ضرورت ممیزی در حوزه ادبیات دینی کودک و نوجوان
تقی متقی، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اختلاف نظر در حوزه ادبیات دینی گفت: تلقی برخی از ادبیات دینی این است که در آن نمادهای مذهبی، ظاهر و سطحی باشد؛ اما عدهای هم این بحث را وسیعتر از این حدود در نظر میگیرند.
وی استقبال از آثار دینی را نشانه درخواست و ضرورت تولید این آثار عنوان کرد و گفت: کسی که تمایل دارد در این عرصه فعالیت داشته باشد باید قبل از تولید یک کار مذهبی با مطالعه و گردآوری منابع اصلی کفایت هنری و علمی را بوجود آورد و بدون داشتن دغدغه زمان و کارهای سفارشی، هنر دینی ارزشمندی را ارائه دهد.
این شاعر کودک و نوجوان برخی تولیدات را فاقد کفایت هنری و یا علمی عنوان کرد که نویسنده بدون پژوهش دینی فعالیتی را انجام داده است و یا با داشتن عرق مذهبی، ذوق هنری لازم را به کار نبرده است.
وی با انتقاد از تولید آثار ضعیف و ضرورت ممیزی در این عرصه گفت: هر چه سن مخاطب پایینتر باشد قدرت انتخاب و آسیب پذیریاش بیشتر است و هر عاقلی که اندک آگاهی داشته باشد ضرورت ممیزی را تأیید میکند که در همه دنیا به نسبت مختلف وجود دارد.
متقی در ادامه یک کار مذهبی مورد قبول را نیازمند نقد و استفاده از صاحب نظران دانست و تصریح کرد: مراکز و پژوهشگاههایی به ویژه در قم وجود دارد که در زمینه حدیث و تاریخ اسلام فعالیت میکنند که نویسندگان و فعالان در حوزه کودک و نوجوان میتوانند قبل از چاپ یک اثر با آنها تعامل داشته باشند.
وی در پایان جمعآوری ادبیات مذهبی و مجموعهسازی به ویژه در شعر را بهتر از آثار ضعیفی دانست که بر اساس شنیدهها و بدون مراجعه به تاریخ و منابع اصلی باشد./908/ت302/ق