد./990/ب911/ک