۱۶ آذر ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۷
کد خبر: ۱۴۸۹۷۸
کارشناس رایزنی فرهنگی ایران در آتن:

یونان تنها کشور اروپایی است که پایتخت آن مسجد ندارد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس رایزنی فرهنگی ایران در آتن گفت: یونان به عنوان پل ارتباطی شرق و غرب که با جهان اسلام ارتباط زیادی دارد، تنها کشور اروپایی است که پایتخت آن هنوز یک مسجد رسمی ندارد.
يونان 2 مسجد در اروپا
به گزارش خبرگزاری رسا، دکتر سید رشید موسوی کارشناس باسابقه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آتن در گفتوگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری رسا به تبیین وضعیت مسلمانان در این کشور اروپایی پرداخت.
 وی گفت: مسلمانان ساکن در یونان بیشتر مهاجر بوده و ترک تبار هستند. پس از آن که امپراتوری عثمانی جزیره رودوس یونان را تصرف کرد مسلمانان وارد این کشور اروپایی شدند و عمدتا در شمال یونان مستقر شدند.
 
موسوی افزود: پس از آن که امپراتوری عثمانی از یونان به بیرون رانده شد در سال 1921 میلادی قراردادی با نظارت طرف های خارجی میان یونان از یک سو و ترکیه از سوی دیگر منعقد شد که به قرارداد لوزان معروف است. طبق این قرارداد اقلیت مسیحی ارتدوکس در استانبول ترکیه و مسلمانان در شمال یونان حق زندگی و شهروندی دارند.  
کارشناس رایزنی فرهنگی ایران در آتن در ادامه ابراز داشت: دولت یونان این مسلمانان را یونانی می داند و آنها از تمامی حقوق شهروندی برخوردار هستند. جمعیت این مسلمانان بین 130 تا 135 هزار نفر برآورد می شود و دارای صد تا صد و بیست مسجد است که البته اکثر این مساجد در روستاها قرار دارند.
 
موسوی افزود: غیر از شمال یونان، بقیه مسلمانان مهاجر محسوب شده و اجازه ساخت مسجد به صورت رسمی را ندارند. آتن تنها پایتخت یک کشور عضو اتحادیه اروپایی است که مسجد رسمی در آن وجود ندارد. مسلمانان مجبور هستند که گاراژهای زیرزمینی یا ساختمان های متروکه را اجاره کرده و از آن به عنوان نمازخانه استفاده کنند.
 
وی در ادامه گفت: در یونان مراکز اسلامی رسمی نیز وجود ندارد و برخی از همین نمازخانه ها با کسب مجوز از دولت به صورت انجمن های فرهنگی ـ مذهبی نیز فعالیت می کنند. مراسم های مخصوص مسلمانان در اعیاد و ماه محرم معمولا در همین نمازخانه ها برگزار می شود.
 کارشناس رایزنی فرهنگی ایران در آتن افزود: در آتن سه نمازخانه و انجمن شیعه به نام امام بارگاه جعفری، گلزار حضرت زینب (س) مهدیه افغانی ها فعالیت می کنند.
سید رشید موسوی در ادامه گفت: بیشترین مراجعه به این انجمن های شیعی در ماه محرم صورت می گیرد و با توجه به عشق و علاقه خاص شیعیان به امام حسین (ع) در ماه محرم شاهد حضور گسترده شیعیان در این مراکز هستیم. انجمن های شیعی روحانیون خود را که برای سخنرانی از آنان دعوت می کنند از کشورهای اروپایی می آورند و مراسم های آنان نیز معمولا یک ماه ادامه دارد. رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آتن نیز به مدت ده الی سیزده روز در ماه محرم مراسم عزاداری برگزار می کند.
 
موسوی افزود: بقیه نمازخانه ها و انجمن ها متعلق به اهل تسنن است که از کشورهای مختلف و به ویژه مصر و سوریه و سودان هستند. ایرانیان درآتن دارای مرکز مذهبی و اسلامی نیستند.  
کارشناس رایزنی فرهنگی ایران در آتن در ادامه گفت: یونان به علت موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد بین شرق و غرب واقع شده و در حقیقت پل ارتباطی شرق و غرب محسوب می شود. این کشور با جهان اسلام نیز ارتباط زیادی دارد و حتی وقتی شما با بسیاری از روشنفکران و اندیشمندان یونانی صحبت می کنید آنها به شما می گویند که اگر چه یونان در اروپا واقع شده است اما از نظر فرهنگی شرقی است و به همین دلیل به کلیسای یونان کلیسای ارتدکس شرقی گفته می شود.
 سید رشید موسوی در پایان افزود: اگر چه یونان در حال حاضر مهاجرپذیر است اما در گذشته به علت فراز و نشیب های تاریخی مانند مشکلات اقتصادی و حکومت های دیکتاتوری که در آن وجود داشتند مهاجران زیادی از این کشور به کشورهای دیگر و به خصوص کشورهای اسلامی کوچ می کردند. به همین علت هم اکنون در بسیاری از کشورهای اسلامی یونانی های زیادی زندگی می کنند و در تمامی کشورهای اسلامی غیر از عربستان سعودی دارای کلیسا یا اسقف گری هستند. در تهران نیز کلیسای ارتدکس یونانی داریم./990/ت301/ک
 
ارسال نظرات