برنامه دولت آلمان برای تدریس آموزههای اسلامی در مدارس و دانشگاه ها
خبرگزاری رسا ـ دولت آلمان در نظر دارد برای جلوگیری از افراطی گری، آموزه های اسلامی را همانند آموزش مسیحیت و یهودیت، در برنامه درسی مدارس و دانشگاه ها بگنجاند.
به گزارش خبرگزاری رسا، دولت آلمان در نظر دارد برای مبارزه با افراطی گری و تروریسم طی طرحی ، آموزش و پرورش اسلامی را همانند آموزش و پرورش مسیحی و یهودی، به صورت دولتی ایجاد کند.
آرون بِر استاد دانشگاه فرانکفورت در این رابطه به کریستین ساینس مانیتور گفت: دانش صحیح از اعتقادات و فلسفه اسلامی بهترین راهکار برای مبارزه با افراطی گری است.
پروفسور بِر که قرار است مسوولیت طرح آموزش و معلمان اسلامی در دبیرستان ها را بر عهده گیرد، بر این عقیده است که آموزش آموزه های اسلامی در آلمان به یک ضرورت تبدیل شده است.
طی سال های اخیر، دولت آلمان 20 میلیون یورو را برای تاسیس چهار مرکز اسلامی در دانشگاه های مهم این کشور اختصاص داده است.
همدان مدیر مرکز اسلامی در دانشگاه توبینگان گفت: وقتی مراکز اسلامی بخشی از دانشگاه های مهم باشد به معنای ارتباط آن ها با کل جهان است. ما از برابری مدارس اسلامی با مدارس دیگر ادیان حمایت می کنیم.
در پی افزایش اقدامات گروه های افراطی و تروریستی به نام اسلام و مسلمانا، گنجانیدن آموزه های اسلامی در برنامه درسی مدارس و دانشگاه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.
هدف از ایجاد آموزش و پرورش اسلامی در آلمان از بین بردن پیش داوری ها و تفکرات غلط رایج درباره اسلام است.
کشور آلمان بعد از فرانسه بیشترین جمیعت مسلمان را در خود جای داده است و دین اسلام از لحاظ تعداد پیروان بعد از مسیحیت پروتستان و کاتولیک در این کشور قرار گرفته است.
گمان بر این است که 4 میلیون مسلمانان در آلمان ساکن هستند که فقط 220 هزار نفر از این جمیعت در شهر برلین زندگی می کنند.
مبلغین افراطی
با توجه به این که بیشتر مبلغین اسلامی آلمان متولد این کشور نیستند، جوانان مسلمان آلمانی به دلیل ندانست زبان مبلغین، با مساجد بیگانه هستنند.
علاوه بر این، بیم آن می رود که مبلغین آلمانی زبان نیز به دلیل نداشتن سواد کافی، جوانان مسلمان آلمان را به انحراف افراطی گری و تروریسم بکشانند.
پروفسور بِر که خود در سال 1980 میلادی به دین اسلام گرویده است در این رابطه می گوید: وقتی دانشجویان ما با مبلغان افراطی و بنیاد گرا در جامعه روبرو می شوند با آن ها وارد بحث شده و پس از اختلاط با این افراد، افراطی گری را با دلیل و منطق به چالش می کشند. ما نمی خواهیم این گونه افراد افراطی قرآن را از دستان ما در آورند و به نفع خود تفسیر کنند.
وی در ادامه افزود: در آینده ای نزدیک اندیشمندان مسلمان آمادگی دارند که با حضور در جامعه به سوالات چالش برانگیز درباره اسلام پاسخ دهند.
اخیرا مطالعه ای دولتی نشان داد که کتاب های درسی مدارس آلمان از مسلمانان چهره ای کلیشه ای و بعضا نامنصفانه نشان می دهد. این تحقیق همچنین نشان داد که مهاجرت و تنوع نژادی به عنوان مشکلات پیش روی جامه نشان داده شده است./847/ب901/ک
ارسال نظرات